Vueling werft 200 piloten aan met het oog op verwachte groei voor 2016

“We willen aan meer piloten carrièremogelijkheden blijven aanbieden, vanuit onze operationele bases in Spanje en elders in Europa,” aldus Fernando Val, Chief Operating Officer van Vueling. 

Vueling, Europa’s leidende premium low-cost luchtvaartmaatschappij met thuisbasis in Barcelona, wil maar liefst 200 copiloten (first officers) aanwerven met het oog op de verwachte groei voor de zomer 2016.

"We hebben er alle vertrouwen in dat deze nieuwe aanwervingscampagne met open armen ontvangen zal worden. Net zoals het de voorbije jaren het geval was, willen we aan meer piloten carrièremogelijkheden aanbieden, vanuit onze operationele bases in Spanje en elders in Europa,dixit Fernando Val, Chief Operating Officer van Vueling.

Vereisten voor kandidaten

Voor deze toekomstige aanwervingscampagne voorziet Vueling twee profielen; een eerste profiel voor piloten met enige basis aan professionele vliegervaring en een tweede profiel voor piloten met meer ervaring qua vlieguren en toestellen. De vereisten zijn:

  • Lager niveau: EASA-licentie; volledige of schriftelijke ATPL-licentie (Airline Transport Pilot License); minimaal 300 vlieguren zoals berekend door Vueling; vaardigheidsattesten Engels en Spaans op ICAO-niveau 4 of hoger; geldig eersteklas medisch attest.
  • Hoger niveau: EASA-licentie; volledige of schriftelijke ATPL-licentie; vaardigheidsattesten Engels en Spaans op ICAO-niveau 4 of hoger; geldig eersteklas medisch attest; bij voorkeur vliegervaring met Airbus A320, A330 of A340, of minimaal 2000 vlieguren commercieel luchtvervoer.

Geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek en getest op hun algemene operationele kennis en de werking van vliegtuigen, kennis van de Engelse taal, reactietijd en vaardigheid en vliegprestaties in een simulator. Geslaagde kandidaten zullen een rigoureus opleidingsprogramma doorlopen om ervoor te zorgen dat de cockpitbemanning van Vueling voldoet aan de strenge normen van de luchtvaartmaatschappij inzake veiligheid, motivatie, enz.

Sollicitaties kunnen gestuurd worden naar: http://www.vueling.com/en/we-are-vueling/employment, via het profiel van Vueling op LinkedIn, of het Spaanse Infojobs-platform.

 

Over Vueling

Vueling werd in juli 2004 opgericht. Met een vloot van twee Airbus A320-toestellen die vier routes bedienden, wilde het een uitmuntende service aanbieden tegen zeer competitieve prijzen. Elf jaar later verzorgt de maatschappij vluchten op 366 verbindingen naar meer dan 160 bestemmingen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, met een vloot van meer dan 100 toestellen in 22 luchthavens. De vakbladen Air Transport en Agenttravel hebben Vueling allebei bekroond tot best budget airline van 2015.

Contacteer ons
Over Grayling

PR Agency: Corporate & consumer brand communications - Media relations & trainings - Reputation & crisis management
// Grayling & Citigate (former PR Force)

Grayling
Kunstlaan 46 Avenue des Arts
1000 Brussels