Ga voor iets anders: beleef een unieke kerstperiode in Kroatië! (4)

Naast de zon en de zee laat Kroatië je betoveren door haar gezellige kerstmarkten en lichtspektakels tijdens de adventsperiode.

Het is bijna Kerstmis! Vier kaarsen glinsteren op de Adventskrans! Om het wachten op Kerstmis ook tijdens de laatste dagen een beetje te verzoeten, geven we je deze week weer een verrassende reden om Kroatië te bezoeken tijdens de meest magische tijd van het jaar!

Kroatië een kerstbestemming?! Absoluut!

Kom de kerstsfeer opsnuiven en beleef de meest betoverende kerstperiode in Kroatië, een land dat veel meer te bieden heeft dan zon en zee!

Ook op de kerstmarkt in Zagreb, die we je drie weken geleden voorstelden, branden nu alle vier kaarsen van de traditionele reuze-adventskrans rond de Manduševac fontein. Na een bezoek aan het legendarische kuuroord Tuheljske Toplice, dichtbij Zagreb, en een magisch kerstdorpje dichtbij Čazma 2 weken geleden, hebben we afgelopen week onze reis door het winterse Kroatië voortgezet met een stop in de historische Nationale Stoeterij Ðakovo. Vandaag sluiten we onze kerstreis af in de prachtige Oude Stad van Dubrovnik.

Een kerstwonder in Dubrovnik – indrukwekkende architectuur en kerstmarkt in de Oude Stad

De prachtige Oude Stad van Dubrovnik is niet alleen één van de zeven Kroatische werelderfgoedsites van de UNESCO sinds 1979, maar ook een must-see op uw lijstje met kerstbestemmingen. Dit doolhof van kleine, charmante straatjes is een aanrader voor al wie van architectuur houdt. Hier bevinden zich tal van bastions, kastelen en paleizen, die de bezoekers onderdompelen in een magische, middeleeuwse sfeer. Kuier door de straten van de Oude Stad, die in de wintermaanden een echt sprookje wordt dankzij de romantische kerstversiering.

Breng zeker een bezoek aan het Sfonza-paleis, het mooiste paleis van Dubrovnik. Dit gebouw, in de 16de eeuw opgetrokken door de getalenteerde ingenieur Paskoje Milicevic, is een mix van late gotiek en renaissancestijl. De voorbije jaren stond de kerstmarkt van Dubrovnik op deze fantastische locatie, versierd met feestelijke kerstverlichting. Dit jaar staat de kerstmarkt in de prachtige Stradun-straat, met unieke lokale handwerkjes, kerstversieringen en traditionele kerstgebakjes en snoep. Bezoek de vele eetkraampjes langs de straat, verwarm u met glühwein en proef van heerlijke kerstlekkernijen – kortom: beleef de echte Kroatische kerst! 

Over Kroatië

Kroatië heeft een uitgestrekte kustlijn langs de Adriatische Zee, op slechts een steenworp afstand van Centraal-Europa. De stranden van Istrië en Kvarner liggen op slechts 1 300 kilometer van België en zijn gemakkelijk bereikbaar met de auto. Vanuit Brussel of Charleroi duurt een vliegreis naar de belangrijkste Kroatische steden slechts 2 uur. Toeristische trekpleisters in Kroatië zijn de oude vestingstad Dubrovnik, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, de verschillende eilanden van de Split-archipel, Istrië, de Plitvicemeren, Zagreb, het natuurpark Kopački rit en de stranden van Zrće in Novalja en Zlatni Rat.

Voor meer informatie over Kroatië en de Kroatische Nationale Dienst voor Toerisme kan u terecht op www.croatia.hr.

Contacteer ons
Over Grayling

PR Agency: Corporate & consumer brand communications - Media relations & trainings - Reputation & crisis management
// Grayling & Citigate (former PR Force)

Grayling
Kunstlaan 46 Avenue des Arts
1000 Brussels