Vueling verbetert haar dienstverlening ten aanzien van passagiers met speciale behoeften

  • Passagiers kunnen hulp rechtstreeks aanvragen tijdens de online reservatie van hun vlucht.
  • Vueling biedt op al haar routes een menukaart in braille aan.

Vueling voert een aantal nieuwigheden door om haar diensten naar personen met functie- of mobiliteitsbeperkingen verder te verbeteren. Onder de belangrijkste veranderingen zit de optie om het soort hulp die de passagier nodig heeft alvast aan te vinken tijdens het reserveren van de vlucht via de website.

Passagiers met mobiliteitsbeperkingen (PMB) hebben ook de mogelijkheid om online in te checken en hun stoel te kiezen, voorkeursopties die niet beschikbaar zijn voor andere passagiers van de budgetvriendelijke luchtvaartmaatschappij. Passagiers die reizen met een blindengeleidehond, kunnen dit ook aangeven bij het reserveren, zodat hierop kan geanticipeerd worden bij het inchecken. Passagiers met speciale behoeften kunnen gebruik maken van een speciale incheckbalie op de luchthavens van Barcelona-El Prat en Rome-Fiumicino om hun reis aangenamer te doen verlopen.

Deze passagiers ontvangen voor de vlucht specifieke bevestigingse-mails met aangepaste informatie en als zij slechts binnen 48 uur voor vertrek reserveren, verstrekt Vueling hen eveneens contactgegevens van personeelsleden die hen op El Prat en Fiumicino zullen bijstaan in het regelen van de noodzakelijke voorzieningen.

Dankzij deze verbeteringen, uitgevoerd onder de leiding van het Customer Experience-team van Vueling, zet de luchtvaartmaatschappij alles in het werk om een rustige en aangename reis te bezorgen aan de bijna 65.000 personen met een functie- of mobiliteitsbeperking, die de maatschappij dit jaar verwacht te vervoeren.

Carlos De Albert, verantwoordelijke voor de ontwikkeling van het project bij Vueling licht toe: “Het Vueling-team heeft samengewerkt met personen met beperkingen om verbeteringen te ontwerpen die zowel de aankoop als het reizen zelf comfortabeler maken. Bovendien hebben we een nieuwe online gebruikersgids ontwikkeld met details en instructies met betrekking tot deze extra diensten. We hopen dankzij deze nieuwigheden de vluchtervaring veel aangenamer te maken voor personen met een beperking”.

 

Nieuwe menukaart in braille

Vueling heeft voor de uitwerking van deze voorzieningen samengewerkt met ONCE (Nationale Organisatie van Spaanse Blinden) en ontwikkelde de verbeteringen bijvoorbeeld op basis van de concrete ervaringen van verschillende blinde passagiers zoals Óscar Gorri. Deze vaste klant had contact opgenomen met de Spaanse luchtvaartmaatschappij via social media om enkele suggesties te maken, waaronder de menukaart in braille. Die menukaart is vanaf heden op alle vluchten van de maatschappij beschikbaar.

 

Over Vueling

Vueling werd in juli 2004 opgericht. Met een vloot van twee Airbus A320-toestellen die vier routes bedienden, wilde het een uitmuntende service aanbieden tegen zeer competitieve prijzen. Elf jaar later verzorgt de maatschappij vluchten op 366 verbindingen naar meer dan 160 bestemmingen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, met een vloot van meer dan 100 toestellen in 22 luchthavens. De vakbladen Air Transport en Agenttravel hebben Vueling allebei bekroond tot best budget airline van 2015.

 

Contacteer ons
Over Grayling

PR Agency: Corporate & consumer brand communications - Media relations & trainings - Reputation & crisis management
// Grayling & Citigate (former PR Force)

Grayling
Kunstlaan 46 Avenue des Arts
1000 Brussels