Generali Belgium maakt successieplanning makkelijker voor nieuwe gezinstypes

  • De optie 'twee verzekeringnemers en twee verzekerden' speelt in op veranderende maatschappelijke behoeften
  • Ideale oplossing voor nieuw samengestelde gezinnen en ongehuwde (holebi)koppels
  • Generali Belgium neemt tijdelijk de premietaks van 2 procent voor haar rekening bij het afsluiten van een Tak 23-beleggingsverzekering
Gezinnen hebben het steeds moeilijker om een financiële planning op te maken die volledig bij hun gezinsstructuur past. Successieplanning bijvoorbeeld is voor nieuw samengestelde gezinnen, samenwonende koppels of ongehuwde holebikoppels geen evidente opdracht. Om tegemoet te komen aan de noden van al haar klanten, biedt Generali Belgium, als één van de weinige verzekeringsmaatschappijen op de Belgische markt, een Tak 23-beleggingsverzekering aan met de optie ‘twee verzekeringnemers en twee verzekerden’. Naast klassieke gezinnen kunnen ook nieuw samengestelde gezinnen, ongehuwde koppels en holebikoppels zo onbezorgd een beleggingsverzekering op maat onderschrijven. Deze optie garandeert de voortzetting van het contract bij het overlijden van één van de twee verzekeringnemers. Bovendien neemt de maatschappij naar aanleiding van haar 115-jarig bestaan op de Belgische markt de premietaks van twee procent nu tijdelijk voor haar rekening.

Het is vandaag voor niet-klassieke gezinnen nog steeds moeilijk om een gemeenschappelijk vermogen te creëren waarvan de langstlevende kan profiteren. Bij nieuw samengestelde gezinnen, samenwonende koppels of ongehuwde holebikoppels gaat het vermogen bij een overlijden immers niet automatisch naar de overlevende partner. Het is voor dit type situaties dat Generali Belgium een oplossing heeft uitgewerkt via een aangepaste Tak 23-beleggingsverzekering.

Beleggingsverzekering met twee verzekeringnemers en twee verzekerden

Met de optie twee verzekeringnemers en twee verzekerden kunnen twee partners hun vermogen voordelig overdragen na het overlijden van één van beiden. De partners die op het contract intekenen, krijgen de mogelijkheid om een of meerdere begunstigden vrij te kiezen. Wanneer de verzekeringnemer overlijdt, worden alle rechten probleemloos overgedragen aan de overblijvende verzekeringnemer. Zo heeft de klant alvast een zorg minder bij zijn successieplanning[i].

"Bij Generali Belgium willen we onze producten mee laten evolueren met de evoluerende maatschappelijke behoeften," zegt Tom Vanham, Chief Distribution Officer bij Generali Belgium. "Ons doel is om alle gezinnen de kans te bieden om samen een gemeenschappelijk kapitaal op te bouwen en aan elkaar door te geven."

Tijdelijke overname van de premietaks op Tak 23-beleggingsverzekeringen

Om het 115-jarig bestaan van de maatschappij in België te vieren, neemt Generali Belgium daarnaast de premietaks van twee procent op zich voor klanten die een Tak 23-beleggingsverzekering afsluiten met eenmalige premie. Die twee procent kan vervolgens extra geïnvesteerd worden in het contract. Het aanbod loopt nog tot 31 oktober en is zowel geldig voor alle nieuwe contracten als voor alle bijkomende stortingen op de bestaande contracten.

Meer info over de beleggingsverzekeringen van Generali Belgium alsook het reglement van deze actie vindt u op generali.be.

[i] Binnen de grenzen van de wettelijke voorschriften inzake wettelijk erfdeel.

Over Generali Belgium

Generali Belgium is sinds 1901 aanwezig in België en vormt een onderdeel van de Generali Groep. Vanuit het hoofdkantoor in Brussel bedient de maatschappij 530 000 klanten en verkoopt ze een waaier levens- en schadeverzekeringen via een netwerk van om en bij de 1000 onafhankelijke makelaars in het hele land. In 2015 bedroegen de totale premie-inkomsten 671 miljoen euro. De activaportefeuille van Generali Belgium bedraagt 5,5 miljard euro.

In België is de Generali Groep ook aanwezig via drie belangrijke dochterondernemingen zijnde Generali Real Estate (GRE) dat bijna 147.000 m² beheert in kantoor- en residentiële gebouwen, Europ Assistance, een van de wereldleiders in bijstand en voor bedrijven Generali Employee Benefits (GEB), dat internationale coördinatie en monitoring biedt van programma's en groepsverzekeringsplannen van meer dan 1.500 multinationals.

Over de Generali Groep

De Generali Groep is een van de grootste verzekeringsgroepen wereldwijd met een totaal van 74 miljard euro aan premie-inkomsten in 2015. Met 76 000 werknemers wereldwijd en meer dan 72 miljoen klanten in meer dan 60 landen bezit de Groep een leiderspositie op de West-Europese markten en neemt ze een steeds belangrijkere plaats in Centraal- en Oost-Europa en Azië in.

 

Contacteer ons
Bruno Peelman Marketing & Communication, Generali Belgium
Bruno Peelman Marketing & Communication, Generali Belgium
Over Grayling

PR Agency: Corporate & consumer brand communications - Media relations & trainings - Reputation & crisis management
// Grayling & Citigate (former PR Force)

Grayling
Kunstlaan 46 Avenue des Arts
1000 Brussels