Heritage, Hip Hop en Haute Cuisine

Kroatië viert de aanloop naar het zomerseizoen met bruisende festivals en evenementen

Kroatië is meer dan een zomerse strandbestemming. Het heeft iets te bieden voor elk type vakantieganger: eilandhoppers, foodies, cultuurliefhebbers en avonturiers. Of je reizigersdroom nu bestaat uit het ontdekken van de verschillende mooie eilanden, culturele schatten, lokale delicatessen en wijn of de beste muziek: op slechts 2 uur vliegen of 13 uur rijden ben je in Kroatië om je droom te verwezenlijken.

MUZIEK

Deboto, Šibenik, 2 – 5 juni 2016

Deboto brengt kunst, eten, wijn, cocktails, jazz en dance samen in de straten van het prachtige Šibenik. De stad staat bekend om zijn middeleeuwse centrum en prachtige landschappen met uitzicht op de heldere zee en ongerepte eilanden. Dit zomerfestival combineert live optredens van lokale en internationale dj’s met heerlijk eten en lekkere wijnen en zorgt zo voor een cultureel hoogtepunt.

INmusic Festival, Zagreb, 20 - 22 juni 2016

Eén van de hoogtepunten in Zagreb in juni is het INmusic Festival. Optredens van verschillende grote sterren, een bruisende sfeer, festivalgangers uit verschillende landen én dit allemaal op een prachtige locatie. De groene eilanden in het midden van het Jarun-meer van Zagreb worden overspoeld door de muziek van een adembenemende line-up met o.a. Florence + The Machine, PJ Harvey, Skunk Anansie en Jake Bugg.

Hideout Festival, Novalja (Eiland Pag), 26-30 juni 2016

Hideout Festival is een vijf dagen en nachten durende ode aan elektronische muziek, met meer dan 100 dj’s, feestjes in zwembaden en op boten, en legendarische after-party’s. Hideout vindt plaats op maar liefst zes verschillende openlucht podia op Zrće Beach. De line-up bestaat onder andere uit Jamie XX, Skrepta, The Martinez Brothers, J.E.S.u.S, Jackmaster en Seth Troxler.

GASTRONOMIE

Vinistra, Istria, 13-15 mei 2016

Waar beter de beroemde Kroatische wijnen proeven dan in Kroatië zelf? Tijdens Vinistra ontdekken duizenden wijnliefhebbers de Kroatische wijnen en wijnproductie. Ook kan er geproefd worden van diverse delicatessen, bereid door lokale en internationale chefs.

Sea on the Table, Fazana, 25 juni 2016

Tijdens Sea on the Table wordt de sardine, hèt symbool van Fazana, op wel honderd verschillende manieren bereid. Alle restaurants rondom het plein zullen hun vaardigheden en geheime recepten met je delen. Uiteraard worden er ook andere vissoorten bereid. Het bezoeken van Sea on the Table in Fazana is de ultieme kans om verrast te worden met nieuwe ideeën om vis te bereiden.

CULTUUR

Cest is d’Best Street Festival, Zagreb, 26 mei – 5 juni 2016

Cest is d’Best in Zagreb is het eerste straatfestival in Zagreb en is rijk aan traditie, cultuur en lifestyle. Het festival werd voor de eerste keer georganiseerd in 1997 en heeft inmiddels een internationaal karakter gekregen. Zeven podia en artiesten met diverse talenten sieren de straten en pleinen van Zagreb. Er is muziek, theater, sport, kunst en verschillende activiteiten voor de kinderen. Het Cest is d’Best Street Festival toont waar Kroatië voor staat: een jong en bruisend land waar de mensen nooit hun traditionele gastvrijheid zijn verloren. 

Karl May Fest, Starigrad-Paklenica, 4-11 juni 2016

In Kroatië kunnen mensen terugreizen naar herinneringen uit hun jeugd – bijvoorbeeld naar de locatie van de film Winnetou. Deze legendarische films over de Indiaan Winnetou, gebaseerd op de boeken van Karl May, werden ruim een halve eeuw geleden opgenomen in Kroatië. Tijdens het Karl May Fest kan je niet alleen genieten van de locatie, maar ook acteurs ontmoeten, de natuur ontdekken en proeven van de Kroatische gastronomie. Een must-see, en het centrum van het event, is het nationaal park Starigrad-Paklenica en het luxe hotel Alan. Ook voor de Winnetou-fans die het festival helaas niet kunnen bezoeken is er goed nieuws: in 2015 werden er 3 nieuwe Winnetou films opgenomen die dit jaar rond Kerstmis worden uitgezonden op de Duitse televisie.

Dolce Vita Festival, Rovinj, 01-30 juni 2016

Het Dolce Vita Festival is een vintage festival dat het verleden eert en bezoekers terugbrengt naar de jaren ’50 en ’60. In het prachtige Rovinj worden bezoekers uitgenodigd om te genieten van inspirerend entertainment en originele culturele uitingen. Het muziekprogramma bevat optredens van Europese toppers in swing, rock & roll, r&b en blues. Ook zijn er tentoonstellingen met vintage auto’s, scooters, meubels, mode en vinyl. 

 

# # #

Over het Kroatisch Nationaal Bureau voor Toerisme

Het Kroatisch Nationaal Bureau voor Toerisme is een toeristische organisatie met hoofdzetel in Zagreb, opgericht om de identiteit en de reputatie van de bestemming Kroatië in het buitenland te verbeteren en te promoten. In 2015 werden er in totaal 80 miljoen overnachtingen in Kroatië geboekt, 6,9% meer dan het jaar ervoor. De organisatie heeft lokale kantoren in 16 kernmarkten en is sinds 2001 ook aanwezig in België. Sinds 2010 is het aantal Belgische aankomsten in Kroatië gestegen met 58,83%.

Over Kroatië

Kroatië heeft een uitgestrekte kustlijn langs de Adriatische Zee, op slechts een steenworp afstand van Centraal-Europa. De stranden van Istrië en Kvarner liggen op slechts 1.300 kilometer van België en zijn gemakkelijk bereikbaar met de auto. Vanuit Brussel, Antwerpen of Charleroi duurt een vliegreis naar de belangrijkste Kroatische steden slechts 2 uur. Er zijn directe vluchten vanuit België naar 6 van de 7 Kroatische luchthavens. Toeristische trekpleisters in Kroatië zijn de oude vestingstad Dubrovnik, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, de verschillende eilanden van de Split-archipel, Istrië, de Plitvicemeren, Zagreb, het natuurpark Kopački rit en de stranden van Zrće in Novalja en Zlatni Rat.

Voor meer informatie over Kroatië en de Kroatische Nationale Dienst voor Toerisme kan u terecht op croatia.hr/nl.

Contacteer ons
Over Grayling

PR Agency: Corporate & consumer brand communications - Media relations & trainings - Reputation & crisis management
// Grayling & Citigate (former PR Force)

Grayling
Kunstlaan 46 Avenue des Arts
1000 Brussels