Meerderheid multinationals werkt nog altijd niet met één enkel payroll-systeem

  • Meer dan 5% beheert payroll nog altijd via manuele processen
  • Bijna twee derde gebruikt meerdere payrollsystemen wereldwijd
  • Meer dan de helft (56%) kan moeilijk overzicht houden over verschillende landen heen
 Meer dan 5% van de multinationals heeft geen automatisch payrollsysteem en vertrouwt nog altijd op manuele loonverwerking. Bijna twee derde (65%) van de respondenten gebruikt meerdere payrollsystemen over verschillende landen heen. Dat leidt tot inconsistentie, onnauwkeurigheid en een gebrek aan een globaal overzicht. Een en ander blijkt uit een internationaal onderzoek van HR-dienstenleverancier SD Worx bij vijfhonderd payrollbeheerders en HR managers. 

Multinationals overtuigd van voordelen van één payroll systeem 

Meer dan 90% van de respondenten is overtuigd van de voordelen van één wereldwijd payrollsysteem. Toch werkt minder dan een derde (29%) van de multinationals effectief met één enkel systeem.

Het grootste probleem van payrollbeheerders in multinationals die met verschillende payrollsystemen werken, is de nauwkeurigheid van de systemen in de verschillende landen (56%). Het ontbreken van globale consistente afspraken, wat een impact heeft op het aanbieden van hoge service levels, is voor 42% van de respondenten een probleem. Iets meer dan een derde (34%) geeft aan dat payroll te zwaar doorweegt in de kosten. Andere belangrijke zorgen zijn het tijdrovende partnerbeheer (29%) en een gebrek aan internationale rapporteringsmogelijkheden (20%).

Thierry Vanbever, Director Global Services en Solutions bij SD Worx:

Uit onze rondvraag blijkt duidelijk dat de meeste internationale organisaties niet beseffen dat ineffectieve payrollsystemen de kosten en complexiteit opdrijven en zo een impact hebben op de bedrijfswinst. Daarom zou dit op de agenda van het C-level management moeten komen en zou één enkel payrollsysteem deel moeten uitmaken van de businessstrategie.

Over SD Worx

SD Worx biedt wereldwijd een volledige dienstverlening op het vlak van Payroll, HR en Tax & Legal. Ruim 3.600 medewerkers bedienen meer dan 60.000 klanten in de privé- en publieke sector, van kmo's tot zeer grote organisaties. Zij bieden loonberekening en -administratie, opleiding, HR-research, sociaaljuridische, fiscale en HR consultancy, gespecialiseerde software voor personeelsdiensten en ondersteuning ter plaatse.

SD Worx berekent maandelijks 4,15 miljoen lonen en heeft eigen kantoren in België (HQ), Duitsland, Frankrijk, Ierland, Luxemburg, Mauritius, Nederland, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. SD Worx is medeoprichter van de Payroll Services Alliance die instaat voor 31 miljoen loonberekeningen.

Meer info op www.sdworx.com

Contacteer ons
Pieter Goetgebuer Persverantwoordelijke, SD Worx
Pieter Goetgebuer Persverantwoordelijke, SD Worx
Over Grayling

PR Agency: Corporate & consumer brand communications - Media relations & trainings - Reputation & crisis management
// Grayling & Citigate (former PR Force)

Grayling
Kunstlaan 46 Avenue des Arts
1000 Brussels