Schaeff is terug van weggeweest

De comeback: Vanaf januari 2017 zijn de compacte grondverzetmachines van Schaeff weer in gebruik op bouwplaatsen in Europa. Een mijlpaal in de geschiedenis van het bedrijf, precies op tijd voor het 80-jarig bestaan. Direct drie nieuwe machines "Made in Crailsheim" in de portfolio.

Yanmar brengt het kwaliteitsmerk Schaeff terug op de grondverzetmachinemarkt. Nadat Yanmar de tak 'Compacte grondverzetmachines' uit Crailsheim in oktober 2016 van de Terex Corporation heeft overgenomen, wordt in de fabriek Crailsheim ingezet op de 80-jarige bedrijfsgeschiedenis. Minigraafmachines, midigraafmachines, mobiele graafmachines en wielladers worden vanaf januari 2017 weer onder het merk Schaeff aangeboden.

Peter Hirschel, directeur Yanmar Compact Germany: "De naam Schaeff staat voor compacte grondverzetmachines, ontwikkeld en gebouwd in Duitsland. Schaeff is en was altijd de specialist en technische trendsetter in dit segment. Deze traditie zetten wij met Yanmar voort. Wij zijn blij en trots dat Yanmar deze weg met ons bewandelt."

De verantwoordelijke personen bij Yanmar Compact Germany zien in het merk Schaeff een groot potentieel. "Er is nauwelijks een ander merk grondverzetmachine waarmee zo veel emoties zijn verbonden als met het merk Schaeff. Schaeff leeft van het enthousiasme van zijn medewerkers, klanten en dealers. Wij hebben echte fans. Daar bouwen wij op", aldus Peter Hirschel verder. "Het is ook fijn dat ons onderdelencentrum in Rothenburg deel uitmaakt van de Yanmar-familie en zodoende de goede toevoer van reserveonderdelen gewaarborgd is."

Fabrieksdirecteur Peter Berger ziet voor de productie zeer goede mogelijkheden in de samenwerking: "Wij hebben onze fabriek in de afgelopen jaren omgebouwd naar een moderne productielocatie die aan alle eisen voldoet die aan de moderne voertuigbouw worden gesteld! Onze productieprocessen zijn gebaseerd op het uit Japan afkomstige Toyota-productiesysteem, dat zich focust op permanente verbetering van productiviteit, kwaliteit en arbeidsveiligheid. Dit doel van perfectionering van processen verbindt ons zeer met onze Japanse collega's. Wij spreken zodoende dezelfde taal in productie, kwaliteit en logistiek. Een uitstekende basis voor een succesvolle samenwerking en vormgeving van onze toekomst!"

Nieuwe producten in januari

Om te beginnen brengt Schaeff in het eerste kwartaal drie nieuwe machines met de nieuwste motortechniek Euro Stage IV op de markt. De mobiele graafmachine Schaeff TW95, de midigraafmachine Schaeff TC125 en de wiellader Schaeff TL120. Het productassortiment wordt in het segment minigraafmachines uitgebreid door de Schaeff TC08 en TC10.

Schaeff traditie

Schaeff werd in 1937 door Karl Schaeff als smederij in Langenburg opgericht. In de beginjaren werden machines voor de landbouw gebouwd. De frontlader in de naoorlogse jaren was het eerste grote geniale ontwerp voor de bouwbranche. Tot in de jaren '90 van de vorige eeuw volgden vele innovaties die hun stempel drukten op de hele branche.

Terex nam in 2001 Schaeff over. Sinds oktober 2016 maakt de fabriek in Crailsheim deel uit van de Yanmar-familie en werkt sinds 1 januari 2017 onder de firmanaam Yanmar Compact Germany.

Yanmar Compact Germany

Yanmar Compact Germany bestaat uit de fabriek in Crailsheim en het onderdelencentrum in Rothenburg ob der Tauber. In totaal werken er circa 450 medewerkers. De compacte productportfolio bevat momenteel 20 verschillende modellen. Daarnaast heeft Yanmar verdere productielocaties voor grondverzetmachines in Frankrijk en Japan.

Contacteer ons
Silke Winters Account Executive, Grayling
Silke Winters Account Executive, Grayling
Over Grayling

PR Agency: Corporate & consumer brand communications - Media relations & trainings - Reputation & crisis management
// Grayling & Citigate (former PR Force)

Grayling
Kunstlaan 46 Avenue des Arts
1000 Brussels