Japan is gastland van het Vakantiesalon 2016

Brussel, In 2016 zal Japan de eer krijgen om de rol van gastland voor het Vakantiesalon in Brussel op zich te nemen. Aan het begin van het feestjaar ter gelegenheid van 150 jaar diplomatieke relaties tussen België en Japan en drie maanden na de lancering van de dagelijkse rechtstreekse vlucht tussen Brussel en Tokio, zet het Vakantiesalon Japan hiermee nog beter op de kaart in België.

 

Beleef Japan op het Vakantiesalon

Pierre Hermant, CEO van FISA, organisator van het Vakantiesalon van Brussel, is alvast zeer enthousiast: “We zijn erg blij dat Japan heeft toegezegd als gastland voor de 2016-editie. Zij krijgen een ereplaats op het Vakantiesalon en zullen op hun stand bezoekers de echte sfeer van Japan laten beleven met o.a. een magische show, een samoerai-optreden, de mogelijkheid om zelf eens een kimono aan te trekken en om lokale Japanse culinaire specialiteiten te proeven!"

Het Vakantiesalon is dit jaar te bezoeken van donderdag 4 tot en met maandag 8 februari in Brussels Expo. Nieuw tijdens deze editie is dat bezoekers met hun ticket op hetzelfde moment in de aanpalende paleizen van Brussels Expo ook Zenith, de beurs voor de actieve 50+’er en de nieuwe Sportbeurs (van vrijdag t.e.m. zondag) zullen kunnen bezoeken.

 

Japan op de kaart in België

Tijdens het hele jaar 2016 vieren Japan en België de 150e verjaardag van de diplomatieke relaties tussen beide landen. De banden tussen deze landen waren altijd al goed en dankzij de Japanse luchtvaartmaatschappij All Nippon Airways (ANA), die sinds 25 oktober 2015 dagelijks tussen Brussels Airport en Narita International Airport in de Japanse hoofdstad Tokio vliegt, kunnen de relaties enkel nog versterkt worden. Maar de banden tussen Japan en België worden niet enkel aangehaald op zakelijk vlak. Ook voor toeristen wil Japan tonen wat het in petto heeft. En hoe kan dat beter dan als gastland op het Vakantiesalon van Brussel?

Koji Takahashi, Algemeen Directeur van de Japanse Nationale Toerisme Organisatie (JNTO): “Samen met de Japanse ambassade, wilden wij heel graag deze historische 150e verjaardag ook vieren in de toerismesector. We zijn dan ook zeer blij dat FISA ons de mogelijkheid bood om gastland te zijn van het Vakantiesalon. We konden ons geen betere manier indenken om deze verjaardag te vieren en Japan onder de aandacht te brengen bij de Belgische vakantiegangers.”

3-in-1 beurs biedt 3 keer meer mogelijkheden

Het Vakantiesalon maakt in 2016 deel uit van FISA’s nieuwe beursconcept. In Brussels Expo, zullen begin februari immers drie beurzen over verschillende onderwerpen plaatsvinden met het oog op nog meer mogelijkheden voor de bezoeker. FISA organiseert dan, naast het Vakantiesalon, de Zenithbeurs voor de actieve 50+’er en de gloednieuwe Sportbeurs, de eerste multi-sportbeurs in België die een 50-tal sporten voorstelt. Alle drie zetten ze in op nog meer beleving. Sinds FISA de beurzen overnam van BFE in 2014, is dit het eerste herdachte concept. 

 

Het Vakantiesalon van Brussel praktisch

Waar? BRUSSELS EXPO

Wanneer? Van 4 tot en met 8 februari 2016

Meer info? www.vakantiesalon.eu

 

 

Over FISA

FISA maakt deel uit van de DEFICOM-groep, die actief is in de communicatie-, media en ontspanningssector. De groep FISA is gespecialiseerd in het organiseren van grote nationale beurzen en evenementen. Bij deze beurzen en evenementen is het FISA’s missie om haar bezoekers beleving te brengen voor de vijf zintuigen. FISA is opgestart in 2003 met de aankoop van de bouwbeurs Batibouw en heeft daarna geleidelijk aan haar portefeuille uitgebouwd met de beurzen: Cocoon, het Voedingssalon, Zenith, het Vakantiesalon en vanaf 2016 ook de Sportbeurs. Jaarlijks trekken de FISA-beurzen in totaal zo’n 2700 exposanten en 700 000 bezoekers.

 

Contacteer ons
Over Grayling

PR Agency: Corporate & consumer brand communications - Media relations & trainings - Reputation & crisis management
// Grayling & Citigate (former PR Force)

Grayling
Kunstlaan 46 Avenue des Arts
1000 Brussels