Gemeentes Steenokkerzeel, Evere en Court-Saint-Etienne winnen ecologisch speelplein van Bebat

74.374 kilo gebruikte batterijen ingezameld door inzamelwedstrijd Bebat

Tienen – De gemeentes Evere (Brussel), Steenokkerzeel (Vlaams-Brabant) en Court-Saint-Etienne (Waals-Brabant) werden vandaag uitgeroepen tot de winnaars van de  ´Win een speelplein voor uw gemeente’ wedstrijd van Bebat vzw. Zij zullen binnenkort de trotse eigenaars worden van een gloednieuw ecologisch speelplein. Voor de 4de editie van deze inzamelactie daagde Bebat tussen 1 en 30 september 2016 de gemeentes in de provincies Brussel, Vlaams-Brabant en Waals-Brabant uit om zoveel mogelijk gebruikte batterijen in te zamelen. In totaal gingen 47 gemeentes de uitdaging aan. Samen zamelden de deelnemende gemeentes maar liefst 74.374 kg of bijna 3.000.000 stuks gebruikte batterijen in. Dankzij de talrijke acties die de bewoners organiseerden, hebben de gemeentes Evere (Brussel), Steenokkerzeel (Vlaams-Brabant) en Court-Saint-Etienne (Waals-Brabant), het hoogste gewicht per inwoner ingezameld in hun provincie. De kinderen van deze gemeentes kunnen binnenkort genieten van het nieuwe ecologische speelplein gemaakt uit recycleerbare materialen. 

Na drie succesvolle edities, in de provincies West-Vlaanderen en Henegouwen (2013), Oost-Vlaanderen en Namen (2014) en Antwerpen (2015), besloot Bebat dit jaar om de provincies Brussel, Vlaams-Brabant en Waals-Brabant uit te dagen. In totaal gingen 47 gemeentes van de drie provincies de uitdaging aan. De bedoeling was om tussen 1 en 30 september 2016 zoveel mogelijk gebruikte huishoudelijke batterijen in te zamelen in één van de vele Bebat inzamelpunten van de deelnemende gemeentes. Door het enthousiasme en de gedrevenheid van de inwoners zamelden de drie provincies samen niet minder dan 74.374 kg in. De inwoners van Evere, Steenokkerzeel en Court-Saint-Etienne zamelden het meeste in per inwoner en winnen de uitdaging. In Brussel zamelde de gemeente Evere maar liefst 1684 kg gebruikte batterijen, goed voor42,56 gram/inwoner! Ook in Vlaams-Brabant werd er flink ingezameld. Hier zamelde de gemeente Steenokkerzeel 4829 kg gebruikte batterijen in, wat neerkomt op 404,98 gram/inwoner, en in Waals-Brabant zorgde de gemeente Court-Saint-Etienne voor 174,80 gram/inwoner wat neerkomt op 1817 kg gebruikte batterijen. Voor hun vele inspanningen beloont Bebat de inwoners met een ecologisch speelplein op maat, uitsluitend gemaakt uit recycleerbare materialen.

Vierde editie was een succes voor de winnende gemeentes en het milieu!

Nele Peeters, marketingverantwoordelijke van Bebat vzw, is zeer blij met het resultaat van deze actie:

“Na 3 succesvolle edities, lag de lat hoog voor deze drie provincies. We zijn dan ook erg tevreden om te zien dat zowel Brussel, Vlaams-Brabant en Waals-Brabant net als hun voorgangers een heel knap resultaat hebben kunnen neerzetten! Wij willen dan ook alle deelnemers bedanken voor hun enthousiasme en inzet. Bovendien mogen we ook niet vergeten dat deze wedstrijd veel jongeren en kinderen sensibiliseerde om te sorteren en in te zamelen, wat tot verdere positieve resultaten zal leiden in de toekomst.” 

***

Over de vzw BEBAT

Bebat vzw is een vereniging zonder winstoogmerk, opgericht in 1995 door de producenten van batterijen en zorgt er dus voor dat bedrijven kunnen voldoen aan hun wettelijke aanvaardingsplicht. Bebat vzw geeft gebruikte batterijen een nieuw leven en behoort tot de wereldtop wat betreft de inzameling van batterijen. In de 23.500 inzamelpunten over het volledige land kunnen gebruikte batterijen gratis worden gedeponeerd. Bebat vzw staat in voor de ophaling, sortering en recyclage ervan. In 2015 zamelde Bebat een recordgewicht van ongeveer 2.800 ton batterijen in. Bovendien tonen huisvuilanalyses aan dat 100 kg huisvuil gemiddeld slechts 1 batterij bevat, waarmee Bebat een inzamelefficiëntie van 89,9% behaalt. 

Contacteer ons
Silke Winters Account Executive, Grayling
Silke Winters Account Executive, Grayling
Over Grayling

PR Agency: Corporate & consumer brand communications - Media relations & trainings - Reputation & crisis management
// Grayling & Citigate (former PR Force)

Grayling
Kunstlaan 46 Avenue des Arts
1000 Brussels