Vueling: capaciteitsverhoging van 5% voor Brussel tijdens zomer 2016

Voor het zomerseizoen 2016 plant Vueling ruim 42.000 zetels meer in te zetten als tijdens de zomer van 2015 op haar directe vluchten vanuit Brussel naar 11 bestemmingen in het Middellandse Zeegebied. Vooral het aantal zetels op de routes naar Alicante, Barcelona en Porto wordt duidelijk uitgebreid.

Vueling, de toonaangevende luchtvaartmaatschappij op de luchthaven Barcelona-El Prat, biedt deze zomer opnieuw 11 directe zuiderse bestemmingen aan vanuit Brussel. Dankzij verhoogde zetelcapaciteiten en tal van connectiemogelijkheden vanuit haar twee hubs, Barcelona-El Prat en Rome Fiumicino, naar het Middellandse Zeegebied, wordt het deze zomer nog gemakkelijker om naar de zon te vliegen. Vueling verhoogt hiermee de capaciteit met 5%. Vorig zomerseizoen bedroeg deze verhoging eveneens 5% en in 2014 maar liefst 104%. Toen introduceerde Vueling 7 nieuwe routes vanuit Brussel en maakte het van Brussels Airport de basis van een van haar A320-toestellen. In totaal zet Vueling tijdens het zomerseizoen tussen maart en oktober 2016 meer dan 762.476 zetels in vanuit Brussels Airport.

 

Opmerkelijke verhoging zetelcapaciteit voor Alicante, Barcelona en Porto

Vooral de capaciteit op de route naar Alicante wordt met 14% fors verhoogd. Op de verbindingen naar Barcelona en Porto zullen deze zomer telkens 8% meer zetels ingezet worden tegenover het zomerseizoen 2015.

 

 

Bestemmingen

Wekelijkse frequenties

Brussel Zaventem

Barcelona El-Prat

Tot 24 vluchten per week

Rome Fiumicino

Tot 11 vluchten per week

Lissabon

7 vluchten per week

Porto

Tot 5 vluchten per week

Bilbao

Tot 4 vluchten per week

Malaga

Tot 6 vluchten per week

Alicante

Tot 6 vluchten per week

Valencia

Tot 4 vluchten per week

Santiago de Compostela

Tot 3 vluchten per week

Mallorca

Tot 3 vluchten per week

Ibiza

Tot 3 vluchten per week

 

Vueling Country Manager BeNeLux Wim Melis legt uit: “Met een capaciteitsverhoging van 5% zetten we onze groei in België voort. Alicante, Malaga en onze thuisbasis Barcelona zijn de drie topbestemmingen vanuit Brussel. Ook de vraag naar Porto en Lissabon blijft in snel tempo stijgen. Deze zomer zullen ook de eerste Vuelingvluchten vanuit Eindhoven en Maastricht – Aachen naar Barcelona vertrekken. Door deze twee nieuwe routes krijgt de Belgische passagier nog meer keuze en flexibiliteit op vlak van vertrekdata en prijzen.”

 

Meer flexibiliteit bij het boeken dankzij de nieuwe dienst ‘Pending Passenger’

Vueling heeft onlangs haar nieuwe ‘Pending Passenger’ service gelanceerd, die klanten de mogelijkheid biedt om tickets te reserveren zonder al zeker te weten wie hen op hun reis zal vergezellen. Daardoor kunnen zij toch van tijdelijke aanbiedingen en de beste prijzen genieten. De hoofdpassagier heeft dan 72 uur de tijd om de namen van de vergezellende passagiers mee te delen. De dienst is beschikbaar op alle routes van Vueling en kost 2 euro per bijkomende passagier. De ‘Pending Passenger’ optie is al tijdens het aankoopproces op www.vueling.com te kiezen

Deze innovatie is een aanvulling op de reeds bestaande diensten van Vueling die de flexibiliteit van reservaties verhogen om beter in te spelen op de individuele behoeften van de klant, zoals ‘change your flight’, ‘bring your flight forward’ of ‘block your price’, de optie waarmee klanten de prijs van een ticket voor 24 uur kunnen blokkeren vooraleer ze de boeking effectief uitvoeren (€ 2 / vlucht / passagier).

 

 

 

Over Vueling

Vueling werd in juli 2004 opgericht. Met een vloot van twee Airbus A320-toestellen die vier routes bedienden, wilde het een uitmuntende service aanbieden tegen zeer competitieve prijzen. In 2016 verzorgt de maatschappij vluchten op meer dan 500 verbindingen naar meer dan 160 bestemmingen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. De luchtvaartmaatschappij telt 23 focus airports en heeft al meer dan 95 miljoen passagiers vervoerd. Vueling, dat bij de IAG Group hoort, is met een marktaandeel van 37% de toonaangevende luchtvaartmaatschappij van de luchthaven van Barcelona-El Prat.

Vueling beschikt in de zomer 2016 over een vloot van 108 Airbus toestellen (modellen A319, A320 en A321). Sinds 2014 hanteert de maatschappij twee Europese hubs, de luchthaven van Barcelona-El Prat en Rome-Fiumicino die ervoor zorgen dat Vueling als enige low-cost luchtvaartmaatschappij het gehele Middellandse Zeegebied aandoet.

Sinds haar eerste vlucht van Brussels Airport naar Barcelona-El Prat in juli 2004 heeft Vueling een aanhoudende groei in België gerealiseerd. Tijdens het zomerseizoen tussen maart en oktober 2016, zal Vueling 11 directe bestemmingen in Spanje, Portugal en Italië bedienen vanuit Brussel en zal in totaal 762.476 zetels aanbieden.

Contacteer ons
Over Grayling

PR Agency: Corporate & consumer brand communications - Media relations & trainings - Reputation & crisis management
// Grayling & Citigate (former PR Force)

Grayling
Kunstlaan 46 Avenue des Arts
1000 Brussels