E-BO ENTERPRISES, MEDIAGENIX, MULTIPLICOM & RESTORE

GENOMINEERD VOOR DE ‘PRIJS VAN DE VLAAMSE REGERING VOOR DE BELOFTEVOLLE ONDERNEMING VAN HET JAAR’ 2016

In het kader van de uitreiking van de ‘Onderneming van het Jaar®’ 2016 stelt EY, in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis, de genomineerden voor de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming van het Jaar’ 2016 voor. e-BO Enterprises (Ieper), MediaGeniX (Groot-Bijgaarden), Multiplicom (Niel) en REstore (Antwerpen) zijn de finalisten van deze 11de editie. De winnaar wordt bekendgemaakt op dinsdag 18 oktober.

De ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming van het Jaar’ 2016 beloont reeds voor de 11de keer een onderneming met veelbelovend groeipotentieel. De Vlaamse Regering wil op deze manier snelgroeiende ondernemingen, in volle ontwikkelingsfase, een extra duwtje in de rug geven. Een professionele jury, onder leiding van Geert Noels, verkoos de genomineerden op basis van verschillende selectiecriteria.

 

“Het is te weinig geweten dat Vlaanderen heel wat beloftevolle ondernemingen telt. Met de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming van het Jaar’ willen wij deze ondernemingen de aandacht geven die ze verdienen. Ondernemers zijn namelijk de motor van onze economie en welvaart. Met deze onderscheiding willen we hen een extra duwtje in de rug geven om hun groei en ontwikkeling voort te zetten,” zegt Stefan Olivier - vennoot en Markets Leader EY België.

 

De jury, onder het voorzitterschap van Geert Noels, kiest uit de genomineerden de opvolger van Destiny, de laureaat van de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming van het Jaar’ 2015. De winnaar wordt op dinsdag 18 oktober, in het kader van de 22ste editie van de ‘Onderneming van het Jaar®’-award, bekendgemaakt. De genomineerden hiervoor zijn Boma International (Antwerpen), Gemaco Group (Mechelen), LVD Group (Gullegem) en Vyncke (Harelbeke).

 

Uitnodiging ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming van het Jaar 2016

Graag nodigen wij u uit op de prijsuitreiking van de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming van het Jaar2016 op dinsdag 18 oktober in het Auditorium 2000 op de Heizel. Het evenement start op 17u stipt.

Registratie voor dit evenement is verplicht. U kan eenvoudig inschrijven via e-mail bij beatrijs.wouters@citigate.be met vermelding ‘inschrijving Beloftevolle Onderneming van het Jaar’ 2016 en het aantal personen + naam + medium. Inschrijven voor 10 oktober 2016.

Voor meer informatie kunt u steeds terecht bij:

- Christophe Ballegeer (EY) op het nummer 02/774 90 07,

via e-mail: christophe.ballegeer@be.ey.com

- Beatrijs Wouters (Citigate) op het nummer 02/738 17 80,

via e-mail: beatrijs.wouters@citigate.be  

Website: www.ondernemingvanhetjaar.be

Twitter: #ovhj16

 

Over de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming van het Jaar’

EY organiseert de ‘Beloftevolle Onderneming van het Jaar’ sinds 2005 in het Nederlandstalige landsgedeelte, in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis, en sinds 2013 in het Franstalige landsgedeelte, in samenwerking met L’Echo en BNP Paribas Fortis. Dit evenement gebeurt in het kader van de ‘Onderneming van het Jaar®’.

Selectie

Om in aanmerking te komen voor de ‘Beloftevolle Onderneming van het Jaar’-award, moeten de kandidaat-bedrijven voldoen aan vastgelegde selectiecriteria. Ze worden onderworpen aan een kwantitatief en kwalitatief onderzoek, alsook aan een door EY uitgevoerde screening. Een onafhankelijke jury kiest na een persoonlijk interview met de finalisten de uiteindelijke winnaar van de ‘Beloftevolle Onderneming van het Jaar’-award.

Jury

De jury wordt dit jaar opnieuw voorgezeten door Geert Noels (Hoofdeconoom en Partner Econopolis) en telt vertegenwoordigers uit de bedrijfswereld en het academische leven.

Andere leden van de jury zijn: Karen Boers (Co-founder en CEO startups.be) - Hans Crijns (Professor en Partner Vlerick Business School) – Daan De Wever (Managing Director Destiny, De ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming van het Jaar’ 2015) – Roland Duchâtelet (Voorzitter van de Raad van Bestuur Melexis) – Jurgen Ingels (Co-founder en Managing Partner Smartfin Capital) – Tom Michielsen (Redacteur De Tijd) – Daniël Verlé (Afdelingshoofd Diensten Agentschap Ondernemen).

De laureaat van dit jaar vervoegt het lijstje winnaars van de afgelopen jaren, namelijk: Destiny - CMOSIS – Medec – Itineris – Skyline Communications – Clear2Pay – Netlog – Financial Architects – Transics – Televic.

 

De genomineerde bedrijven voor de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming van het Jaar’ 2016


e-BO Enterprises (Ieper)

e-BO Enterprises, opgericht in 2004, is een IT-bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling van beveiligde platformen voor de distributie van content. Het bedrijf levert, zowel nationaal als internationaal, diensten voor het beheer van netwerken, cloud computing en infrastructuurbeheer. Dankzij een hooggekwalificeerd ingenieursteam en een ervaren klantendienst, kan e-BO Enterprises haar klanten overal en altijd, op een veilige manier, toegang bieden tot hun content.

Omzet 2015: €8 miljoen - Medewerkers: 44

Contact: Christophe Dhaene (CEO) – christophe.dhaene@ebo-enterprises.com – 057 23 02 70 – www.ebo-enterprises.com

 

MediaGeniX (Groot-Bijgaarden)

MediaGenix werd opgericht in 1992 en is marktleider in Europa in broadcastmanagementsystemen. Het bedrijf ontwikkelt en implementeert WHATS’on, Europa’s meest geavanceerde broadcastmanagementsysteem. WHATS’On wordt dagelijks gebruikt door 65 mediagroepen voor 1700 radio-, TV-, en online videokanalen in Europa, het Midden-Oosten, de Verenigde Staten, Azië, Latijns-Amerika en Oceanië. MediaGenix won de ‘Leeuw van de Export 2016’ voor haar uitzonderlijke exportresultaten.

Omzet 2015: €21 miljoen - Medewerkers: 130

Contact: Dirk Debraekeleer (CEO) – dirk.debraekeleer@mediagenix.tv – 02 300 79 00 – www.mediagenix.tv

 

Multiplicom (Niel)

Multiplicom werd in 2011 opgericht als een spin-off van de Universiteit Antwerpen en het Vlaams Instituut voor Biotechnologie en is gespecialiseerd in moleculaire diagnostiek. Het biotechbedrijf ontwikkelt, produceert en commercialiseert genetische testkits die gepersonaliseerde geneeskunde mogelijk maken. Met deze testen kan men genetische predisposities voor het ontwikkelen van bepaalde ziektes identificeren, congenitale afwijkingen vroegtijdig in de zwangerschap opsporen of de behandeling voor patiënten aansturen. Multiplicom ontving in 2012 als eerste Europees bedrijf het CE-IVD certificaat voor haar test voor het opsporen van genetische predispositie voor borst- en eierstokkanker.

Omzet 2015: €8 miljoen - Medewerkers: 75

Contact: Dirk Pollet (CEO) – dirk.pollet@multiplicom.com – 03 289 14 00 – www.multiplicom.com

 

REstore (Antwerpen)

REstore werd opgericht in 2010 en is de Europese leider in de levering van geavanceerde geautomatiseerde vraagsturing (Demand Response). Het bedrijf groepeert bedrijven die bereid zijn om, bij overbelasting van het stroomnet, tegen betaling stroomverslindende machines uit te schakelen. REstore levert Demand Response-programma’s aan commerciële en industriële gebruikers en voorziet cloud-based Demand Side Management-software voor nutsbedrijven. Meer dan 1250 van Europa’s grootste industriële energieverbruikers en verschillende nutsbedrijven maken gebruik van Flexpont™, het gepatenteerde platform van het bedrijf. REstore heeft vestigingen in Antwerpen, Londen en Parijs. In 2015 won REstore de ‘Grid Edge Award – Energy Management’ op de ‘Platts Global Energy Awards’.

Omzet 2015: €7 miljoen - Medewerkers: 50

Contact: Liene Donckers (MarCom Manager) – liene.donckers@restore.eu – 0486 48 31 34 – www.restore.eu

Contacteer ons
Beatrijs Wouters Account Executive, Citigate
Beatrijs Wouters Account Executive, Citigate
Over Grayling

PR Agency: Corporate & consumer brand communications - Media relations & trainings - Reputation & crisis management
// Grayling & Citigate (former PR Force)

Grayling
Kunstlaan 46 Avenue des Arts
1000 Brussels