Vueling benoemt David García Blancas als Commercieel Directeur

David García Blancas vervoegt de raad van bestuur van Vueling, Europa’s leidende premium low-cost luchtvaartmaatschappij

Vueling kondigt vandaag de benoeming aan van David García Blancas als
haar nieuwe Commercieel Directeur. 
David (40) is geboren en getogen in
Madrid. De laatste twee jaar had hij een vergelijkbare functie bij de Poolse
uchtvaartmaatschappij LOT. Hij slaagde erin LOT terug winstgevend te maken na zeven opeenvolgende jaren met een negatieve balans.

De nieuwe CCO (Chief Commercial Officer) wordt lid van de raad van bestuur van de budgetmaatschappij gevestigd in Barcelona. Naast hem zetelen in de raad van bestuur ook: Chief Financial Officer, Sonia Jerez, Chief Strategy Officer, Fernando Estrada, en Chief Operating Officer, Fernando Val. Zoals de andere leden zal hij rechtstreeks rapporteren aan Vueling CEO en bestuursvoorzitter, Alex Cruz.

García Blancas zal verantwoordelijk zijn voor de verkoop en commerciële
activiteiten van de luchtvaarmaatschappij, die meer dan 160 luchthavens aandoet. Daarenboven zal hij bijdragen tot een verdere versteviging van Vuelings positie als Europa’s leidende “premium” low-cost maatschappij. Zijn team van 160 mensen bestaat uit zeven departementen: Pricing and Revenue Management; Sales; E & Mobile Commerce; Branding & Advertising; Customer Loyalty-CRM, External Communications, en Customer Service.

Over David García Blancas

David García Blancas is afgestudeerd aan de London Business School alumni, waar hij meerdere management diploma’s verwierf. Hij heeft meer dan 18 jaar ervaring opgedaan in de luchtvaartsector, sinds hij in 1996 in het sales team van Air France te Madrid begon te werken. In 2001 ging hij naar Parijs, waar hij verschillende functies binnen het Sales departement van Air France waarnam. Later, in 2006, werd hij tot Sales en Services Manager van de Chinese branch benoemd. In hetzelfde jaar werd hij Asia Sales en E-Commerce Manager van Air France/KLM. Terug in Europa werd hij in 2009 Country Manager Polen. Hij stapte in 2013 over naar LOT Polish Airlines waar hij eerst als CEO en bestuursvoorzitter en later als CCO aan de slag ging. 

 

Over Vueling

Vueling werd in juli 2004 opgericht. Met een vloot van twee Airbus A320-toestellen die vier routes bedienden, wilde het een uitmuntende service aanbieden tegen zeer competitieve prijzen. Elf jaar later verzorgt de maatschappij vluchten op 366 verbindingen naar meer dan 160 bestemmingen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, met een vloot van meer dan 100 toestellen in 22 luchthavens. De vakbladen Air Transport en Agenttravel hebben Vueling allebei bekroond tot best budget airline van 2015.

Contacteer ons
Over Grayling

PR Agency: Corporate & consumer brand communications - Media relations & trainings - Reputation & crisis management
// Grayling & Citigate (former PR Force)

Grayling
Kunstlaan 46 Avenue des Arts
1000 Brussels