Winter is coming….naar Dubrovnik

Sneeuw bedekt de gekende locaties van HBO´s Game of Thrones

Vrijdag 13 januari 2017 — De gekende zin uit HBO´s Game of Thrones is niet langer fictie: Winter ís coming... naar Dubrovnik. De stad kent momenteel zeer uitzonderlijke weersomstandigheden waarbij de daken van de Oude Stad bekleed worden door...sneeuw!

Dubrovnik lijkt zich volledig klaar te maken voor het opkomende en langverwachte 6de seizoen van Game of Thrones wat later dit jaar wordt uitgezonden. De iconische kuststad die ook dient als de set voor King´s Landing, de hoofdstad van de zeven koninkrijken in de serie, heeft het vriespunt bereikt met vier dagen non-stop sneeuw op komst. Bezoekers kunnen nu echt in de voetsporen treden van hun favoriete karakters en de met sneeuw bedekte filmlocaties doorheen te stad ontdekken.

In Dubrovnik kan je onder andere Lovrijenac Fort bezoeken dat werd gebruikt als filmlocatievoor de iconische zeeslag bij Blackwater waar Stannis Baratheon King´s Landing  probeerde aan te vallen om de troon te veroveren van Joffrey. Daarnaast is er de St. Dominika straat die in verschillende scenes werd gebruikt, inclusief de beruchte ´walk of shame` van koningin Cersei.

 

Over Kroatië

Kroatië heeft een uitgestrekte kustlijn langs de Adriatische Zee, op slechts een steenworp afstand van Centraal-Europa. De stranden van Istrië en Kvarner liggen op slechts 1 300 kilometer van België en zijn gemakkelijk bereikbaar met de auto. Vanuit Brussel of Charleroi duurt een vliegreis naar de belangrijkste Kroatische steden slechts 2 uur. Toeristische trekpleisters in Kroatië zijn de oude vestingstad Dubrovnik, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, de verschillende eilanden van de Split-archipel, Istrië, de Plitvicemeren, Zagreb, het natuurpark Kopački rit en de stranden van Zrće in Novalja en Zlatni Rat.

Voor meer informatie over Kroatië en de Kroatische Nationale Dienst voor Toerisme kan u terecht op www.croatia.hr.

Dubrovnik Tourist Board
Dubrovnik Tourist Board _2
Dubrovnik Tourist Board _3
Dubrovnik Tourist Board _4
Dubrovnik Tourist Board _6
Dubrovnik Tourist Board_5
Marijana Puhjera
Marijana Puhjera_2
Marijana Puhjera_3
Marijana Puhjera_4
Marijana Puhjera_6
Marijana Puhjera_7
Marijana Puhjera_8