Verlicht samen met Bebat de kerstboom in Brussel-Centraal

Bebat organiseert originele inzamelactie van gebruikte batterijen in aanloop naar Kerst

Tienen – Van 19 tot 23 december 2016 organiseert Bebat vzw een nieuwe inzamelactie in het treinstation Brussel-Centraal om zoveel mogelijk gebruikte batterijen in te zamelen en te recycleren. Vanaf 19 december krijgen pendelaars en bezoekers de kans om de kerstboom, die in de hal van station Brussel-Centraal zal staan, te verlichten door hun gebruikte batterijen in de ton te gooien. Het doel van de actie is om op het einde van de week alle lichtjes in de kerstboom te laten branden en het milieu een handje te helpen door zoveel mogelijk gebruikte batterijen in te zamelen! 

Kom mee kerstsfeer creëren in station Brussel-Centraal

Van maandag 19 tot vrijdag 23 december zet Bebat in de hal van station Brussel-Centraal een kerstboom van maar liefst 4 meter hoog. De enige manier om de kerstboom te verlichten is het inzamelen en binnenbrengen van gebruikte batterijen. Hoe meer batterijen er worden ingezameld, hoe meer lichtjes er gaan branden in de kerstboom. Het doel van de actie is om op het einde van de week alle lichtjes aan te hebben!

Tijdens de inzamelactie kunnen pendelaars en bezoekers hun gebruikte batterijen in de ton gooien tussen 7 uur ´s ochtends en 19 uur ’s avonds. Telkens er batterijen in de ton worden gegooid zullen alle lichtjes 1 keer flikkeren. Mensen die hun batterijen binnenbrengen krijgen de kans om een selfie maken in de fotobooth die meteen wordt afgedrukt. Daarnaast krijgen ze ook een digitaal exemplaar per mail opgestuurd dat ze kunnen delen met de #BatteriesForChristmas op de facebookpagina van Bebat. Aan de kerstboom en inzamelton zullen ook hosts en hostessen aanwezig zijn die inzamelzakjes uitdelen aan de bezoekers. Zo kunnen deze bezoekers ook de dagen nadien hun batterijen nog komen deponeren.

“Door het opzetten van dergelijke inzamelacties als deze met de kerstboom streven wij ernaar om het ganse jaar door de consument aan te sporen om zijn batterijen in te zamelen. Voor pendelaars in Brussel-Centraal is dit het ideale moment om hun batterijen in te zamelen en ze onderweg naar of van het werk binnen te brengen. Daarnaast is het een goed voornemen om voor het nieuwe jaar de gebruikte batterijen die nog thuisliggen alsnog in te zamelen dit jaar. Een gemiddeld gezin heeft 129 batterijen in huis, waarvan er 17 leeg zijn, het is dus erg belangrijk dat iedereen met lege batterijen die systematisch blijft binnenbrengen.” aldus Nele Peeters, marketing manager van Bebat.

Ook de Kerstman komt zijn gebruikte batterijen binnenbrengen

Aan de inzamelactie is ook een social media-actie gekoppeld. Tijdens de actie komt de Kerstman zijn gebruikte batterijen binnenbrengen en kan dit online gevolgd worden via een livestream op de Bebat Facebookpagina! Tijdens de livestream zal de Kerstman een code tonen aan de mensen die aan het kijken zijn. Zij moeten deze code doorsturen in de comments en maken dan kans op een mooie prijs!  Bovendien zal de Kerstman ook live iemand gelukkig maken die batterijen heeft binnengebracht!

Over de vzw BEBAT

Bebat vzw is een vereniging zonder winstoogmerk, opgericht in 1995 door de producenten van batterijen en zorgt er dus voor dat bedrijven kunnen voldoen aan hun wettelijke aanvaardingsplicht. Bebat vzw geeft gebruikte batterijen een nieuw leven en behoort tot de wereldtop wat betreft de inzameling van batterijen. In de 23.500 inzamelpunten over het volledige land kunnen gebruikte batterijen gratis worden gedeponeerd. Bebat vzw staat in voor de ophaling, sortering en recyclage ervan. In 2015 zamelde Bebat een recordgewicht van ongeveer 2.800 ton batterijen in. Bovendien tonen huisvuilanalyses aan dat 100 kg huisvuil gemiddeld slechts 1 batterij bevat, waarmee Bebat een inzamelefficiëntie van 89,9% behaalt. 

Contacteer ons
Silke Winters Account Executive, Grayling
Silke Winters Account Executive, Grayling
Over Grayling

PR Agency: Corporate & consumer brand communications - Media relations & trainings - Reputation & crisis management
// Grayling & Citigate (former PR Force)

Grayling
Kunstlaan 46 Avenue des Arts
1000 Brussels