Perfecte reisbestemming voor vakantie in mei met familie

Kroatië is met natuurparken, festivals en musea dé familievriendelijke vakantiebestemming

Brussel, 27 maart 2017 - Kroatië heeft veel te bieden voor iedereen die een vakantie met familie wil doorbrengen. Een avontuurlijke vakantie in Istrië, een strandvakantie in Dubrovnik of cultuur opsnuiven in Zagreb, Zadar of Split - er valt veel te ontdekken in het zonnige Kroatië!

Dubrovnik

Dubrovnik is de perfecte stad voor wie een strandvakantie en stedentrip wil combineren. Hier kun je wandelen langs de beroemde stranden én de oude stad, UNESCO werelderfgoed, ontdekken. Het ‘Dode Zee` meer op het eiland Lokrum is bovendien slechts een boottripje van 10 minuten en heeft een kiezelstrand waar ook kleine kinderen vrij kunnen spelen.

De stad biedt nog veel meer plekken waar kinderen zich kunnen vermaken. Het Uvala Lapad strand in Dubrovnik heeft onder andere een drijvend waterpark, trampolines, springkastelen en een speeltuin. Voor een spectaculair uitzicht op de stad Dubrovnik en de eilanden kan je de kabelbaan nemen naar de top van de Srd berg.

Reizigers die de stad van een ander perspectief willen bekijken, moeten zeker het Dubrovnik Film Event (25 april – 3 mei) bezoeken. Vorig jaar was er een tentoonstelling waarbij toeristen en locals door middel van augmented reality konden zien hoe de stad Dubrovnik veranderd is in de afgelopen 100 jaar.

Voor meer informatie: www.tzdubrovnik.hr, http://visitdubrovnik.hr/index.php/en/38events/4854-tisina-molim-2017-eng

Šibenik

Een andere familievriendelijke bestemming is Šibenik. Iedere zomer verwelkomt Šibenik kinderen uit de hele wereld voor het Internationale Kinderfestival (17 juni - 1 juli) met workshops, optredens en leerzame evenementen. In Šibenik zijn ook veel architectonische hoogstanden te bewonderen, zoals de Sint-Jacobus Kathedraal. Ieder jaar wordt in september een middeleeuwse festival gehouden dat veel toeristen trekt.  

Voor meer informatie: www.mdf-sibenik.com, http://croatia.hr/en-GB/Activities-and-attractions/Events/NewEvents/Days-Zvonimir
 
Zagreb

Zagreb is een must-see bestemming voor iedereen die is geïnteresseerd in cultuur! Bezoekers van alle leeftijden hebben de keuze uit een ruim aanbod van musea en kunnen meer leren over bijvoorbeeld Neanderthalers, exotische planten of ruimtevaartschepen.

Het vredige Maksimir park is ook zeker een bezoek waard. Het park is ontworpen in de stijl van een Engelse tuin met smalle lanen, bruggen en meren. Er is tevens een dierentuin in het park waar je de kans krijgt om te zien hoe bijvoorbeeld de zeeleeuwen gevoerd worden.

Zagreb is ook de thuisbasis van het internationale straatfestival ´Cest is d' best` (31 mei – 4 juni). Kinderen, maar ook volwassenen kijken hier hun ogen uit met de vele clowns, acrobaten, goochelaars en straatmuzikanten die de toeschouwers entertainen met hun kunsten. Ben je gek op geanimeerde films? Blijf dan nog een week langer en bezoek Animafest (5-10 juni) in Zagreb.

Voor meer informatie:  www.infozagreb.hr, http://www.animafest.hr/en

Zadar

In het bruisende Zadar valt er voor alle leeftijden veel te beleven. Naast sightseeing en winkelen, kan je je hier uren vermaken, zittend op de boulevard, genietend van de mooiste zonsondergang ter wereld met het geluid van klotsende golven van de zee op de achtergrond. De kunstinstallatie ´Greetings to the sun` biedt ´s avonds een spectaculair schouwspel. Indien je de stad wilt verlaten, bezoek dan het laidback eiland Preko, op slechts 20 minuten verwijderd van Zadar.

Liefhebbers van het Wilde Westen kunnen hun hart ophalen tijdens het Karl May Fest in Starigrad Paklenica (5 - 10 juni).

Voor meer informatie: www.zadar.hr, http://www.zadar.hr/karl-may-fest/

Istrië

Door de nationale parken en aquaria is het mooie Istrië een perfecte bestemming voor avonturiers. Op het eiland Brijuni ontdek je bijvoorbeeld prehistorische dinosaurus sporen en het aquarium in Pula heeft een indrukwekkend flora en fauna om te bewonderen.

Het is absoluut de moeite waard om een bezoek aan Pula te combineren met ´The Days of Antiquity`, een groot spektakel waar de geschiedenis van Pula met veel muziek en lichtshows wordt gepresenteerd.

Het schiereiland Istrië is het beste fietsgebied van Kroatië met mooie fietsroutes langs de kust of door de nationale parken.

Voor meer informatie: www.istra.hr, http://croatia.hr/en-GB/Activities-and-attractions/Events/NewEvents/Days-Antiquity-Pula-Superiorvm, http://www.istria-bike.com/nl/

Split

Split is, net als Dubrovnik, een perfecte bestemming indien je stad en strand wilt combineren. Het heeft een prachtig centrum met Romeinse overblijfselen zoals het Diocletian Paleis en een gezellige boulevard vol cafés en restaurants. Vanuit Split bezoek je gemakkelijk eilanden zoals Brac en Hvar.

Bacvice is een strand op loopafstand van het centrum met vrij ondiep water dus een heerlijke plek om met jonge kinderen naartoe te gaan. Oudere kinderen worden vast heel enthousiast van de vele activiteiten die in de natuur mogelijk zijn, zoals hiken en roofvogels spotten op de Biokovo berg of raften op de Cetina rivier.

Voor meer informatie: http://croatia.hr/nl-NL/Bestemming/Regios/Cluster/Dalmatie-Regio-Split

###

Voor meer informatie over Kroatië en de Kroatische Nationale Dienst voor Toerisme kan u terecht op croatia.hr/nl.

Voor meer informatie, gelieve contact op te nemen met:

Indra Alex - Grayling Belgium
GSM:       + 32 475 76 84 33
E-mail:    indra.alex@grayling.com

 

Contacteer ons
Over Grayling

PR Agency: Corporate & consumer brand communications - Media relations & trainings - Reputation & crisis management
// Grayling & Citigate (former PR Force)

Grayling
Kunstlaan 46 Avenue des Arts
1000 Brussels