Shurgard neemt City Box in Nederland over

Shurgard breidt portefeuille uit met 23 self-storage centra in Nederland

Brussel - Shurgard Self-Storage maakt vandaag bekend dat het met de Oostenrijkse aandeelhouder Immofinanz Group een definitieve overeenkomst heeft bereikt voor de overname van het Nederlandse self-storage bedrijf City Box. Deze overname zal naar verwachting worden geformaliseerd op 30 juni 2015 en bevindt zich in de gebruikelijke afrondende fase. Dankzij dit akkoord breidt Shurgard haar Nederlandse portefeuille uit van 40 naar 63 vestigingen. Shurgard versterkt zo haar positie als marktleider in Nederland. 

Shurgard zal de uitbating van alle 23 sites van City Box vanaf 1 juli 2015 overnemen en deze opslagcentra meteen rebranden volgens haar gebruikelijke merkidentiteit. Bestaande klanten van City Box zullen geen hinder ondervinden in hun opslagservice.

Marc Oursin, CEO van Shurgard Self-Storage, verklaart: “Deze uitbreiding betekent een geweldige opportuniteit voor ons. Hiermee breiden we ons Shurgard-aanbod binnen onze bestaande regio's verder uit, en vestigen we ons in nieuwe gebieden in Nederland. Deze ontwikkeling ondersteunt onze expansiestrategie die erop gericht is rendabele oplossingen aan te reiken om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar opslagruimte.”

Shurgard Self-Storage heeft vrij recent, begin 2015, haar uitbreiding ingezet met de overname van 8 self-storage centra in Duitsland. Nog voor eind 2015 zal ook de aanwezigheid in Londen en haar ruime omgeving versterkt worden met de bouw van 3 nieuwe vestigingen.

OVER SHURGARD

Shurgard is de grootste ontwikkelaar, eigenaar en beheerder van self-storage centra in Europa met meer dan 200 vestigingen in zeven Europese landen: Frankrijk, Nederland, Zweden, Verenigd Koninkrijk, België, Duitsland, en Denemarken.

Shurgard is actief op de Europese markt sinds 1994. De afgelopen 20 jaar heeft Shurgard aanzienlijk geïnvesteerd om het bestaan van het self-storage concept onder de aandacht te brengen. Bovendien heeft het bedrijf ook haar dienstverlening en aanbod uitgebreid om te beantwoorden aan de toenemende vraag naar meer opslagruimte, zowel van particulieren als van bedrijven. 

Contacteer ons
Joy Delagrange Account Executive, Grayling
Joy Delagrange Account Executive, Grayling
Over Grayling

PR Agency: Corporate & consumer brand communications - Media relations & trainings - Reputation & crisis management
// Grayling & Citigate (former PR Force)

Grayling
Kunstlaan 46 Avenue des Arts
1000 Brussels