Wereldpremière: Zes nieuwe XL minigraafmachines van Terex

Terex Compact Germany presenteert zes volledig nieuwe minigraafmachines op het baumasalon 2016

Crailsheim, DUITSLAND

Terex Compact Germany (Crailsheim) presenteert op het baumasalon zes nieuwe minigraafmachines van 1,4 tot 3,7 ton. Een nieuw design, een op de bestuurder gerichte werkplek en een modern besturingssysteem onderscheiden de modellen. De resultaten zijn een XL graafvermogen, een XL werkplek, een XL gebruiksvriendelijkheid en een XL service. De modellen die op de Europese markt komen zijn de TC14-2, TC16-2, TC19-2, TC22-2, TC35-2 en TC37-2 minigraafmachines. De komende 24 maanden zullen nog andere modellen op de markt gebracht worden. Dit is de grootste nieuwe productontwikkeling van de productie-eenheid in Crailsheim.

XL graafvermogen

De vermogentesten die Terex heeft uitgevoerd tonen aan dat de nieuwe machines gemiddeld tot 20% meer werkvermogen hebben in vergelijking met de gangbare modellen van de concurrentie. Een voorbeeld hiervan is het snel uitgraven van grachten. De mini's zijn uitgerust met een LUDV-hydraulica (lastonafhankelijke verdeling van doorstroming), wat slechts weinig modellen in deze vermogensklasse bieden. De LUDV zorgt ervoor dat de kracht gedoseerd aan het werkapparaat aankomt. Ook bij harde bodems dringt de lepel krachtig in en wordt de lepel volledig gevuld. Dankzij de conventionele constructie staat de machine stabiel en schommelt ze niet. Voor het precieze gebruik van aanbouwgereedschappen zoals een hamer of een frees, wordt het tweede stuurcircuit elektrisch-proportioneel bestuurd. Voor de TC22-2 en grotere modellen is dit standaard aanwezig, voor de kleinere modellen is dit optioneel. De bestuurder kan met de joystick (Terex vingertopbesturing) heel precies sturen, wat uitzonderlijk is voor de nieuwe minigraafmachines, omdat deze uitrusting  normaal gezien enkel bij graafmachines uit hogere klassen wordt ingezet. Daarnaast zorgt de extra grote dieseltank ervoor dat de werkzaamheden gedurende lange tijd uitgevoerd kunnen worden.  

XL werkplek

De nieuwe modellen van de 1,5t-klasse zijn uitgerust met een extra in- en uitstapdeur aan de rechterzijde, wat voordelig is bij wegconstructies en het zorgt ook voor directe communicatie en een goed zicht aan de rechterzijde. De nieuwe XL-cabine biedt de ruimte en het comfort van een 3,5 tonner. Om snel in te stappen kan de console weggeklapt worden, waardoor er meer plaats is bij het instappen. De voetruimte biedt plaats genoeg, ook voor schoenmaat 48 en groter. Daarnaast kan de werkplek volgens de wensen van de bestuurder aangepast worden. De grote glaspartijen bieden een optimaal zicht op aanbouwgereedschap en werkomgeving, vooral de ketting rechts onderaan is goed zichtbaar.

XL gebruiksvriendelijkheid

De combinatie van intuïtieve besturing en een veilige werkomgeving zorgt ervoor dat de machine gebruiksvriendelijk is. Door de specifieke constructiekenmerken van Terex kan eventuele schade worden vermeden. De bovenliggende cilinder kan niet worden beschadigd, omdat deze tijdens het laden niet in contact komt met de laadkant. De Knickmatik™-cilinder werd  bewust links geplaatst, zodat hij tegen schade beschermd is. Daardoor kan de giek bij volle graafdiepte aan beide zijden gezwaaid worden. Door de automatische zwenkrem kan bij het transport het vergrendelen van de bovenwagen niet worden vergeten. De machine wordt gestuurd met de Terex vingertopbesturing, wat nieuw is in deze klasse van Terex. Er werd bijzondere aandacht geschonken aan de ergonomie van alle modellen. Zo biedt de duwplaathendel bijv. een geïntegreerde rijsnelheidsregelaar. Dit zorgt ervoor dat graaf- en egaliseerwerkzaamheden veel vlotter verlopen.

XL service

Om de dagelijkse service tijdbesparend uit te kunnen voeren, zijn eenvoudige toegang en bij elkaar aangebrachte servicepunten heel belangrijk. De motorkap gaat ver open en de dagelijkse controles zijn direct toegankelijk of ze kunnen via kijkglazen uitgevoerd worden. Het direct tanken uit jerrycans zonder slang gebeurt snel omdat de vulopening makkelijk te bereiken is. Het resultaat hiervan zijn verlaagde stilstandtijden en servicekosten voor de eindgebruiker.

Nieuw design

Alles nieuw? Niet helemaal. De Schaeff-filosofie, conventionele constructie en korte achterzijde, Knickmatik™-cilinder alsook de schaarcilinder werden behouden. Er werd een volledig nieuwe machine gebouwd die bestaat uit krachtige merkcomponenten. In het 1,5 tot 2 ton segment biedt Terex vanaf nu de oplossing voor alle uitrusting- en vermogensvereisten met vier modellen van de rental-versie tot de high-end-uitrusting voor veeleisende werkzaamheden op de bouwplaats. De machines zijn "Made in Germany". Dankzij een platformstrategie kan de productie-eenheid in Crailsheim zijn mini's tegen een concurrentiële prijs op de markt brengen.

Terex op het baumasalon

De wereldpremière van de mini is te zien op de Terex stand FM. 711. Daarnaast worden ook andere nieuwigheden uit de secties compacte midigraafmachines, mobiele graafmachines en wielladers op het baumasalon tentoongesteld.

Terex XL minigraafmachines
XL-minifamilie viert wereldpremière op het baumasalon 2016.

Terex TC37-2
Ziet er goed uit en kan heel wat aan: Terex combineert nieuw design en nieuwe techniek met Schaeff-traditie.

Terex TC37-2 en Terex TC19-2
De nieuwe 3,5 tonner werkt dankzij LUDV-hydraulica, een conventioneel design van de achterzijde en  een hoog hydraulisch pompvermogen efficiënt en krachtig.

Terex TC19-2
Moderne werkplek met bijna onbelemmerd zicht rondom en royaal ruimteconcept.

Terex TC19-2
Open voor snelle service: in de goed georganiseerde  motorruimte zijn alle dagdagelijkse servicepunten makkelijk te bereiken.

Over Terex

De Terex Corporation is een aanbieder van hef- en materiaalbehandelingsoplossingen. Terex informeert over vijf ondernemingssegmenten: Aerial Work Platforms, Construction, Cranes, Material Handling & Port Solutions en Materials Processing. Terex produceert een omvangrijk gamma aan machines en installaties voor klanten in diverse branches waaronder bouw, infrastructuur, productie, transport, verkeer, raffinage, energie, bevoorrading, bergbouw en het winnen van stenen en aarde. Terex ondersteunt de aankoop van zijn machines en installaties a.d.h.v. financiële producten en diensten uit de afdeling Terex Financial Services. Investeerders en marktdeelnemers kunnen relevante informatie vinden over Terex op de ondernemingswebsite (www.terex.com) alsook op Facebook (www.facebook.com/TerexCorporation).

 

Contacteer ons
Saar Bentein Senior Consultant, Grayling NV
Saar Bentein Senior Consultant, Grayling NV
Over Grayling

PR Agency: Corporate & consumer brand communications - Media relations & trainings - Reputation & crisis management
// Grayling & Citigate (former PR Force)

Grayling
Kunstlaan 46 Avenue des Arts
1000 Brussels