VYNCKE IS ‘ONDERNEMING VAN HET JAAR®’ 2016

MEDIAGENIX WINT DE ‘PRIJS VAN DE VLAAMSE REGERING VOOR DE BELOFTEVOLLE ONDERNEMING VAN HET JAAR’ 2016

Vyncke uit Harelbeke is de ‘Onderneming van het Jaar®’ 2016. Voor de 22ste keer op rij organiseert EY, in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis, de uitreiking van de ‘Onderneming van het Jaar®’. Vyncke haalde het in de finale van Boma International (Antwerpen), Gemaco Group (Mechelen) en LVD Group (Gullegem) en ontving de award uit de handen van Federaal Vice-Premier en minister van Werk, Economie en Consumenten, belast met Buitenlandse Handel, Kris Peeters. 

Vyncke werd in 1912 opgericht door Louis Vyncke. Meer dan 100 jaar en 4 generaties later zetten Peter en Dieter Vyncke het werk van hun overgrootvader voort. Vyncke bouwt en ontwerpt industriële energie-installaties voor de omzetting van bio-massa-afvalstromen in groene energie. De wortels van het bedrijf liggen in België, maar ondertussen is Vyncke uitgegroeid tot een wereldwijde speler met vestigingen in Brazilië, Duitsland, Canada, de Verenigde Staten, Tsjechië, India, Maleisië, Thailand, China en Singapore. Vyncke realiseerde in 2015 een omzet van 100 miljoen euro en stelt 335 mensen tewerk. Federaal Vice-Premier en minister van Werk, Economie en Consumenten, belast met Buitenlandse Handel, Kris Peeters overhandigde de award aan CEO Peter Vyncke.

In het kader van de uitreiking van de ‘Onderneming van het Jaar®’, won MediaGeniX de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming van het Jaar’ 2016. Andere genomineerden waren e-BO Enterprises, Multiplicom en REstore. Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport Philippe Muyters overhandigde de prijs aan Dirk Debraekeleer, CEO van MediaGeniX. MediaGeniX is al de 11de naam op de lijst met laureaten van deze award en volgt het Zaventemse Destiny op.

MediaGeniX werd opgericht in 1992 en is marktleider in Europa in broadcastmanagementsystemen. Het bedrijf ontwikkelt en implementeert WHATS’On, Europa’s meest geavanceerde broadcastmanagementsysteem. WHATS’On wordt dagelijks gebruikt door 65 mediagroepen voor 1700 radio-, TV-, en online videokanalen in Europa, het Midden-Oosten, de Verenigde Staten, Azië, Latijns-Amerika en Oceanië. MediaGeniX stelt 130 mensen tewerk en realiseerde in 2015 een omzet van 21 miljoen euro. Het bedrijf won de ‘Leeuw van de Export 2016’ voor haar uitzonderlijke exportresultaten.

Een bekroning voor Belgische bedrijven die zich onderscheiden

EY organiseert de ‘Onderneming van het Jaar®’ award sinds 1995. De award zet Belgische bedrijven in de kijker die zich onderscheiden door hun innovatieve aanpak, gedurfde en internationale visie, strategie, gezonde financiële positie, geëngageerd teamwork, deugdelijk bestuur, ambitie en volharding om verder te groeien.

 

Het is al de 22ste keer dat we de ‘Onderneming van het Jaar®’ award mogen uitreiken aan een succesvolle Belgische onderneming die een voorbeeld is van gedurfd ondernemerschap. Vyncke past perfect in de reeds indrukwekkende rij van laureaten. Het familiebedrijf realiseerde een mooie duurzame internationale groei over de laatste 5 jaar. Ook in moeilijke tijden is de organisatie er in geslaagd om met een aanstekelijk optimisme en sociaal verantwoord ondernemerschap haar ambitie na te streven en verder te groeien.   De jury heeft met Vyncke een waardige drager verkozen voor de titel ‘Onderneming van het Jaar®’ 2016”, aldus Rudi Braes, CEO en Voorzitter EY België.

 

Vyncke is de 22ste naam op de indrukwekkende lijst van winnaars van de afgelopen jaren met DEME (2015), Katoen Natie (2014), Willemen Groep (2013), La Lorraine Bakery Group (2012), Soudal (2011), Taminco (2010), Studio 100 (2009), Cartamundi (2008), Groep H. Essers (2007), Metris (2006), Option (2005), Deceuninck (2004), Miko (2003), Omega Pharma (2002), Resilux (2001), Melexis (2000), Sioen Industries (1999), Compex (1998), Icos Vision Systems (1997), ECA (1996) en Real Software (1995).

 

Vyncke is een internationaal, maar zeer authentiek bedrijf en is op korte tijd uitgegroeid tot een internationale speler. Hun langetermijnvisie zorgt ervoor dat de jury ervan overtuigd is dat de aanpak van Vyncke getuigt van verantwoord kapitalisme. Dit familiebedrijf voert al jaren een stringente corporate governance cultuur, met heel veel social responsibility. De vierde generatie staat nu aan het roer en ook zij hebben een belangrijke maatschappelijk stimulans. De passie van Vyncke, de mooie resultaten en het indrukwekkende potentieel, laten ons toe om hen voor te dragen als ‘Onderneming van het Jaar®’ 2016”, aldus Graaf Paul Buysse, voorzitter van de jury.

 

MediaGeniX verkozen tot jonge beloftevolle onderneming

In het kader van de ‘Onderneming van het Jaar®’ 2016 werd ook de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming van het Jaar’ 2016 uitgereikt. De Vlaamse Regering wil met deze prijs snelgroeiende ondernemingen in volle ontwikkelingsfase belonen voor hun geleverde inspanningen en hen motiveren om op hetzelfde elan verder te gaan. MediaGeniX werd door de jury verkozen als winnaar. De andere finalisten waren e-BO Enterprises, Multiplicom en REstore.

 

“MediaGeniX heeft in de mediasector, die al jaren onder druk staat door nieuwe technologieën, resoluut de kaart getrokken van de digitalisering. Daardoor toont het aan dat ondernemingen in Vlaanderen een succesvolle transformatie kunnen doormaken en er niet alleen verliezers zijn bij “disruptie”, maar ook talrijke winnaars. MediaGeniX heeft een erg duidelijke focus en luistert sterk naar zijn klanten. Hierdoor blijft de onderneming zijn concurrenten steeds een stap voor en heeft het, ondanks de snelle technologische veranderingen, een indrukwekkende, internationale en erg trouwe klantenbasis opgebouwd. In een sector waar slechts enkele Vlaamse ondernemingen succesvol internationaliseren, heeft MediaGeniX dit met brio gedaan. MediaGeniX is erg rendabel en kan steunen op een sterke balans. Dit stelt haar in staat om verder te blijven groeien.” verduidelijkt Geert Noels, voorzitter van de jury. 

Contacteer ons
Beatrijs Wouters Account Executive, Citigate
Christophe Ballegeer Woordvoerder, EY
Beatrijs Wouters Account Executive, Citigate
Christophe Ballegeer Woordvoerder, EY
Over Grayling

PR Agency: Corporate & consumer brand communications - Media relations & trainings - Reputation & crisis management
// Grayling & Citigate (former PR Force)

Grayling
Kunstlaan 46 Avenue des Arts
1000 Brussels