In het spoor van Prins Charles en Camilla naar Kroatië

De Prins van Wales en de Hertogin van Cornwall zijn sinds gisteren op bezoek in Zagreb. Het is het eerste officiële bezoek van de Hertogin aan Kroatië.

 

Charles en Camilla werden bij hun aankomst in de hoofdstand Zagreb, officieel begroet door President Kolinda Grabar-Kitarović. De royals brachten er een bezoek aan de historische Bovenstad en het Kroatisch Nationaal Theater, waar ze een korte voorstelling ter herdenking van de 400ste sterfdag van William Shakespeare bijwoonden. ’s Avonds stond er een viering van de 70ste verjaardag van de British Council in Kroatië op het programma.

Vandaag reisden ze door naar Osijek, de grootste stad van Slavonië, een streek in het oosten van Kroatië. Charles zal er een vergadering van geloofs- en gemeenschapsleiders bijwonen. Camilla brengt er een bezoek aan de staatsstoeterij in Đakovo, één van de oudste paardenhouderijen in Europa.

Treed in de Koninklijke voetsporen van Charles en Camilla en trek deze lente naar het prachtige Zagreb. Geniet er van de cultuur en de atmosfeer van de Kroatische hoofdstad. Met meer museums per vierkante meter dan eender welke andere stad ter wereld, een schat aan traditionele Kroatische restaurants en mooie architectuur, is deze verborgen parel een bezoek meer dan waard.

Het hele jaar door zijn er rechtstreekse vluchten vanuit Brussel naar Zagreb.

# # #

 

Over de Kroatische Nationale Dienst voor Toerisme

De Kroatische Nationale Dienst voor Toerisme is een toeristische organisatie met hoofdzetel in Zagreb, opgericht om de identiteit en de reputatie van de bestemming Kroatië in het buitenland te verbeteren en te promoten. In 2015 werden er in totaal 80 miljoen overnachtingen in Kroatië geboekt, 6,9% meer dan het jaar ervoor. De organisatie heeft lokale kantoren in 16 kernmarkten en is sinds 2001 ook aanwezig in België. Sinds 2010 is het aantal Belgische aankomsten in Kroatië gestegen met 58,83%.

Over Kroatië

Kroatië heeft een uitgestrekte kustlijn langs de Adriatische Zee, op slechts een steenworp afstand van Centraal-Europa. De stranden van Istrië en Kvarner liggen op slechts 1.300 kilometer van België en zijn gemakkelijk bereikbaar met de auto. Vanuit Brussel, Antwerpen of Charleroi duurt een vliegreis naar de belangrijkste Kroatische steden slechts 2 uur. Er zijn directe vluchten vanuit België naar 6 van de 7 Kroatische luchthavens. Toeristische trekpleisters in Kroatië zijn de oude vestingstad Dubrovnik, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, de verschillende eilanden van de Split-archipel, Istrië, de Plitvicemeren, Zagreb, het natuurpark Kopački rit en de stranden van Zrće in Novalja en Zlatni Rat.

Voor meer informatie over Kroatië en de Kroatische Nationale Dienst voor Toerisme kan u terecht op croatia.hr/nl.

Contacteer ons
Over Grayling

PR Agency: Corporate & consumer brand communications - Media relations & trainings - Reputation & crisis management
// Grayling & Citigate (former PR Force)

Grayling
Kunstlaan 46 Avenue des Arts
1000 Brussels