PROJECT HERO: NIEUWE LAND ROVER DISCOVERY MET BAANBREKENDE DRONETECHNOLOGIE OM HET RODE KRUIS LEVENS TE HELPEN REDDEN

  • Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations ontwikkelt ‘Project Hero’ – een unieke versie van de nieuwe Land Rover Discovery voor het Oostenrijkse Rode Kruis
  • Het Rode Kruis gaat een nieuwe zoek- en reddingsdrone testen, die op de nieuwe Discovery kan opstijgen en landen terwijl die in beweging is
  • Baanbrekende zelfcentrerende dronetechnologie met magnetische verankering voor een betere communicatie en snellere respons van het Rode Kruis
  • De inzet van de nieuwe Discovery is het recentste project in de 63-jarige samenwerking tussen Land Rover en het Rode Kruis 

Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations (SVO) heeft een speciale versie van de nieuwe Land Rover Discovery ontworpen en gebouwd voor het Oostenrijkse Rode Kruis. ‘Project Hero’ werd op 7 maart op het Autosalon van Genève voorgesteld aan de internationale pers.

Project Hero is een geavanceerd communicatievoertuig, dat ontwikkeld werd in het kader van het partnerschap van Jaguar Land Rover met de Internationale Federatie van Rode Kruis- en Rode Halvemaanverenigingen (IFRC), ’s werelds grootste humanitaire netwerk. In samenwerking met het Oostenrijkse Rode Kruis ontwikkelde SVO een unieke Land Rover die zal worden getest door de noodhulpteams. Door sneller te reageren op rampen hoopt men dat het Rode Kruis meer levens zal kunnen redden.

Land Rover ondersteunt het Rode Kruis al sinds 1954 en leverde al 120 voertuigen aan de IFRC, die in alle hoeken van de wereld worden ingezet. Project Hero is de eerste auto met een drone op het dak. Dankzij het volledig geïntegreerde landingssysteem, dat gebaseerd is op baanbrekende zelfcentrerende technologie met magnetische verankering, kan de drone op Project Hero landen terwijl die in beweging is.

De drone verbetert de reeds uitstekende capaciteiten van de nieuwe Discovery. Als de drone in de lucht is, kunnen livebeelden worden doorgestuurd naar de noodhulpteams van het Rode Kruis. Zo kunnen ze sneller en efficiënter reageren op aardverschuivingen, aardbevingen, overstromingen en lawines. Dramatische veranderingen in het landschap kunnen kaarten nutteloos maken; dat maakt het moeilijker en gevaarlijker om overlevenden te vinden en redden. Dankzij het vogelperspectief van de drone kunnen reddingswerkers de plaats van een ramp onderzoeken vanop een veilige afstand.

Project Hero is gebaseerd op de door een 3.0-liter TD6-motor aangedreven versie van de nieuwe Land Rover Discovery. Naast de unieke dronetechnologie van Project Hero kan dit speciale voertuig achterin ook worden uitgerust met:

  • Een stevige, uitschuifbare koffervloer, die kan worden gebruikt als extra werkoppervlak, of om de lading eronder te beschermen
  • Een scheidingswand achter de achterzetels met bevestigingspunten voor extra uitrusting
  • Strategisch geplaatste LED-verlichting om het nachtzicht te verbeteren
  • Innovatieve voedingspunten die geschikt zijn voor verschillende stekkers in verschillende regio’s

Project Hero is ook voorzien van radioapparatuur met verschillende frequenties, die contact mogelijk maakt in uiteenlopende omstandigheden.

Vanaf juni 2017 zal Project Hero 12 maanden lang worden getest in het trainingscentrum van het Oostenrijkse Rode Kruis in Erzberg, in de bergachtige mijnstreek Eisenerz en in Wenen. De drone zal worden gebruikt bij simulaties om nieuwe en innovatieve technieken te ontwikkelen voor rampenbestrijding en bij tests met complexe scenario’s bij natuurrampen, ook ’s nachts en in dichte bossen. Project Hero zal ook worden ingezet wanneer het Rode Kruis noodhulp verleent bij natuurrampen, zoals zware sneeuwval of overstromingen, of ongevallen.

 

EINDE

 

Aantekeningen voor de redacteurs:

De samenwerking tussen Land Rover en het Britse Rode Kruis, die in 1954 van start ging, is uitgegroeid tot een wereldwijd partnerschap. Land Rover ondersteunt momenteel 18 humanitaire projecten in 25 landen.

Project Hero

De drone van Project Hero kan worden bestuurd vanuit de veilige auto; via een tablet app kunnen de inzittenden de omgeving bestuderen tijdens het rijden.

De technische flexibiliteit van Project Hero biedt het Oostenrijkse Rode Kruis de mogelijkheid de auto uit te rusten met gespecialiseerde communicatieapparatuur. Hierdoor kan het team de volgende stappen ter plaatse en zo efficiënt mogelijk coördineren, ongeacht de uitdagingen die het terrein en de omgeving inhouden.

In nauwe samenwerking met het Rode Kruis pasten de ingenieurs en ontwerpers van SVO hun ruime ervaring toe om de grenzen van ergonomisch design te verleggen met slimme opbergmogelijkheden. Bijvoorbeeld: toegang van buitenaf via innovatieve luiken aan de zijkant en een uitschuifbare vloer. Onderweg kunnen de inzittenden de opbergmogelijkheden opnieuw configureren zonder dat ze de auto hoeven te verlaten en hun veiligheid in gevaar hoeven te brengen.

 

Land Rover

Al sinds 1948 maakt Land Rover rasechte 4x4's met volwaardige terreincapaciteiten over het hele modellengamma. De Defender, New Discovery, Discovery Sport, Range Rover Sport, Range Rover en Range Rover Evoque definiëren elk de wereldwijde SUV-sectoren; 80 procent van het modelassortiment wordt geëxporteerd naar ruim 100 landen.

 

Contacteer ons
Isabelle Michiels PR Manager, Jaguar Land Rover
Isabelle Michiels PR Manager, Jaguar Land Rover
Over Grayling

PR Agency: Corporate & consumer brand communications - Media relations & trainings - Reputation & crisis management
// Grayling & Citigate (former PR Force)

Grayling
Kunstlaan 46 Avenue des Arts
1000 Brussels