Ga voor iets anders: beleef een unieke kerstperiode in Kroatië!

Naast de zon en de zee laat Kroatië je betoveren door haar gezellige kerstmarkten en lichtspektakels tijdens de adventsperiode.

Het aftellen naar Kerst is begonnen, de eerste kaars op de Adventskrans is aangestoken! Om je het wachten op Kerstmis een beetje te verzoeten, geven we je elke week van de Advent een andere verrassende reden om Kroatië te bezoeken tijdens de meest magische tijd van het jaar! 

Kroatië een kerstbestemming?! Absoluut!

Laat je onderdompelen in de sfeer op spectaculaire adventsmarkten, ontdek prachtige lokale ambachten en oude tradities –en beleef de meest betoverende kerstperiode in Kroatië, een land dat veel meer te bieden heeft dan zon en zee!

Ook op de kerstmarkt in Zagreb gloeit sinds gisteren de eerste kaars van de traditionele reuze- adventskrans rond de Manduševac fontein. We starten onze advents-serie dan ook met deze topper: de betoverende kerstmarkt in Zagreb! 

Advent in Zagreb – een magische plek tijdens de feestdagen

Zagreb, de hoofdstad van Kroatië, is één van de populairste kerstbestemmingen van het land – vooral dan de beroemde kerstmarkt, die in 2016 door reizigers werd uitgeroepen tot ´Best European Christmas Market` op de portaalsite European Best Destinations. De kerstmarkt op het centrale plein Trg bana Jelačića, voert je mee op een spectaculaire reis langs de fijne Kroatische kersttradities. In het midden van het plein vind je de grootste kerstboom van Kroatië, die met duizenden schitterende lichtjes en kristallen ballen voor de nodige sfeer zorgt. Als je een liefhebber van lekker eten bent, moet je de lokale kerstspecialiteiten zoals krpice en štrukle eens proberen, aan één van de vele kraampjes. Koop enkele kleurrijke souvenirs en volkskunst – als kerstgeschenk voor vrienden of familie of gewoon om uzelf te trakteren. 

De kerstmarkt vindt elk jaar plaats van 26 november tot en met 8 januari.

Wie niet genoeg kan krijgen van de Zagrebse Advent, kan ook terecht op verscheidene andere evenementen, die in de loop van het kerstseizoen gepland zijn. De Advent in het Zrinjevac-park is één van de mooiste plekken in deze tijd van het jaar. De laan met 220 platanen glinstert dan van duizend kerstlichtjes en muziekliefhebbers kunnen van kerstliedjes genieten, gebracht door het oude muziekpaviljoen.

Van 26 november tot en met 8 januari kan je dit familievriendelijke evenement beleven en genieten van de traditionele Zagrebse keuken en handgemaakte souvenirs van lokale ambachtslieden.

Een ander bijzonder evenement in Zagreb is het ijspark op het Koning Tomislav-plein. Voor beginners zijn er ervaren schaatsinstructeurs die u een perfecte pirouette zullen leren maken. Kinderen en volwassenen zijn meer dan welkom op dit evenement waar ze van goede muziek, culinaire lekkernijen en een waaier van culturele activiteiten kunnen genieten. Trek dus je schaatsen aan en laat je betoveren door de magische winteridylle op ijs!

Van 26 november tot 8 januari kan je hier je schaatstalent tonen.

Leg je in je zetel met een warme chocomelk en bekijk hier onderaan alvast een video over de schitterende Advent in Zagreb! Meer informatie vindt je ook op www.adventzagreb.hr

 

 

###

Over de Kroatische Nationale Dienst voor Toerisme

De Kroatische Nationale Dienst voor Toerisme is een toeristische organisatie met hoofdzetel in Zagreb, opgericht om de identiteit en de reputatie van de bestemming Kroatië in het buitenland te verbeteren en te promoten. In 2015 werden er in totaal 80 miljoen overnachtingen in Kroatië geboekt, 6,9% meer dan het jaar ervoor. De organisatie heeft lokale kantoren in 16 kernmarkten en is sinds 2001 ook aanwezig in België. Sinds 2010 is het aantal Belgische aankomsten in Kroatië gestegen met 58,83%.

Over Kroatië

Kroatië heeft een uitgestrekte kustlijn langs de Adriatische Zee, op slechts een steenworp afstand van Centraal-Europa. De stranden van Istrië en Kvarner liggen op slechts 1 300 kilometer van België en zijn gemakkelijk bereikbaar met de auto. Vanuit Brussel of Charleroi duurt een vliegreis naar de belangrijkste Kroatische steden slechts 2 uur. Toeristische trekpleisters in Kroatië zijn de oude vestingstad Dubrovnik, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, de verschillende eilanden van de Split-archipel, Istrië, de Plitvicemeren, Zagreb, het natuurpark Kopački rit en de stranden van Zrće in Novalja en Zlatni Rat.

Voor meer informatie over Kroatië en de Kroatische Nationale Dienst voor Toerisme kan u terecht op www.croatia.hr.

Contacteer ons
Over Grayling

PR Agency: Corporate & consumer brand communications - Media relations & trainings - Reputation & crisis management
// Grayling & Citigate (former PR Force)

Grayling
Kunstlaan 46 Avenue des Arts
1000 Brussels