Meer efficiëntie en groter bedieningsgemak: 's werelds eerste haakse slijpmachines met Connectivity-functie van Bosch

Accumachines voor de vakman met de kracht van een kabelgebonden machine

 • Gebruikersinterface en integreerbare Bluetooth-module voor een nog groter bedieningsgemak
 • 35 procent meer vermogen en dubbele looptijd dankzij EC-motor en krachtige accu
 • Efficiënt doorslijpen en slijpen bij meer arbeidsveiligheid en gezondheidsbescherming

Professionals die inzetten op efficiëntie en bedieningsgemak, kunnen voortaan grijpen naar de nieuwe generatie professionele haakse accuslijpmachines van Bosch: de GWS 18V-115 en -125 C Professional evenals de GWS 18V-115, -125 en -150 SC Professional. Dit zijn de eerste haakse slijpmachines ter wereld met een Connectivity-functie. Door een integreerbare Bluetooth-module en de ´MyTools`-functie in de Bosch Toolbox-app kunnen gebruikers de nieuwe haakse accuslijpmachines met hun smartphone verbinden. Zo hebben ze de mogelijkheid hun machine te personaliseren, deze individueel te configureren alsook alle beschikbare machine-informatie zoals serienummer en productiedatum op te vragen. Gebruikers krijgen bovendien informatie over de gereedschapsstatus evenals tips voor het verhelpen van fouten, bijvoorbeeld wanneer een machine door oververhitting is uitgeschakeld, direct op de smartphone. De haakse slijpmachines GWS 18V-115, -125 en -150 SC Professional beschikken bovendien voor de eerste keer over een multifunctionele gebruikersinterface waarmee de professionals altijd een overzicht van de machinestatus hebben.

Alles onder controle dankzij gebruikersinterface

De gebruikersinterface informeert gebruikers op de machine over de gereedschapsstatus, de laadtoestand van de accu evenals over een eventuele oververhitting. Deze biedt bovendien een comfortabel instelbare toerentalinstelling in drie standen. Het toerental wordt afhankelijk van materiaal en accessoire eenvoudig met een druk op de knop aangepast om optimale resultaten te verkrijgen. Eveneens handig: een LED-licht dat gebruik op donkere plekken gemakkelijker maakt.

EC-motor en krachtige accu voor meer vermogen en looptijd

De nieuwe generatie haakse accuslijpmachines biedt tot wel 35 procent meer vermogen en een tot wel 100 procent langere acculooptijd dan huidige 18 volt-modellen met een 5,0 Ah-accu. Basis daarvoor is hun borstelloze EC-motor evenals de nieuwe krachtige accu GBA 18V 6,3 Ah EneRacer Professional. In combinatie verlenen ze de machines een kracht die vergelijkbaar is met die van een kabelgebonden machine van 1000 watt. Daardoor zijn met de haakse accuslijpmachines nu ook toepassingen mogelijk die zeer veel vermogen vragen, zoals langer doorslijpen of slijpen – en in het assortiment zit voor de eerste keer een haakse accuslijpmachine met een schijf van 150 millimeter voor een grotere doorslijpdiepte.

In de EneRacer-accu zorgen verbeterde celverbindingen en een nieuw productieproces, het laserlassen, voor geringere weerstanden. Er kunnen gedurende een langere tijd hogere stromen van de accupack worden gevraagd. Het resultaat: er kan meer vermogen worden gevraagd bij een tegelijkertijd zeer compact accuformaat en zeer gering gewicht in vergelijking met andere krachtige accu's van de 18 volt-klasse. De GBA 18V 6,3 Ah EneRacer Professional biedt dankzij een verbeterde CoolPack-technologie bovendien een 135 procent langere levensduur ten opzichte van een gewone accupack. Wie een accu van Bosch koopt, kan deze bovendien onmiddellijk inzetten, zonder zich zorgen te hoeven maken of hij past: het ´Flexible Power System` van Bosch garandeert de compatibiliteit met alle bestaande professionele elektrische gereedschappen en oplaadapparaten van een bepaalde voltklasse.

Betere ergonomie bij meer arbeidsveiligheid en gezondheidsbescherming

De haakse slijpmachines met Connectivity-functie liggen met een greepomtrek van nog maar 156 millimeter en een gewicht van 2,8 kilogram inclusief 6,3 Ah-accu goed in de hand en zorgen voor werken zonder snel vermoeid te raken. Ze onderscheiden zich daarnaast door meer gebruikersbescherming: ze zijn de eerste haakse slijpmachines ter wereld met ´Drop Control`. Deze functie schakelt de machine na een val direct uit, zodra deze de grond raakt. De nieuwe haakse accuslijpmachines beschikken bovendien over ´KickBack Control`: als de geïntegreerde sensor een plotseling blokkeren van de haakse slijpmachine herkent, bijvoorbeeld bij het vastklemmen van de schijf, dan schakelt deze sensor de motor eveneens direct uit. Het ´Intelligent Brake System` zorgt ervoor dat de schijf na elke machinestop binnen slechts twee seconden stilstaat. De uitrusting wordt compleet gemaakt door zachte aanloop, herstartbeveiliging en een extra handgreep met trillingsdemping.

De haakse slijpmachines met Connectivity-functie en de krachtige accu GBA 18V 6,3 Ah EneRacer Professional zijn per direct bij de dealer verkrijgbaar. Ze worden aangevuld door het uitgebreide Bosch accessoireprogramma met doorslijp-, lamellenschuur-, diamant- en afbraamschijven, borstels en stofafzuigkappen. Alle prijzen zijn vrijblijvende adviesprijzen excl. btw. Onder voorbehoud van wijzigingen. 

Technische gegevens GWS 18V-115
en -125 C
Professional
GWS 18V-115
en -125 SC
Professional
GWS 18V-150
SC Professional
Accuspanning/-capaciteit 18 V/5,0 Ah 18 V/6,3 Ah 18 V
Connectivity-functies ja ja ja
HMI-display nee ja ja
Schijfdiameter 100/115/125 mm 100/115/125 mm 150 mm
Onbelast toerental 9000 o.p.m. 4500 − 9000 o.p.m. 4000 − 7500 o.p.m.

Snijdiepte
Schijf van 115/125 mm

28/34 mm  28/34 mm  46 mm
Spil M10/M14 M10/M14 M14
Afmetingen (lengte x hoogte) 368 x 260 mm 368 x 260 mm 368 x 260 mm
Gewicht  2,6 kg incl. accu 2,8 kg incl. accu 2,0 kg (zonder accu)
Leveromvang/Vrijblijvende adviesprijs excl. btw
 • in de L-BOXX met 5,0 Ah-accu en snellaadapparaat GAL 1880 CV Professional:
  € 529
 • in de L-BOXX met krachtige accu GBA 18V 6,3 Ah EneRacer Professional en snellaadapparaat GAL 1880 CV Professional:
  € 599
 • losse body ´Clic & Go`: € 259,99
losse body
´Clic & Go`:
€ 259,99

 

Technische gegevens GBA 18V 6,3 Ah
EneRacer Professional
Accuspanning/-capaciteit 18 V/6,3 Ah
Gewicht 0,8 kg
Afmetingen (lengte x hoogte x breedte) 114 x 76 x 64 mm
Oplaadtijd met GAL 1880 CV Professional
80 %/100 %
41/55 min
Leveromvang/Vrijblijvende adviesprijs
excl. btw
 • starterset: twee accu's met snellaadapparaat GAL 1880 CV Professional:
  € 299
 • losse body: € 189

###

De Power Tools Divisie van de Bosch Groep is wereldwijd marktleider op het gebied van elektrisch gereedschap en accessoires voor elektrisch gereedschap. In 2014 realiseerden de medewerkers een omzet van 4,2 miljard euro, waarvan 85% buiten Duitsland. Met merken als Bosch, Skil en Dremel staat de divisie voor klantgerichtheid en technische vooruitgang. De belangrijkste succesfactoren zijn innovatie en een hoog innovatietempo. In 2014 genereerde de Power Tools Divisie 35% van de omzet met producten die minder dan twee jaar op de markt verkrijgbaar zijn. Bosch Power Tools is van plan om in 2015 zo’n 100 nieuwe producten te lanceren in de vier bedrijfssegmenten: elektrisch gereedschap, accessoires, meetgereedschap en elektrisch tuingereedschap.

De Bosch Groep is een van ‘s werelds grootste leveranciers van technologie en diensten. In het boekjaar 2014 realiseerden ongeveer 290.000 medewerkers een omzet van 48,9 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier business-sectoren: Automotive Technology, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. De Bosch Groep omvat de Robert Bosch GmbH en bijna 360 filialen en regionale ondernemingen in een 50-tal landen. Indien de verkoops- en servicepartners worden meegerekend, is Bosch aanwezig in 150 landen. Dit wereldwijde netwerk van ontwikkelings-, productie- en distributiecentra vormt de basis voor toekomstige groei. In 2014 vroeg de Bosch Groep wereldwijd ongeveer 4.600 patenten aan. De producten en diensten van de Bosch Groep worden ontwikkeld om te fascineren en om bij te dragen tot het verbeteren van de levenskwaliteit, dankzij innovatieve en nuttige oplossingen. Zo biedt het bedrijf wereldwijd technologie aan die “invented for life” is. Meer inlichtingen vindt u op www.bosch.com en www.bosch-press.com.

 

 

Contacteer ons
Silke Winters Consultant, Grayling Belgium
Silke Winters Consultant, Grayling Belgium
Over Grayling

PR Agency: Corporate & consumer brand communications - Media relations & trainings - Reputation & crisis management
// Grayling & Citigate (former PR Force)

Grayling
Kunstlaan 46 Avenue des Arts
1000 Brussels