Ga voor iets anders: beleef een unieke kerstperiode in Kroatië! (3)

Naast de zon en de zee laat Kroatië je betoveren door haar gezellige kerstmarkten en lichtspektakels tijdens de adventsperiode.

Nog maar twee weken tot Kerstmis! Gisteren mochten we eindelijk de derde kaars aansteken op de Adventskrans! Om je het wachten op Kerstmis een beetje te verzoeten, geven we je elke week van de Advent een andere verrassende reden om Kroatië te bezoeken tijdens de meest magische tijd van het jaar! 

Kroatië een kerstbestemming?! Absoluut!

Kom de kerstsfeer opsnuiven en beleef de meest betoverende kerstperiode in Kroatië, een land dat veel meer te bieden heeft dan zon en zee!

Ook op de kerstmarkt in Zagreb, die we je twee weken geleden voorstelden, branden er nu drie kaarsen van de traditionele reuze- adventskrans rond de Manduševac fontein. Afgelopen week hebben we onze reis door het winterse Kroatië voortgezet met een bezoek aan het legendarische kuuroord Tuheljske Toplice, dichtbij Zagreb, en een magisch kerstdorpje dichtbij Čazma. Vandaag nemen we je mee naar een prachtig barok spektakel met edele lipizzaner paarden in Đakovo!

Maak van uw kerst een sprookje en trek naar het bal!

Meer bepaald het lipizzanerbal in de historische Nationale Stoeterij Ðakovo! Dit evenement is een absolute must-see op je kerstreis naar Kroatië. De barokke kerstmusical, die ieder jaar verschillende verhalen brengt over het verleden, het heden en de toekomst van de lipizzanerpaarden, lokt tal van bezoekers en is de perfecte plek (niet enkel voor) voor paardenliefhebbers! Zelfs Camilla, hertogin van Cornwall, bracht eerder dit jaar een bezoek aan de Nationale Stoeterij – pak dus je bagage, als je Kerstmis in koninklijke stijl wil vieren!

´Great Journey`, zoals het spektakel dit jaar heet, begint op 17 december en trakteert u op een programma met paarden en kinderritjes. 

 

###

Over de Kroatische Nationale Dienst voor Toerisme

De Kroatische Nationale Dienst voor Toerisme is een toeristische organisatie met hoofdzetel in Zagreb, opgericht om de identiteit en de reputatie van de bestemming Kroatië in het buitenland te verbeteren en te promoten. In 2015 werden er in totaal 80 miljoen overnachtingen in Kroatië geboekt, 6,9% meer dan het jaar ervoor. De organisatie heeft lokale kantoren in 16 kernmarkten en is sinds 2001 ook aanwezig in België. Sinds 2010 is het aantal Belgische aankomsten in Kroatië gestegen met 58,83%.

Over Kroatië

Kroatië heeft een uitgestrekte kustlijn langs de Adriatische Zee, op slechts een steenworp afstand van Centraal-Europa. De stranden van Istrië en Kvarner liggen op slechts 1 300 kilometer van België en zijn gemakkelijk bereikbaar met de auto. Vanuit Brussel of Charleroi duurt een vliegreis naar de belangrijkste Kroatische steden slechts 2 uur. Toeristische trekpleisters in Kroatië zijn de oude vestingstad Dubrovnik, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, de verschillende eilanden van de Split-archipel, Istrië, de Plitvicemeren, Zagreb, het natuurpark Kopački rit en de stranden van Zrće in Novalja en Zlatni Rat.

Voor meer informatie over Kroatië en de Kroatische Nationale Dienst voor Toerisme kan u terecht op www.croatia.hr.

Contacteer ons
Over Grayling

PR Agency: Corporate & consumer brand communications - Media relations & trainings - Reputation & crisis management
// Grayling & Citigate (former PR Force)

Grayling
Kunstlaan 46 Avenue des Arts
1000 Brussels