Tom Vanham aangesteld als nieuwe CEO Generali Belgium

Brussel, Generali heeft beslist om Tom Vanham te benoemen als nieuwe CEO van Generali Belgium. Tom is momenteel Chief Distribution Officer (CDO) bij Generali Belgium en neemt de fakkel over van Martin Sturzlbaum, die een nieuwe uitdaging binnen de Generali Groep zal opnemen.

 

Martin Sturzlbaum (53) werd meer dan 3 jaar geleden aangesteld als CEO van Generali Belgium. Gedurende deze periode bracht hij een succesvolle ommekeer tot stand die van Generali Belgium een wendbare en winstgevende verzekeringsmaatschappij maakte. Vanaf juni zal Sturzlbaum een nieuwe managementpositie binnen de Generali Groep opnemen.


Tom Vanham (40), CDO van Generali Belgium, werd aangewezen als nieuwe CEO. Hij kwam bijna 3 jaar geleden bij Generali Belgium en deed voordien nationale en internationale ervaring op in verzekeringen, makelarij en management consulting. Vanham zal zijn nieuwe functie opnemen vanaf 1/6/2017.

 


Jaime Anchústegui, EMEA regional officer van Generali: “Met Tom is Generali Belgium in goede handen. Continuïteit is verzekerd en met deze aanstelling bevestigt de Groep zijn vertrouwen in het lokale management. Tom heeft een uitstekende kennis van de Belgische verzekeringsmarkt. Ik ben ervan overtuigd dat hij de juiste persoon is om de toekomst van Generali Belgium te garanderen. Ik wil Martin graag bedanken voor zijn engagement de afgelopen 3 jaar. Gedurende deze periode is hij erin geslaagd om, in moeilijke marktomstandigheden, de Belgische entiteit aanzienlijk te versterken.”

 

OVER GENERALI BELGIË

Generali Belgium is sinds 1901 aanwezig in België en vormt een onderdeel van de Generali Groep. Vanuit het hoofdkantoor in Brussel bedient de maatschappij 530.000 klanten en verkoopt ze een waaier aan levens- en schadeverzekeringen via een netwerk van om en bij de 1.000 onafhankelijke makelaars in het hele land. In 2016 bedroegen de totale premie-inkomsten 800,2 miljoen euro. De activaportefeuille van Generali Belgium bedraagt 6,0 miljard euro.


In België is de Generali Groep ook aanwezig via drie belangrijke dochterondernemingen, zijnde Generali Real Estate (GRE) dat bijna 147.000 m² beheert in kantoor- en residentiële gebouwen, Europ Assistance, een van de wereldleiders in bijstand en voor bedrijven Generali Employee Benefits (GEB), dat internationale coördinatie en monitoring biedt van programma's en groepsverzekeringsplannen voor meer dan 1.500 multinationals.

 

OVER DE GENERALI GROEP

Generali is een onafhankelijke, Italiaanse groep met een sterke internationale aanwezigheid. Opgericht in 1831 is de Generali Groep een van de grootste verzekeringsgroepen ter wereld met activiteiten in meer dan 60 landen en een totaal van meer dan 70 miljard euro aan premie-inkomsten in 2016. Met ruim 74.000 werknemers wereldwijd en 55 miljoen klanten, bekleedt de Groep een leiderspositie in de West-Europese markten en neemt ze een steeds belangrijkere plaats in Centraal- en Oost-Europa en Azië in. In 2017 werd de Generali Groep een van ‘s werelds duurzaamste ondernemingen genoemd door het onderzoeksbureau Corporate Knights.

 

Contacteer ons
Bruno Peelman Marketing & Communications, Generali Belgium
Bruno Peelman Marketing & Communications, Generali Belgium
Over Grayling

PR Agency: Corporate & consumer brand communications - Media relations & trainings - Reputation & crisis management
// Grayling & Citigate (former PR Force)

Grayling
Kunstlaan 46 Avenue des Arts
1000 Brussels