Vueling zet haar 200 000e huisdier aan boord in de bloemetjes

De gelukkige passagier luistert naar de naam 'Pizza' en is een teckel uit Italië die van Sardinië naar Majorca vloog met een tussenlanding in Barcelona. De meeste Vuelingpassagiers die met huisdieren reizen tijdens de zomer, gaan trouwens naar Majorca of Ibiza.

Barcelona – Pizza, een kleine vrouwtjesteckel uit Italië, bleek het 200 000e huisdier aan boord van een Vuelingvlucht te zijn. Voor de gelegenheid werden haar baasjes op de luchthaven van Barcelona door personeel van de luchtvaartmaatschappij verwelkomd en kregen ze een prijs overhandigd - gratis tickets voor hen en Pizza voor een van de meer dan 160 bestemmingen van Vueling in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Het werd een heel speciale reis voor de driejarige viervoeter, die samen met haar baasje Ilaria Ruiu en haar drie kinderen naar hun vader reisde die in Majorca woont.

Het baasje van Pizza, Ilaria Ruiu, vertelt: “Onze hond, Pizza, is echt deel van de familie. Ik ben zeer tevreden over de goede service die Vueling biedt voor dieren aan boord. Die liet niet me niet enkel toe snel te reizen, maar vooral ook comfortabel, met mijn drie kinderen en mijn huisdier dicht bij mij.”

De familie verliet Cagliari in Sardinië om 14.30 uur en landde in Majorca om 17.50 uur na een tussenstop van 1 uur en 5 minuten in Barcelona, waar ze de gewonnen tickets voor de hele familie in ontvangst konden nemen.

 

Vueling, een diervriendelijke luchtvaartmaatschappij

Sinds 2009 mogen huisdieren hun baasjes vergezellen op alle Europese Vuelingvluchten (uitgezonderd die van en naar het Verenigd Koninkrijk en Ierland). Dit geldt zowel voor rechtstreekse vluchten als voor vluchten met een tussenlanding op de belangrijkste hubs van Vueling in Barcelona-El Prat en Rome-Fiumicino. De huisdieren mogen in een buigzame reiskennel mee aan boord, met hun eigen voeding en accessoires, als het totaalgewicht onder de acht kilogram blijft. Zowel honden als katten, vogels, vissen of kleine schildpadden zijn welkom bij Vueling.

U kan met uw huisdier reizen als u het Basic tarief kiest. Als u uw huisdier al van bij uw reservering opneemt, bespaart het u tijd op de dag van de vlucht. Dit kan online via www.vueling.com. Let er bij het inchecken op dat u uw reisdocumenten en vaccinatieboekjes bij heeft. Dan krijgt u een speciale instapkaart, een goede zitplaats en de nodige instructies zodat u en uw huisdier comfortabel kunnen reizen. Voor elke binnenlandse vlucht wordt €25 per huisdier extra aangerekend. Bij een internationale vlucht is de prijs €40.

Meer informatie kan u vinden via: http://www.vueling.com/nl/vueling-diensten/bereid-je-reis-voor/huisdieren-aan-boord.  

Over Vueling 

Vueling werd in juli 2004 opgericht. Met een vloot van twee Airbus A320-toestellen die vier routes bedienden, wilde het een uitmuntende service aanbieden tegen zeer competitieve prijzen. Elf jaar later verzorgt de maatschappij vluchten op 366 verbindingen naar meer dan 160 bestemmingen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, met een vloot van meer dan 100 toestellen in 22 luchthavens. De vakbladen Air Transport en Agenttravel hebben Vueling allebei bekroond tot best budget airline van 2015.

 

Over Grayling

PR Agency: Corporate & consumer brand communications - Media relations & trainings - Reputation & crisis management
// Grayling & Citigate (former PR Force)

Grayling
Kunstlaan 46 Avenue des Arts
1000 Brussels