Ga voor iets anders: beleef een unieke kerstperiode in Kroatië! (2)

Naast de zon en de zee laat Kroatië je betoveren door haar gezellige kerstmarkten en lichtspektakels tijdens de adventsperiode.

Nog maar drie weken tot Kerstmis! Gisteren mochten we al de tweede kaars aansteken op de Adventskrans! Om je het wachten op Kerstmis een beetje te verzoeten, geven we je elke week van de Advent een andere verrassende reden om Kroatië te bezoeken tijdens de meest magische tijd van het jaar! 

 

Kroatië een kerstbestemming?! Absoluut!

Kom de kerstsfeer opsnuiven en beleef de meest betoverende kerstperiode in Kroatië, een land dat veel meer te bieden heeft dan zon en zee!

Ook op de kerstmarkt in Zagreb, die we je vorige week voorstelden, branden er nu twee kaarsen van de traditionele reuze- adventskrans rond de Manduševac fontein. We zetten onze reis door het winterse Kroatië voort en vertrekken uit de hoofdstad naar het nabijgelegen kuuroord Tuheljske Toplice en een magisch kerstdorpje dichtbij Čazma.

Laat het sprookje beginnen met een prachtige lichtshow bij de Salajs in Grabovnica (Čazma)

Talloze lichtjes, glinsterende sneeuw en versierde kerstbomen – dankzij de familie Salaj uit het mooie dorpje Grabovnica bij Čazma op ongeveer 1 uur rijden vanuit Zagreb wordt uw vakantie een écht kerstwonder! Ieder jaar versiert deze vriendelijke en gastvrije familie haar hele 60.000 m² grote tuin met maar liefst twee miljoen kleurrijke lichtjes, sleeën en decoraties. Zo scheppen ze een magische en bijzondere kerstsfeer voor al wie van de feestdagen houdt. 

Het kerstsprookje van de Salajs duurt nog tot 15 januari 2017. 

Bye bye Kerststress! Kuuroord Tuheljske Toplice – de beste plek voor een time-out!

Vermoeid en gestresseerd van al dat kerstshoppen en al die kerstvoorbereidingen? Kom dan terug op krachten in Tuhelj op maar 30 minuten rijden vanuit Zagreb! Liefhebbers van kuuroorden die op zoek zijn naar een ontspannende time-out, moeten zeker het thermische kuuroord van Tuhelj bezoeken, dat al bij de Romeinen bekend stond om zijn mineraalwaterbronnen met hoge zwavel concentratie en een aangename temperatuur van 33 °C. Na enkele dagen herbronnen in een van de vele thermale zwembaden, behandelingen met Tuhelj-modder, bekend om zijn genezende eigenschappen, en warmte tanken in het grootste saunacentrum van Kroatië, ben je helemaal klaar voor schitterende eindejaarsfeesten en is een goede start in het nieuwe jaar gegarandeerd!

###

Over de Kroatische Nationale Dienst voor Toerisme

De Kroatische Nationale Dienst voor Toerisme is een toeristische organisatie met hoofdzetel in Zagreb, opgericht om de identiteit en de reputatie van de bestemming Kroatië in het buitenland te verbeteren en te promoten. In 2015 werden er in totaal 80 miljoen overnachtingen in Kroatië geboekt, 6,9% meer dan het jaar ervoor. De organisatie heeft lokale kantoren in 16 kernmarkten en is sinds 2001 ook aanwezig in België. Sinds 2010 is het aantal Belgische aankomsten in Kroatië gestegen met 58,83%.

Over Kroatië

Kroatië heeft een uitgestrekte kustlijn langs de Adriatische Zee, op slechts een steenworp afstand van Centraal-Europa. De stranden van Istrië en Kvarner liggen op slechts 1 300 kilometer van België en zijn gemakkelijk bereikbaar met de auto. Vanuit Brussel of Charleroi duurt een vliegreis naar de belangrijkste Kroatische steden slechts 2 uur. Toeristische trekpleisters in Kroatië zijn de oude vestingstad Dubrovnik, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, de verschillende eilanden van de Split-archipel, Istrië, de Plitvicemeren, Zagreb, het natuurpark Kopački rit en de stranden van Zrće in Novalja en Zlatni Rat.

Voor meer informatie over Kroatië en de Kroatische Nationale Dienst voor Toerisme kan u terecht op www.croatia.hr.

Contacteer ons
Over Grayling

PR Agency: Corporate & consumer brand communications - Media relations & trainings - Reputation & crisis management
// Grayling & Citigate (former PR Force)

Grayling
Kunstlaan 46 Avenue des Arts
1000 Brussels