Vueling start verkoop vluchten British Airways in het kader van ‘code sharing’ overeenkomst

Met deze nieuwe dienst versterken de luchtvaartmaatschappijen, die beiden deel uitmaken van de IAG groep, hun alliantie en breiden het gamma aan mogelijkheden voor passagiers om naar de belangrijkste Europese steden te reizen verder uit.

Vueling wordt hiermee de eerste Europese low cost maatschappij die vluchten van een andere maatschappij aanbiedt via haar directe verkoopkanalen.

Vueling en British Airways, twee maatschappijen van de IAG groep, voltooien vandaag de code sharing overeenkomst, die in 2014 vastgelegd werd met de start van de ticketverkoop van de Engelse maatschappij via de directe verkoopkanalen van Vueling: de website (www.Vueling.com) en het call center (090 233 429, dagelijks van 8u tot 24u, € 0,75/min incl. BTW). Op deze wijze kunnen de klanten van zowel Vueling als British Airways tickets kopen van beide maatshappijen voor de directe routes die Londen met de belangrijkste Europese steden verbinden, en ze combineren voor heen- en terugvluchten.

Het toevoegen van de British Airways bestemmingen aan het boekingsproces van Vueling zal in drie stappen gebeuren: De eerste fase, die in de tweede helft van september start, omvat de verbindingen van Londen-Gatwick met de luchthavens van Barcelona-El Prat, Rome-Fiumicino en Napels. In de tweede fase worden de routes van Gatwick naar Alicante, Fuerteventura, Ibiza, Lanzarote, Málaga, Sevilla, Tenerife, Bari, Cagliari, Catania, Genua, Pisa, Turijn, Venetië en Verona toegevoegd. Ten slotte worden half oktober nieuwe routes opgenomen vanaf de luchthaven Londen Heathrow, de hub van British Airways. Daardoor wordt het aanbod van vluchten tussen Londen en Barcelona verhoogd van vier naar vijftien dagelijkse verbindingen vanuit de luchthavens London Heathrow en Gatwick. Alle British Airways vluchten die vanaf dan via de Vueling verkoopkanalen geboekt kunnen worden, hebben codes tussen VY9800 en VY9997.

Dankzij deze overeenkomst wordt Vueling de eerste Europese low cost maatschappij die vluchten van een andere luchtvaartmaatschappij aanbiedt via haar verkoopkanalen. Dit draagt bij tot een verdere versteviging van de verkoopstructuur van de Spaanse premium low cost airline. De Chief Strategy Officer van Vueling, Fernando Estrada, legt uit: Deze overeenkomst zorgt ervoor dat we het aanbod van beschikbare routes via onze website kunnen uitbreiden en daarmee een betere dienst aan onze klanten kunnen verlenen, terwijl we de relatie met een andere maatschappij van de IAG groep, British Airways versterken en uitdiepen”.

Sean Doyle, verantwoordelijke voor Allianties en Nieuwe Activiteiten bij British Airways, verzekert dat: “De relatie tussen British Airways en Vueling wordt elke dag hechter en deze overeenkomst zorgt ervoor dat de passagiers van beide maatschappijen kunnen genieten van de flexibiliteit die code sharing biedt op de diverse routes van Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Italië”.

Code sharing

Vueling en British Airways kondigden vorig jaar de start van hun code sharing overeenkomst aan die er momenteel voor zorgt dat British Airways zijn code op meer van 170 Vueling vluchten toepast, op een totaal van 61 routes. Hiervan zijn er 31 internationaal vanuit Spanje (18 naar Italië, 7 naar het Verenigd Koninkrijk en 6 naar Scandinavië) en 11 binnenlandse in Italië vanaf de luchthavens van Rome Fiumicino en Firenze.

Vueling heeft bovendien ook een code sharing overeenkomst met Iberia, een zustermaatschappij die tevens deel uitmaakt van de IAG groep. Door deze overeenkomst kan de Spaanse airline met zetel in Madrid Vueling vluchten onder haar code (IB) verkopen, zowel op de routes vanaf Barcelona naar andere Spaanse en internationale bestemmingen, als op binnenlandse vluchten in Italië of andere routes die bijvoorbeeld Parijs met Lissabon of Rome verbinden.

Daarenboven heeft Vueling sinds 2014 vliegovereenkomsten met Qatar Airways en American Airlines. Hierdoor worden langeafstandsvluchten vanaf haar belangrijkste hub, de luchthaven van Barcelona-El Prat gestimuleerd en de positie van El Prat als belangrijke toegangspoort voor passagiers van Qatar en de Verenigde Staten die naar Europa vliegen en vice versa, verstevigd.

 

 

Over Vueling

Vueling werd in juli 2004 opgericht. Met een vloot van twee Airbus A320-toestellen die vier routes bedienden, wilde het een uitmuntende service aanbieden tegen zeer competitieve prijzen. Elf jaar later verzorgt de maatschappij vluchten op 366 verbindingen naar meer dan 160 bestemmingen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, met een vloot van meer dan 100 toestellen in 22 luchthavens. De vakbladen Air Transport en Agenttravel hebben Vueling allebei bekroond tot best budget airline van 2015.

 

Over British Airways

British Airways maakt deel uit van International Airlines Group, één van de belangrijkste luchtvaartmaatschappijen ter wereld en de grootste transporteur van het Verenigd Koninkrijk. De thuishaven van British Airways is London Heathrow, de drukst bezochte internationale luchthaven ter wereld. British Airways vervoert jaarlijks zo’n 36 miljoen reizigers met haar vloot van 270 vliegtuigen naar meer dan 179 bestemmingen in 75 landen.

British Airways investeert meer dan £5 miljard in nieuwe toestellen, intelligentere cabines, elegante loungeruimtes en nieuwe technologieën om het leven comfortabeler te maken zowel in de lucht als op de grond.

 

Contacteer ons
Over Grayling

PR Agency: Corporate & consumer brand communications - Media relations & trainings - Reputation & crisis management
// Grayling & Citigate (former PR Force)

Grayling
Kunstlaan 46 Avenue des Arts
1000 Brussels