Uitstekende resultaten in 2016 voor Generali Belgium dankzij nieuwe strategie

Groei van 19,2% in premie-inkomsten: tweecijferige groei voor tweede jaar op rij

Voor het tweede jaar op rij noteert Generali Belgium een tweecijferige groei in een verzadigde en krimpende verzekeringsmarkt. De verzekeringsmaatschappij kende in 2016 een groei van 19,2%: de premie-inkomsten stegen van 671,4 miljoen euro in 2015 tot 800,2 miljoen euro in 2016. Generali Belgium besliste om zijn strategische focus op unit-linked producten te leggen: de groei met 29,5% in levensverzekeringen en de recordgroei met 85,1% in de verkoop van unit-linked producten bevestigen dat deze gekozen strategie een succes is. De verzekeraar boekte in 2016 een nettoresultaat van 88,9 miljoen euro tegenover 66,7 miljoen euro in 2015. Deze uitstekende resultaten zijn het beste bewijs dat de nieuwe strategie, die twee jaar geleden werd ingevoerd, succes boekt. 

2016, een van de beste jaren voor Generali Belgium

De resultaten van 2016 van Generali Belgium tonen duidelijk aan dat de verzekeringsmaatschappij een recordjaar achter de rug heeft.

  • In 2016 stegen de premie-inkomsten met niet minder dan 19,2%, van 671,4 miljoen euro in 2015 tot 800,2 miljoen euro in 2016.
  • In de tak Leven tekende Generali Belgium een opmerkelijke groei op van 29,5%: de premie-inkomsten stegen van 424,3 miljoen euro in 2015 tot 549,7 miljoen euro in 2016. Dat is voornamelijk te danken aan de voortreffelijke groei van de unit-linked producten: de premie-inkomsten stegen met niet minder dan 85,1%. Daardoor kan Generali Belgium zijn portefeuille terug in balans brengen naar producten met een betere risico-rendement verhouding.
  • In Niet-Leven groeide de verzekeringsmaatschappij met 1,4%, een resultaat dat aansluit bij de trend in de markt. De premie-inkomsten gingen van 247,1 miljoen euro in 2015 naar 250,5 miljoen euro in 2016. De voornaamste reden daarvoor zijn de goede resultaten in het segment autoverzekeringen (+ 3,3%), waar Generali Belgium het beter doet dan de markt. Ook de netto gecombineerde ratio verbeterde van 97,0% in 2015 tot 94,1% in 2016.
  • Het nettoresultaat bedroeg 88,9 miljoen euro in 2016. Een uitstekende groei in vergelijking met het nettoresultaat van 66,7 miljoen euro in 2015.

 

“Wij maken onze belofte waar”

 

Martin Sturzlbaum, CEO van Generali Belgium: “In 2014 begonnen we een ambitieuze nieuwe strategie uit te voeren waarmee we onze maatschappij willen versterken met het oog op de aanhoudend moeilijke marktomstandigheden. Bovendien willen we Generali Belgium positioneren als belangrijke speler in de Belgische verzekeringsmarkt. De afgelopen twee jaar hebben we geïnvesteerd in ons productaanbod om het nog kwaliteitsvoller en toonaangevender te maken en is de dienstverlening naar onze klanten verbeterd. We hebben ook de relatie met ons makelaarsnetwerk nauwer aangehaald en we hebben geïnvesteerd in onze werknemers, die deze transformatie mogelijk maakten. Uit de resultaten vandaag blijkt niet alleen dat we onze belofte hebben waargemaakt, maar ook dat Generali Belgium sterker is dan ooit en een winstgevende onderneming is die in de toekomst nog verder kan groeien.”

 

Generali Belgium is een referentie geworden in tak 23-verzekeringen

In de tak Leven heeft Generali Belgium van 2014 tot 2016 een enorme evolutie doorgemaakt. De premie-inkomsten van unit-linked producten zijn in twee jaar bijna verachtvoudigd. De afgelopen twee jaar heeft Generali Belgium in zijn unit-linked verzekeringen geïnvesteerd door nieuwe producten te lanceren, waaronder Fortuna di Generali, en door een open architectuur aan te bieden met unieke en sterk presterende fondsen, zoals het vastgoedfonds Flex Immo. Generali Belgium staat erom bekend zeer kwaliteitsvolle fondsen van derden aan te bieden via de beste asset managers, zoals Nordea, Flossbach von Storch, M&G, Carmignac en Mercier Vanderlinden.

 

Tom Vanham, Chief Distribution Officer bij Generali Belgium: “Een van de pijlers van onze strategie van 2014 was een verschuiving van verzekeringen met gewaarborgd rendement (tak 21/26) naar unit-linked producten (tak 23). Wij willen beleggers alternatieven aanbieden in een investeringsklimaat dat af te rekenen krijgt met lage rentes. In één jaar een groei van 85,1% realiseren, is verbazingwekkend, vooral omdat de algemene markt van unit-linked producten in België met bijna 30% daalde. Generali Belgium is met een marktaandeel van ongeveer 8% een referentie geworden in dit segment, wat onze klanten ten zeerste waarderen.” 

 

Meer dan 100 nieuwe, sterk presterende makelaars

Wij konden deze goede resultaten alleen behalen dankzij ons sterk makelaarsnetwerk. Met zijn vernieuwd aanbod en verbeterde dienstverlening kon Generali Belgium in 2016 meer dan 100 nieuwe en uitstekend presterende makelaars aantrekken. Vooral dankzij ons sterk aanbod, maar ook dankzij de marktontwikkelingen in de levensverzekeringen kwamen meerdere gespecialiseerde makelaars bij Generali terecht. Doordat velen van hen ook actief zijn in de banksector, biedt dit perspectieven voor een toekomstige duurzame groei. 

 

OVER GENERALI BELGIUM

Generali Belgium is sinds 1901 aanwezig in België en vormt een onderdeel van de Generali Groep. Vanuit het hoofdkantoor in Brussel bedient de maatschappij 530 000 klanten en verkoopt ze een waaier levens- en schadeverzekeringen via een netwerk van om en bij de 1000 onafhankelijke makelaars in het hele land. In 2016 bedroegen de totale premie-inkomsten 800,2 miljoen euro. De activaportefeuille van Generali Belgium bedraagt 6,0 miljard euro.

In België is de Generali Groep ook aanwezig via drie belangrijke dochterondernemingen zijnde Generali Real Estate (GRE) dat bijna 147.000 m² beheert in kantoor- en residentiële gebouwen, Europ Assistance, een van de wereldleiders in bijstand en voor bedrijven Generali Employee Benefits (GEB), dat internationale coördinatie en monitoring biedt van programma's en groepsverzekeringsplannen van meer dan 1.500 multinationals.

OVER DE GENERALI GROEPDe Generali Groep is een van de grootste verzekeringsgroepen wereldwijd met een totaal van 70 miljard euro aan premie-inkomsten in 2016. Met 74.000 werknemers wereldwijd en meer dan 55 miljoen klanten in meer dan 60 landen bezit de Groep een leiderspositie op de West-Europese markten en neemt ze een steeds belangrijkere plaats in Centraal- en Oost-Europa en Azië in.

Contacteer ons
Bruno Peelman Marketing & Communications, Generali Belgium
Bruno Peelman Marketing & Communications, Generali Belgium
Over Grayling

PR Agency: Corporate & consumer brand communications - Media relations & trainings - Reputation & crisis management
// Grayling & Citigate (former PR Force)

Grayling
Kunstlaan 46 Avenue des Arts
1000 Brussels