Persdossier Vakantiesalon van Brussel en Sports Fair 2017

 

1.   Praktisch 

VAKANTIESALON VAN BRUSSEL

BRUSSELS EXPO - PALEIS 3 – 4 – 5
Belgiëplein 1 – 1020 Brussel
 

Donderdag 2 tot zondag 5 februari 2017
10 tot 18 uur (vrijdag afterwork tot 20 uur)

TOEGANG € 10 – TICKETS ONLINE € 5

1 ticket = 2 beurzen
kinderen -12 jaar gratis

www.vakantiesalon.eu

SPORTS FAIR

BRUSSELS EXPO - PALEIS 8 
Belgiëplein 1 – 1020 Brussel
 

Vrijdag 3 tot zondag 5 februari 2017
10 tot 18 uur (vrijdag afterwork tot 20 uur)

TOEGANG € 10 – TICKETS ONLINE € 5

1 ticket = 2 beurzen
kinderen -12 jaar gratis

www.sportsfairbelgium.be

Voor alle reeds uitgestuurde persberichten van de beurs en hoge resolutie beelden kan u terecht op press.grayling.be, waar u eveneens de digitale versie van dit persdossier kan vinden.

Er is dit jaar geen persconferentie op de eerste dag van het Vakantiesalon maar zoals gebruikelijk nodigen we u graag uit om langs te gaan bij onze exposanten om inspiratie en informatie in te winnen. De meeste exposanten van het Vakantiesalon voorzien op donderdag 2 februari in het kader van de Brussels Travel Top voor de pers en reisprofessionals een gepast onthaal.

Dit jaar worden er twee begeleide tours georganiseerd voor de pers. Op donderdag 2 februari kan u mee de begeleide tour volgen langs de highlights van het Vakantiesalon van Brussel. Op vrijdag 3 februari is er een begeleide tour langs de highlights van het Vakantiesalon van Brussel én de Sports Fair. Beide tours starten om 10u30 in de persruimte. Gelieve te laten weten welke datum en tour uw voorkeur heeft en uw inschrijving hiervoor vooraf door te sturen naar silke.winters@grayling.com.

Kom tijdens de beurzen zeker langs in de persruimte voor alle mogelijke persinformatie van de exposanten en een perskalender met alle evenementen. Wij zullen er dagelijks voor u klaar staan en kunnen u ook helpen bij de vraag voor interviews.

Volgende personen zijn ter beschikking voor een interview. Om alles vlot te laten verlopen, mag u via silke.winters@grayling.com of 0479/ 91 19 41 doorgeven met wie u wanneer graag een gesprek zou hebben, zodat dit voor u kan gecoördineerd worden :

  • Bart Van Den Kieboom (CEO en Nederlandstalige woordvoerder FISA)
  • Pierre HERMANT (COO en Franstalige woordvoerder Deficom)

In verband met de Brussels Travel Top:

  • Kris Van den Broeck (Travel360°)

TOEGANG

Parking is voorzien op parking H´ (zie plannetje hieronder), waar u gratis kan parkeren met uw perskaart. Van 8h00 tot 11h00 is deze parking exclusief, na 11h00 wordt deze parking een publieke parking. Indien u niet over een perskaart beschikt en toch toegang wil tot de persparking, graag een mailtje naar  silke.winters@grayling.com met vermelding van uw naam, het medium waarvoor u schrijft, de dag waarop u de beurzen zal bezoeken en uw nummerplaat. Dan brengen wij dit voor u in orde.

Adres en wegbeschrijving

BRUSSELS EXPO  - Belgiëplein 1, 1020 Brussel

Om Brussels Expo het gemakkelijkst te bereiken via verschillende transportmogelijkheden, bekijkt u best: http://www.brussels-expo.com/nl/bezoekers/bereikbaarheid  

PERSCONTACTEN

Silke Winters
Account Executive Grayling PR Belgium

E-mail: Silke.Winters@grayling.com
Tel: +32 2 713 07 40

Philippe de Beer
Marketing & Communication FISA

E-mail: p.debeer@fisa.be

Tel: +32 2 663 14 18

2. Algemeen: dubbele beurs, dubbele beleving

FISA organiseert van 2 tot en met 5 februari 2017 de 59e editie van het Vakantiesalon van Brussel en van 3 tot en met 5 februari de 2e editie van de sportbeurs Sports Fair. Vorig jaar trokken beide beurzen maar liefst 117.000 bezoekers. Vakantieliefhebbers kunnen terecht in Brussels Expo op het Vakantiesalon van Brussel in paleizen 3, 4 en 5. Sportfanaten zijn welkom in paleis 8 voor de Sports Fair. Dit jaar kunnen bezoekers weer met één ticket beide beurzen bezoeken. Sporten en reizen is niet alleen kijken, het is ook voelen, horen, ruiken en proeven. Eén toegangsticket voor een dubbele beurs met dubbel zo veel beleving!

Persoonlijk advies op maat

Het Vakantiesalon van Brussel staat jaarlijks synoniem voor reisadvies van travel experts, reisinspiratie op maat van de bezoekers en zorgeloos (én met saloncondities) reizen boeken. De bezoekers kunnen met 300 exposanten op 30.000 m2, een fantastisch aanbod van meer dan 800 bestemmingen verwachten. De fervente avonturier die out-of-the-box bestemmingen zoekt of de beginnende reiziger die een eerste citytrip wilt boeken… iedereen is welkom! Welke extra’s biedt het Vakantiesalon van Brussel nog? Professioneel en persoonlijk advies van ervaren reisagenten en professionals in de reissector. Ook dit jaar werkt Fisa rond verschillende thema’s en kunt u tal  van bestemmingen ontdekken.

Na een geslaagde lancering vorig jaar komt de sportbeurs Sports Fair terug naar Brussels Expo met een 2e editie. De Sports Fair is een multi-sportbeurs waar fanatieke en minder fanatieke sporters terecht kunnen voor informatie, advies en workshops over een breed aanbod aan bekende en nieuwe sporten. Tijdens de Sports Fair kan de recreatieve of actieve sporter een 50-tal sporten op een aantrekkelijke en interactieve manier beleven. Bezoekers kunnen nieuwe sporten leren kennen, de nieuwste sportkledij en sportmaterialen ontdekken, vragen stellen aan experts van een 30-tal federaties, interessante lezingen volgen en live sportdemonstraties meemaken. Beleving staat centraal! Iedere bezoeker krijgt de kans om een uitgebreid aanbod aan sporten uit te proberen in paleis 8 van Brussels Expo.

Reizen en sporten onder 1 dak

Qua vrijetijdsbesteding staan ‘op vakantie gaan’ en ‘sporten’ met stip bovenaan de lijst. Volgens een onderzoek* geven alle Belgen samen gemiddeld 9 miljard euro uit aan reizen, goed voor een gemiddelde van 650 euro/reis. Fisa is een sparringpartner voor alle reizende en sportieve Belgen en brengt een kwalitatief en innovatief aanbod samen onder één dak met een oppervlakte van 8 voetbalvelden samen. Er is ruimte voor de vertrouwde namen en merken, maar evengoed voor nieuwe exposanten die hun plaats nog moeten veroveren in de markt. Gedurende 4 dagen kunnen de bezoekers maar liefst 200 animaties ontdekken in paleizen 3, 4, 5 en 8.

3. Het Vakantiesalon van Brussel

Vakantiesalon van Brussel: praktisch

Waar?
BRUSSELS EXPO - Paleizen 3, 4, 5 (Belgiëplein 1 – 1020 Brussel)
Wanneer? 2 t.e.m. 5 februari 2017 van 10 tot 18 uur (vrijdag afterwork tot 20 uur)
Toegang? € 10 - TICKETS ONLINE € 5 - kinderen jonger dan 12 jaar gratis

Meer info? www.vakantiesalon.eu

Het Vakantiesalon van Brussel opent voor de 59e keer haar deuren van donderdag 2 februari tot en met zondag 5 februari 2017. Vorig jaar mocht het Vakantiesalon meer dan 117.000 bezoekers verwelkomen! Dit jaar staat België als vakantieland letterlijk en figuurlijk in de kijker. Beleef onze binnenlandse bestemmingen zoals nooit te voren. Iedere reisliefhebber voor korte of lange reizen, ver weg of dichtbij, is welkom in paleizen 3, 4 en 5 in Brussels Expo.

Innovatieve reisformules

Een bezoek aan het Vakantiesalon van Brussel is voor iedere reisliefhebber de hoogmis voor verrassende reisformules. Reizen blijft een groeiende en bloeiende sector die door de sterke concurrentiële prijzen steeds innovatiever wordt met nieuwe bestemmingen en originele formules. De 300 standhouders presenteren een zeer gevarieerd aanbod aan exotische droombestemmingen, out-of-the-box reistips, culturele uitstappen of citytrips in eigen land… want België staat dit jaar centraal op het Vakantiesalon (meer dan 800 bestemmingen)! Een fietsvakantie door Limburg, een weekendje uitwaaien aan zee, een winterse wandelvakantie in de Ardennen,… de vele standhouders van de grootste toeristische beurs van België bieden het allemaal aan. Reizen anno 2017 was nog nooit zo vernieuwend dankzij het Vakantiesalon van Brussel. In paleis 3 kunt u tal van Belgische bestemmingen ontdekken. Indien u liever toch de grens oversteekt, kan u in paleis 3 de exposanten bezoeken die buitenlandse reizen aanbieden. Paleis 4 is volledig gewijd aan de leukste plekjes van Frankrijk en de camping. Voor de Europese en Meditterane bestemmingen kunt u terecht in paleis 5.

Salonvoorwaarden

Iedere bezoeker van het Vakantiesalon van Brussel geniet van speciale salonvoorwaarden. Salonvoorwaarden = flinke kortingen! Wanneer een bezoeker een vakantie boekt tijdens de beurs bij één van de vele exposanten, kan hij of zij rekenen op mooie salonvoorwaarden. Naast deze financiële voordelen kunnen de bezoekers van het Vakantiesalon ook rekenen op de expertise van lokale gidsen reisagenten en travel specialisten. Bovendien zijn er tal van wedstrijden op de standen waar bezoekers hun droombestemming kunnen winnen!

België in de kijker

Toerist in eigenland

Volgens ABTO (Assiociation of Belgian Tour Operators) gaat een derde van de reislustige Belgen binnen de eigen landsgrenzen op vakantie. En terecht! België heeft prachtige bruisende steden met eeuwenoude verhalen waar cultuurliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Denk maar aan Brussel, Dendermonde, Sint-Niklaas, Lier… Een historische wandeling door het Gravensteen in Gent of genieten van de natuur in het Meetjesland of de Westhoek. ’s Avonds kunt u na een cultuurrijke dag de voetjes onder tafel schuiven bij één van de vele Belgische gastronomische topadresjes. (Her)ontdek de troeven van de Belgische steden en de typische Belgische activiteiten tijdens het Vakantiesalon.

Actief en avontuurlijk

Niet alleen cultuurfans komen aan hun trekken, ook voor de actieve natuurliefhebber, fietser en wandelaar is België een paradijs. Denk maar aan het fietsroutenetwerk door de Vlaamse Ardennen of een lange wandeling door de Limburgse Voerstreek. Iets avontuurlijker aangelegd? Ook met mountainbiken, klimmen, kajakken, varen, golfen of langlaufen, verken je de mooiste streken in België.

Logeren bij Belgen

Een romantisch weekendje aan zee in een gezellige B&B of een midweek weg met de kinderen naar de kinderboerderij, België heeft het allemaal! Ook liefhebbers van wellness-faciliteiten of luxueuze overnachtingen blijven niet in de kou staan. Tussen de verschillende Belgische exposanten zal iedere bezoeker zijn gading vinden. Origineel overnachten dicht bij huis? België heet u van harte welkom!

Kom op het Vakantiesalon kennismaken met onze Belgische exposanten:

Onze hoofdstad Brussel en Manneken Pis mogen uiteraard niet ontbreken op het Vakantiesalon! De mascotte van VisitBrussels (stand 3100, paleis 3) is een reuzegrote Manneken Pis. Kom hem persoonlijk ontmoeten en maak kennis met het toeristische aanbod van onze hoofdstad: bijzondere overnachtingen, bezienswaardigheden en activiteiten voor nieuwsgierige Belgen en toeristen. Ontdek ook de weekend-doe-programma’s voor families met kinderen waaronder een activiteit met het Openbaar Aquarium van Brussel en ‘soft’ kruisboogschieten in Coudenberg. Belgische chocolade? Check! Choco Story Brussels organiseert op zondag 5 februari een degustatie voor de bezoekers op de stand van VisitBrussels.

Kent u het Canada Poland WOII Museum (stand 5111 , paleis 5)? In Adegem reist u terug in de tijd en komt u alles te weten over de bevrijding en bezetting van Vlaanderen tijdens WOII. Bezoek ook de aangelegde private 3ha tuinen van Adegem in een uitgestrekte groene oase van meer dan 9ha. Zonder twijfel een daguitstap waard!

De stad Dendermonde (stand 3114, paleis 3) stuurt 3 originele vertegenwoordigers naar het Vakantiesalon: de drie Gildereuzen zijn aanwezig op de stand en trakteren de bezoekers op een dansje. Meet & Greet de Gildereuzen en ontdek met het erfgoed van Dendermonde waaronder het Ros Beiaard, het Sint-Alexiusbegijnhof en het Belfort, stuk voor stuk culturele pareltjes.

Toerisme Lier (stand 3006, paleis 3) laat de bezoekers letterlijk en figuurlijk proeven van de stad met Lierse Vlaaikes en een oefensessie van City Golf. Kom de historische stad Lier verkennen met of zonder gids, individueel of in groep, met boottochtjes, met de fiets of al wandelend.

Bakkerij Dina (stand 3008, paleis 3) is de koningin van de Geraardsbergse Mattentaarten! Verse ingrediënten en krokant bladerdeeg… zet uw tanden in een kraakverse mattentaart en proef dat het overheerlijk is!

Waag een stapje op de apenbrug en ontdek zo de activiteiten van Dinant Evasion. Kampeert u graag in unieke accommodaties dan moet u zeker het Tiny House bezoeken op de stand van Wallonië Toerisme (stand 3200, paleis 3). Als Bourgondiër kan u eveneens op deze stand van een lekkere Chouffe of Maredsous genieten.

Zoekt u een romantisch logement of wilt u graag met de kids op stap ? Logeren in Vlaanderen (stand 3118, paleis 3) helpt u graag in uw zoektocht naar de juiste accommodatie. Of zoekt u meer naar een welness adresje of culinair arrangement … ook dat kunt u op hun stand terugvinden.

Meer een liefhebber van de Belgische Kust? Voor de verhuur en verkoop van vakantiewoningen aan in De Haan, Bredene en Wenduine kunt u terecht op de stand van Zeeparken (stand 3103, paleis 3).

Twee nieuwe thema´s: citytrips en honeymoon

Citytrips blijven populair onder de Belgische reizigers. Maar liefst 8 op de 10 Belgen* maken het liefst een reis in Europa, want de Europese steden hebben ontzettend veel te bieden.Een weekendje Parijs, Amsterdam, Barcelona, Rome, Wenen of Londen blijft erg geliefd. De bezoekers van het Vakantiesalon van Brussel kunnen bij de vele standhouders terecht voor originele citytrips, verrassende verblijfadresjes en betoverende tips om de Europese steden op een vernieuwende manier te ontdekken. Een citytrip in een low-budget verblijf of een vijfsterren wellness hotel… laat u inspireren op het Vakantiesalon van Brussel! 

Tip: Wilt u een citytrip op maat boeken? Ga dan naar de stand van Opportunity City Trips SPRL (stand 5540, paleis 5) voor gespecialiseerde trips naar Europese steden zoals Londen (en de exclusieve Harry Potter Tour), Parijs of naar de Amerikaanse steden Las Vegas, Miami en Orlando. Op de stand van TUI (stand 5512, 5626, paleis 5) kunt u terecht voor citytrips naar steden zoals Berlijn, Rome en Amsterdam. Of ga naar de stand van de Toeristische Dienst van Spanje (stand 5220, paleis 5) voor een citytrip naar de leukste plekjes in Spanje.

Wittebroodsweken gaan traditioneel gepaard met azuurblauwe zee, hagelwitte stranden en wuivende palmbomen op een exotisch strand. Een perfect plaatje, maar er zijn ook nog andere originele formules voor honeymooners zoals een safari, een luxueuze cruise of een gewaagde reis naar Las Vegas. Het Vakantiesalon van Brussel haalt de enige echte Graceland Wedding Chapel van Las Vegas naar Brussels Expo mét bijhorende Amerikaanse dominee, Elvis. Kom met uw geliefde naar het Vakantiesalon van Brussel voor een onvervalste Las Vegas trouwceremonie en zeg ‘YES I DO’!

*Cijfers ABTO

Tip: Voor honeymoon inspiratie kan je terecht bij Gigatour (stand 5526, paleis 5) en kiezen tussen begeleide reizen per autocar of vliegvakanties. Fan van luxe? Bezoek dan de stand van MSC Cruises (stand 5134, paleis 5) die voor het zesde jaar op rij verkozen werd tot beste cruise product op de Belgische markt!

Twee nieuwe dorpen: natuur & ontdekking en camping & caravan

Backpacking zit in de lift en is de ideale manier om de ongerepte natuur en de schoonheid van onze planeet te ontdekken. Trek door Europa, Azië, Afrika, Noord- & Zuid-Amerika, Australië en zelfs Antarctica om u één te voelen met de natuur. Steeds meer jongeren én ouderen trekken met de rugzak de continentale grenzen over op zoek naar nieuwe avonturen in de prachtige natuur in Afrika tot de historische schatten van Machu Picchu. Iets minder avontuurlijk aangelegd? Er zijn tal van mogelijkheden om onder begeleiding of in groep een georganiseerde rondreis te maken en de wereldwonderen van op de eerste rij te zien. Alle informatie over georganiseerde reizen krijgt u bij onze standhouders. 

Tip: Het Zuid-Amerikaanse Peru (stand 3447, paleis 3) is met haar prachtige historische sites van Machu Pichu, een backpackersbestemming bij uitstek. Niet alleen de geschiedenis van het land leeft nog voort bij veel reizigers, ook het tropisch regenwoud of de uitgebreide Peruaanse keuken is goud waard om te bezoeken én te proeven. 

Dag 1 van uw vakantie: er heerst een gezonde opwinding om helemaal gepakt en gezakt in uw auto of mobilhome te stappen richting vakantiebestemming. Zo een 57,8 % van de Belgen  (Cijfers ABTO) vertrekken jaarlijks op reis met de auto, caravan of mobilhome. En gelijk hebben ze want er zijn tal van mooie bestemmingen in Europa en meer specifiek in onze buurlanden zoals Frankrijk, Nederland en Duitsland. Het gevoel van vrijheid wordt nog versterkt door een vakantie op een camping. Met meer dan 800 m2 gewijd aan dit thema, kunt u een uitgebreid aanbod op het Vakantiesalon ontdekken!

Tips: Caravan Centrum Roels bvba (stand 4118, 4127, paleis 4) biedt invoer en verkoop aan particulieren van stacaravans. NKC (stand 4120, paleis 4) is Europa’s grootste camperclub, een onafhankelijke vereniging van Mobilhome-eigenaren, zonder winstoogmerk. De NKC biedt advies en inspiratie en maakt zich sterk voor een beter camperklimaat in België.

Enthousiaste kampeerders brengen best een bezoekje aan de stand van Camping L’Arbi Des Pins**** (stand 4508, paleis 4). Deze kindvriendelijke camping met zwembad is het walhalla voor kampeerders met kinderen.

Voor origineel en ecologisch kamperen midden in de natuur, moet je bij  campingorganisatie Camping Sites et Paysages (stand 4303-B, paleis 4). Bij dit vakantielabel alleen drie- en viersterrencampings gelegen op de mooiste plekjes van Frankrijk.

Ook viersterren camping Camping Cayola (stand 4305, paleis 4), gelegen aan de Franse kust, heeft voor iedere kampeerliefhebber een plekje.

Ook zeker niet te missen op het Vakantiesalon van Brussel!

Op het Vakantiesalon van Brussel zijn er nog een heel aantal fascinerende reislanden ontdekken. Kom deze bestemmingen al een eerste keer beleven op het Vakantiesalon nog vóór u uw koffers pakt:

Liefhebbers van exotische fietsvakanties? Boek alvast uw ticket naar Taiwan (stand 3130, paleis 3)! Dit jaar is Taiwan één van de highlights van het Vakantiesalon. De bezoeker wordt er betoverd door de meer dan 5.000 km fietstochten doorheen de rijstvelden, prachtige landschappen en kuststreken. Bewonderaars van Azië kunnen op het Vakantiesalon hun naam in Chinese tekens laten schrijven of deelnemen aan een traditionele theeceremonie. Maar ook de kleinste bezoekertjes zijn welkom, want er zijn workshops papieren lantaarns knutselen voor de kids.

De bezoeker die op zoek is naar een avontuurlijke groepsreis met leeftijdsgenoten of een individuele unieke reis naar de Zuidpool kan bij Joker (standen 3027, 3029, 3031, 3033, 3034, 3040, 3133, paleis 3) terecht. De bezoekers van de Jokerstand kunnen reizen met de puntjes op de i verwachten. Het Vakantiesalon is informeren en ook bijleren. Joker organiseert vrijdag om 15 u. een workshop reisfotografie.

Bezoekers met reiskriebels voor Nepal, Bhutan en India kunnen terecht bij reisorganisatie MYHIMALAYA (stand 3534, paleis 3). Deze kleine maar gespecialiseerde reisorganisatie voorziet reislustigen van alle informatie om hun reis tot in detail voor te bereiden met authentieke uitstappen en lokale adresjes.

Reisorganisatie Amazing Tours (stand 3221, paleis 3) is gespecialiseerd in reizen naar het betoverende Myanmar en het magnifieke Japan. Bezoekers kunnen bij de stand van Amazing Tours een workshop Sumo-worstelen of Kabukii-theater volgen. Niet te missen!

Bent u een fervent duiker of staat dit al jaren op uw verlanglijstje? Bezoek dan zeker de stand van NELOS & LIFRAS (stand 3542, paleis 3) de Nederlandstalige en Franstalige Liga voor onderwatersportclubs in België. Tijdens de beurs gaan ze letterlijk kopje onder met initiaties in een duiktank en waterworkshops.

Ook deze exposanten zullen aanwezig zijn

ATHS, Toeristische Dienst van Cyprus, Expair Tours, Toeristische Dienst van Polen, La Bessannaise, Visit Luxembourg, CEWE Photoservice, All Nippon Airways, beCharge, China Airlines, Toerisme Eifel, Hunsrueck en Mosel, Equidés & Vacances, Pierres & Vacances, Holland America Line, Hotel Terme Ariston Molino te Abano Terme (Italië), Interhome, Chambres d’hôtes Maison Aguerria, Mystical Morocco, Natura Lodge, SAMATOUR, SARL SAINT AVIT LOISIRS, Toerisme Slovenië, Toerisme St.-Cyprien, SAS Sunelia,  Tourist Center Clervaux asbl / Destination Clervaux, Tourista Vacances, Zadar Region Tourist Board, Allianz Global Assistance, DV Marec, VOS Travel fiets & wandelvakanties en Zeeparken.

Dit en nog véél meer op het 59e Vakantiesalon van Brussel. Iedereen welkom!

4. Sports Fair

Sports Fair: praktisch

Waar? BRUSSELS EXPO – Paleis 8 (Belgiëplein 1 – 1020 Brussel)
Wanneer? 3 t.e.m. 5 februari 2017 van 10 tot 18 uur (vrijdag afterwork tot 20 uur)
Toegang? € 10 - TICKETS ONLINE € 5 - kinderen jonger dan 12 jaar gratis

Meer info? www.sportsfairbelgium.be

Sports Fair, de grootste multi-sportbeurs van België is terug! Na het geweldige succes van de eerste editie vorig jaar, zet FISA dit jaar alle zeilen bij om de Belgen aan te zetten tot bewegen en sporten. Van vrijdag 3 tot en met zondag 5 februari 2017 is iedere sportliefhebber, van actieve sporter tot supporter, welkom in Paleis 8.

Van beginnende sporter tot atleten

Sporten is vandaag de dag niet enkel voor competitiebeesten of topatleten. Fitnesszaken hadden nog nooit zo veel leden, groepslessen poweryoga zijn week na week volgeboekt en de bootcamps schieten als paddenstoelen uit de grond. Het aanbod is de laatste jaren groter geworden en de keuze wordt er niet makkelijker op. Bovendien heeft iedereen een drukke agenda en is het niet zo evident om het sporten te combineren met het werk- en privéleven. Daarom is het des te belangrijker om een sport te kiezen die u met plezier doet en waarvoor u graag enkele vaste momenten per week inlast.

Ready? Set. Go!

Kom de nieuwste sporttrends ontdekken op de Sports Fair! Van voetbal tot hengelsport, van crossfit tot jetskiën, van paardrijden tot wielrennen; Sports Fair 2017 brengt een gevarieerd aanbod van bekende en minder bekende sporten samen onder één dak. Op de kalender van Sports Fair staan meer dan 200 demonstraties en initiaties door professionals, standen met bekende en nieuwe sportmerken, de nieuwste trends in sportmaterialen, voedingssupplementen, coaches, trainers en zoveel meer… beleving staat dus centraal!

Sports Fair voor wie? Voor iedereen!

  1. PARTICULIEREN | Beginnende sporters, doorwinterde atleten, ouders van kleine sporttalentjes, supporters, personal trainers, … Sports Fair heeft voor iedereen een uitgebreid aanbod
  2. BUSINESS | Als handelaar bent u van harte welkom bij Sports Fair 2017! De nieuwste sportmerken en trends zijn er te vinden voor uw zaak. Paleis 8 is ‘the place to be’ om te netwerken en interessante business contacten te leggen. Deze kans mag u niet laten liggen!
  3. SPORTFEDERATIE | Zijn er grote verandering op til binnen uw sportclub? Dan bent u bij Sports Fair aan het juiste adres. Forums, opleidingen, demonstraties, informatiesessies van grote sportorganisaties helpen u om uw sportclub te organiseren.
  4. SPORTACCOMMODATIE | Een sportteam moet de kans krijgen om zich te ontplooien, daarom is een goede sportaccommodatie broodnodig. Het oprichten, huren, onderhouden en ten slotte het beheren van een sportaccommodatie is geen sinecure. Bij Sports Fair 2017 kan u terecht voor vragen en advies. Daarnaast zetten we uw sportinstelling ook extra in de kijker!

Beleef samen met professionals uw nieuwe sport!

Welkom in de grootste sportzaal van België! Meer dan 10.000m² exclusief gewijd aan sportieve activiteiten en de laatste nieuwe trends op sportgebied! Ontdek in deze rubriek welke activiteiten u er kan beleven, u zal er ongetwijfeld al van beginnen te zweten, maar alles in een plezierige en interactieve sfeer!

Watersporten in een bad van 400m³ !

Flyboard: enkel en alleen voor u komt hij terug! Met een indrukwekkende show gaat de wereldkampioen in deze discipline Stéphane Prayas voluit om u deze sport te doen ontdekken. Maak u alvast klaar om overspoeld te worden door zijn talent, back flips op meer dan 10m hoogte!

Op de Sports Fair hebben we geen golven nodig om te kunnen surfen ! Ontdek Jetsurf, een primeur in België! We verwelkomen verschillende Jetsurf professionals die u gedurende heel het weekend deze discipline zullen voorstellen.

Onder begeleiding van de « Fédération Francophone du Yachting Belge (FFYB) » krijgt u de mogelijkheid om door middel van modelboten het zeilen te testen.

Vliegvissen (een sport met meer dan 40.000 leden in het Zuiden van het land), een discipline die precisie en behendigheid vereist, wordt u voorgesteld door de Franstalige Federatie, onder de vorm van demonstraties en initiaties.

Een mini-tennisveld

« L’Association Francophone de Tennis (AFT) » werkt een gevarieerd programma uit met initiaties Cardio Tennis en Mini-Tennis. Als hoogtepunt een topmatch die Joachim Gérard (tweevoudig winnaar van Masters rolstoeltennis) lijnrecht tegenover onze kapitein van het Belgische Fed Cup-team Dominique Monami zet.

Een ontdekkingsparcours rond atletiek

Brussels Athletics werkt voor de gelegenheid een parcours uit om u de verschillende aspecten van deze “Moeder der sporten” te ontdekken. Lopen, springen, werpen … Voor eventjes zal u zich een ware decatleet wanen!

Fietsparcours

De laatste trends op vlak van wielersport en elektrisch fietsen vindt u hier! Ondersteund door de “Fédération du cyclisme” zal u de verschillende gepresenteerde modellen kunnen uittesten op een gevarieerd en toegankelijk parcours.

Zone Gevechtssporten

Demonstraties en initiaties in martiale kunsten en gevechtssporten. Deze nieuwe editie van Sports Fair belooft spectaculair te worden met initiaties en demonstraties van Taekwondo! Daarnaast kan je boksen leren kennen en zullen er grote kampioenen in een echte boksring het educatieve aspect en de waarde van deze sport tonen.

Multisport zone

Er zullen ook tal van demonstraties  en initiaties van een groot aantal indoor sporten zijn:

Een uitstekende gelegenheid om de discipline zaalvoetbal, die barst van het talent, te ontdekken. Op het programma : een demonstratiematch van het damesvoetbal en jeugdtrainingen.

Daarnaast zijn er initiaties en demonstraties van reddingssporten met betrekking tot levensreddende technieken en de daarbij aanleunende sportieve discipline. Activiteiten om de sport handbal onder de aandacht te brengen en uit te testen. De aanwezigheid van enkele Belgische kampioenen basketbal en vedetten die de grond zullen doen daveren.

Ijschaatsen, Rolschaaten, … Zegt het u iets ? De tweevoudig Wereldkampioen in deze discipline (acrobatisch voetbal op rolschaatsen) zal samen met zijn team aanwezig zijn, om de karakteristieken van deze atypische sport te onthullen!

Handisport : tijdens het weekend van Sports fair richten de spots zich eveneens op onze paralympische atleten en wordt ons Nationaal Rolstoelbasketbal team voorgesteld. Of het nu de traditionele discipline betreft of een nieuwe trend zoals « Parkour », u kan alles van gymnastiek komen ontdekken!

Maak de spieren al maar los!

Probeert u een home run te lopen op de Sports Fair ? Kom dan zeker naar de stand van baseball en softball. Tackle, Try, Haka, … Dat hoort allemaal bij rugby, ja ja !

Fitness Zone

Tijdens het hele weekend zijn er lessen en initiaties door professionals uit de sector. Dus aarzel niet, trek uw outfit aan en laat u meeslepen door de sfeer en de dynamiek van deze groepslessen!

Free Jump

Heeft u er steeds al van gedroomd om eens in de schoenen te staan van een stuntman? Wel, wij bieden u wat de grootste filmstudio’s gebruiken … Speciaal voor de gelegenheid komt een stuntploeg - die reeds voor veel bekende avonturen- en actiefilms gewerkt heeft (Largo Winch, Taken, OSS 117) - ter plaatse om u sprongdemonstraties te geven, maar vooral om u te leren hoe u uw grenzen kan verleggen, u te focussen, en vertrouwen te hebben!

Met sprongen van meer dan 8m hoogte garanderen we u een gezonde dosis adrenaline!

Cross Fit

Voor deze tweede editie van de Nationale Sportbeurs, nodigt de CrossFit Club van Nivelles u uit om deze discipline te ontdekken! U kan zelfs de finale van een competitie op internationaal niveau bijwonen!

Trampoline Wall

Wanneer deze atleten de wetten van de fysica doorbreken door indrukwekkende demonstraties te geven van acrobatie op de trampoline, dan lijkt het of de wereld voor een moment blijft stilstaan. Kom hen bewonderen, u blijft er ongetwijfeld met de mond open staan! (Let op: deze stand kunt u terugvinden in paleis 5 van het Vakantiesalon).

Zone Trial

Trial demonstraties door professionele atleten. Met de fiets of met de moto, ze demonstreren hun beklijvende skills en behendigheid !

En nog meer initiaties !

Ook andere federaties willen u graag hun respectievelijke disciplines leren kennen:

De « Union Royale Belge des Sociétés de Tir » biedt de mogelijkheid aan de bezoekers om zich een keertje aan de schietsport te wagen.

Speleologie, een discipline die de smaak voor het avontuur met zich meebrengt, de drang naar kennis en het ontdekken van een aparte wereld

Tafeltennis : kom gedurende heel het weekend uw reflexen en balbehendigheid testen.

Hou u goed vast … de « Fédération des Clubs Francophones de Vol à Voile » zal aanwezig zijn op de Sports fair en zal u, door middel van hun simulator, de mogelijkheid geven om de lucht in te gaan!

###

NOOT AAN DE REDACTIE

Volg Grayling via de verschillende kanalen (via mailings, op press.grayling.be of via bovenstaande contactgegevens) en kom binnenkort ook te weten wat de highlights van elk van deze beurzen zijn en hoe u kan accrediteren voor perstoegang op de beurzen.

OVER FISA

Fisa maakt deel uit van de DEFICOM-group, die actief is in de communicatie-, media en ontspanningssector. De groep FISA is gespecialiseerd in het organiseren van grote nationale beurzen en evenementen. Het is de missie van FISA om haar bezoekers beleving te brengen voor de vijf zintuigen. FISA is gestart in 2003 met de aankoop van de bekende bouwbeurs BATIBOUW en heeft daarna geleidelijk haar aanbod uitgebreid met de beurzen Cocoon, het Voedingssalon, het Vakantiesalon en de Sports Fair. Jaarlijks trekken de FISA-beurzen in totaal zo’n 2.700 exposanten en 700.000 bezoekers naar Brussels Expo.

 

Contacteer ons
Over Grayling

PR Agency: Corporate & consumer brand communications - Media relations & trainings - Reputation & crisis management
// Grayling & Citigate (former PR Force)

Grayling
Kunstlaan 46 Avenue des Arts
1000 Brussels