Educatie en interactiviteit centraal tijdens Open Bedrijvendag bij Bebat

Ontdek op zondag 2 oktober alles over het inzamelen en recycleren van gebruikte batterijen

Tienen – Op zondag 2 oktober 2016 is het Open Bedrijvendag en Bebat opent, samen met zo’n 300 andere Belgische bedrijven, haar deuren. Bebat gunt haar bezoekers een unieke blik achter de schermen van het hele sorteerproces door hen op interactieve manier kennis te laten maken met Sortbat, het sorteercentrum van Bebat. Ook het educatieve bezoekerscentum Villa pila krijgt op 2 oktober speciale aandacht, je kan er alles leren over de wondere wereld van de batterij en het recyclageproces. Tijdens deze rondleiding nemen educatie en interactiviteit een centrale plaats in. Bovendien staat deze editie van de Open Bedrijvendag volledig in het teken van ´Afval en Recyclage`. Maar liefst 32 bedrijven uit de afval – en recyclagesector openen  hun deuren voor het grote publiek. Welke stappen moeten gezet worden om gebruikte materialen een nieuw leven te geven?  Dat verhaal start in de eerste plaats bij de consument, want zonder hun hulp is dit niet mogelijk. 

Europese koploper in het inzamelen en recycleren van gebruikte batterijen

Bebat  vzw focust op de inzameling en recyclage  van gebruikte batterijen en mocht dus t niet ontbreken aan de deelnemerslijst van deze Open Bedrijvendag die als thema ‘Afval en Recyclage’ naar voren schuift. Jaar na jaar breekt Bebat haar inzamelrecord en is zo de Europese koploper in het inzamelen en recycleren van batterijen. In 2015 werd maar liefst 2.758 ton gebruikte batterijen ingezameld en gesorteerd. Tijdens Open Bedrijvendag kunnen de bezoekers  het sorteercentrum Sortbat bekijken,kunnen ze er ontdekken hoe het sorteerproces precies werkt en wat er gebeurt met de batterijen nadat ze ingezameld worden. Er zijn verschillende rondleidingen voorzien waarbij om het half uur een rondleiding in het Frans start.

Bebat heeft ook een interactief bezoekersparcours voor kinderen. In Villa Pila ontdekken ze op een speelse manier alles over het recyclageproces van batterijen. Hier komen ze onder andere te weten hoe je een batterij kan maken van een citroen!

“Dag na dag streven we ernaar om de Belgische  consument, jong en oud, te overtuigen van het belang van recyclage door hen de positieve impact ervan op het milieu aan te tonen. Een gemiddeld gezin heeft 129 batterijen in huis, waarvan er 17 leeg zijn, het is dus erg belangrijk dat iedereen met lege batterijen die systematisch blijft binnenbrengen. Door het opzetten van inzamelwedstrijden tussen gemeenten en scholen proberen wij het ganse jaar door de consument aan te sporen om zijn batterijen in te zamelen. Wij zijn dan ook blij dat we hen tijdens deze Open Bedrijvendag kunnen tonen wat er precies met de batterij gebeurt na de inzameling.” aldus Peter Coonen, gedelegeerd bestuurder van Bebat.

Tienen ‘Stad in de kijker’

Tienen is dit jaar ‘Stad in de kijker’ van Open Bedrijvendag en zet het recyclagethema mee op de voorgrond met Bebat, de Kringwinkel Hageland en het nieuwe containerpark Ecowerf. Naast de rondleidingen bij de verschillende bedrijven is er ook randanimatie voorzien waaronder een fietstocht die langs alle deelnemende bedrijven loopt. Daarnaast staan er foodtrucks waar bezoekers kunnen genieten van een stevige hap of een hartig gebak.

Bebat is te bezoeken tijdens Open Bedrijvendag op zondag 2 oktober tussen 10u en 17u. Meer info vind je ook op http://www.openbedrijvendag.be/bebat

***

Over de vzw BEBAT

Bebat vzw is een vereniging zonder winstoogmerk, opgericht in 1995 door de producenten van batterijen en zorgt er dus voor dat bedrijven kunnen voldoen aan hun wettelijke aanvaardingsplicht. Bebat vzw geeft gebruikte batterijen een nieuw leven en behoort tot de wereldtop wat betreft de inzameling van batterijen. In de 23.500 inzamelpunten over het volledige land kunnen gebruikte batterijen gratis worden gedeponeerd. Bebat vzw staat in voor de ophaling, sortering en recyclage ervan. In 2015 zamelde Bebat een recordgewicht van ongeveer 2.800 ton batterijen in. Bovendien tonen huisvuilanalyses aan dat 100 kg huisvuil gemiddeld slechts 1 batterij bevat, waarmee Bebat een inzamelefficiëntie van 89,9% behaalt. 

Contacteer ons
Silke Winters Account Executive, Grayling
Silke Winters Account Executive, Grayling
Over Grayling

PR Agency: Corporate & consumer brand communications - Media relations & trainings - Reputation & crisis management
// Grayling & Citigate (former PR Force)

Grayling
Kunstlaan 46 Avenue des Arts
1000 Brussels