Styliste Elizabeth Saltzman, ambassadrice van British Airways, onthult haar tien tips om te reizen in stijl

Voor de vlucht! 

1. Je koffers pakken is het sleutelmoment van je reis! Tenzij mijn reis langer dan vier dagen duurt, geef ik steeds de voorkeur aan handbagage. Zo ben ik verplicht om te anticiperen op mijn kleding ter plaatse. Het is ook een ideale manier om nieuwe combinaties uit te testen. Als ik een mantelpak meeneem, aarzel ik niet om het jasje opnieuw te gebruiken op een jeans en een wit T-shirt bijvoorbeeld. Nog een belangrijk element: denk aan je klassiekers. Ik vertrek zelden op reis zonder een trenchcoat, een zwarte jurk en een blauwe jeans. Ook een hoed is onmisbaar op mijn reis, maar ik geef toe dat het niet zo eenvoudig te vervoeren is. Persoonlijk opteer ik voor een deukhoed omdat je hem kunt dragen bij de meest uiteenlopende outfits en omdat hij je beschermt tegen de zon. Op gebied van schoenen moet je praktisch denken. Ze moeten geschikt zijn voor verschillende gelegenheden. Ik heb het moeilijk om zonder pumps te vertrekken en ook mijn Laurence Dacade-sandalen laat ik nooit thuis. Mijn favoriete ontwerpers zijn Brooks Brother, J Crew, Saint Laurent, Tom Ford en Michel voor de hoed... Eenvoudig maar overal bruikbaar!

2. Cruciaal: de keuze van je tas! Je tas mag namelijk niet te veel plaats innemen en moet goed zijn voor je rug. Als ik op reis vertrek, kies ik voor eenvoud, met de collectie weekendtassen van Michael Kors. Wanneer het iets frivoler mag, ga ik voor Tory Burch. En wie zeker geen fout wil maken, komt automatisch uit bij Hermès. Getest en goedgekeurd door Grace Kelly! British Airways geeft zijn passagiers waardevolle tips om hun koffers te organiseren.

3. Voor een lange vlucht is het cruciaal om je huid goed te reinigen en te hydrateren. Ik zweer bij de crèmes van Charlotte Tilbury Magic, Elizabeth Arden en het oogmasker van Shiseido.

4. Iedereen lijkt op de luchthaven voortdurend bezig te zijn met zijn GSM, iPad of laptop. Personaliseer daarom je elektronica en onderscheid je van de massa! Ik gebruik graag heb de permanente stickers van Anya Hindmarch, elke designer heeft tegenwoordig ook een toffe GSM-cover op de markt gebracht!

In de lucht!

5. Je horloge instellen! Ik heb de gewoonte om mijn horloge reeds bij het opstijgen in te stellen op het uur van mijn bestemming. Zo kan ik mijn slaap- en eetpatroon reeds op het vliegtuig aanpassen.

6. Water: je beste vriend voor onderweg! Het helpt niet alleen uitdroging te voorkomen, maar helpt ook om de negatieve gevolgen van het tijdsverschil te verzachten en om een frisse teint en glanzende haren te behouden.

7. Beweeg! We kunnen er niet genoeg op hameren: hoogte is niet goed voor de bloedsomloop. Wandel dus regelmatig rond en neem de tijd om je af en toe uit te rekken. Deze oefeningen duren 30 seconden tot 1 minuut en zijn niet alleen goed voor je lichaam, maar helpen je ook te ontspannen... Je vindt verscheidene oefeningen op de website van British Airways.

8. Je haar naar achteren met vier speldjes. Wanneer je je haar in een vlecht doet, wordt het minder statisch en blijft het schoner. Klein voordeel: je haren behouden het effect van brushing... Deze techniek heeft me al vaak gered. Wanneer ik na mijn urenlange vlucht een werkvergadering heb, aarzel ik niet om een droogshampoo te gebruiken. Persoonlijk gebruik ik die van Frederic Fekkai.

9. Niet vergeten! Een vlucht is ook het ideale moment om een beetje tijd voor jezelf te nemen. Ik laat mijn professionele e-mails voor wat ze zijn en lees een boek of kijk gewoon om me heen. Lekker nietsdoen...

Bij de landing! 

10. Een kleine retouche alvorens je weer met de voeten op de grond staat, is het minimum! Zo houd ik steeds mijn bleke roze lippenstift van Charlotte Tilbury, mijn fond de teint van Tom Ford en mijn crème van Trish McEvoy tegen vermoeidheid bij de hand.

###

Over British Airways

British Airways maakt deel uit van International Airlines Group, één van de belangrijkste luchtvaartmaatschappijen ter wereld en de grootste transporteur van het Verenigd Koninkrijk. De thuishaven van British Airways is London Heathrow, de drukst bezochte internationale luchthaven ter wereld. British Airways vervoert jaarlijks zo’n 36 miljoen reizigers met haar vloot van 270 vliegtuigen naar meer dan 179 bestemmingen in 75 landen.

British Airways investeert meer dan £5 miljard in nieuwe toestellen, intelligentere cabines, elegante loungeruimtes en nieuwe technologieën om het leven comfortabeler te maken zowel in de lucht als op de grond.

Voor meer informatie over British Airways, kunt u terecht op ba.com of op Twitter @british_airways

Voor meer informatie, gelieve contact op te nemen met:

Indra Alex - Grayling Belgium   

GSM:   + 32 475 76 84 33        

E-mail: indra.alex@grayling.com

 

Contacteer ons
Over Grayling

PR Agency: Corporate & consumer brand communications - Media relations & trainings - Reputation & crisis management
// Grayling & Citigate (former PR Force)

Grayling
Kunstlaan 46 Avenue des Arts
1000 Brussels