DHL Supply Chain Life Sciences & Healthcare sluit partnership met toonaangevende farmaceutische bedrijven Boehringer Ingelheim & Chiesi

Logistieke dienstverlening farmaceutische en medische middelen strategisch focuspunt voor DHL

Brussel, DHL Supply Chain Life Sciences & Healtcare, de strategische divisie van DHL Supply Chain, die logistieke oplossingen biedt voor de life sciences & healthcare (LSHC) sector, sluit nieuwe partnerships met de toonaangevende farmaceutische bedrijven Boehringer Ingelheim en Chiesi. DHL zal voor Boehringer Ingelheim instaan voor zowel de opslag en distributie van life-saving-drugs, als voor de levering van samples en promotiemateriaal aan medische vertegenwoordigers. Chiesi en DHL breken hun bestaande contract open voor de distributie van geneesmiddelen in de Belux en breiden deze uit naar de Nederlandse markt. DHL Supply Chain is vandaag reeds marktleider in de Benelux in de logistieke dienstverlening voor voorschriftplichtige geneesmiddelen en focust op verdere groei in de toekomst.

DHL Supply Chain biedt via haar afdeling DHL Supply Chain Life Sciences & Healthcare (“LSCH”) een gespecialiseerde dienstverlening aan voor de distributie en opslag van farmaceutische en medische middelen. DHL Supply Chain LSHC is de marktleider in de Benelux voor de distributie van geneesmiddelen op voorschrift en een belangrijke dienstverlener voor de MedDev (medische hulpmiddelen) sector.

 

DHL Supply Chain LSCH streeft ernaar om business te verdubbelen

Vandaag telt DHL Supply Chain LSHC 700 medewerkers in de Benelux en beschikt met haar vier vestigingen in België en twee in Nederland over 100.000m2 aan magazijnen die voldoen aan de GPD (Good Distribution Practice) regelgeving. Meer dan 80 klanten uit de farmaceutische en MedDev sector steunen op de diensten van DHL voor de levering van hun producten. DHL Supply Chain LSHC behaalde in 2016 een omzet van 80 miljoen euro en wil in de toekomst blijven focussen op sterke groei. Om deze ambitie kracht bij te zetten heeft DHL Supply Chain LSHC recent haar klantenportfolio uitgebreid met twee klinkende namen uit de farmaceutische sector, namelijk Boehringer Ingelheim en Chiesi.

 

Bij DHL Supply Chain LSHC begrijpen wij de uitdagingen die de volledige supply chain van geneesmiddelen met zich meebrengt. Dat een wereldspeler zoals Boehringer Ingelheim voor ons kiest en dat Chiesi zijn samenwerking met ons uitbreidt zijn hier het bewijs van. Wij zijn verheugd om met deze twee kwalitatieve spelers in zee te gaan. Voor ons betekenen deze partnerships bovendien een belangrijke stap in onze strategie om onze sterke groei verder te zetten ”, aldus Jens Gaudaen, Commercial Director DHL Supply Chain LSHC.

 

Toonaangevende Boehringer Ingelheim kiest voor DHL

De Duitse farmagroep Boehringer Ingelheim, die tot de 20 meest toonaangevende farmaceutische bedrijven ter wereld hoort, heeft een langdurige overeenkomst afgesloten met DHL Supply Chain LSHC voor de levering van life-saving-drugs. DHL Supply Chain LSHC zal 24/7 en exclusief instaan voor de urgente levering van geneesmiddelen van Boehringer Ingelheim aan Belgische ziekenhuizen. Daarnaast zal DHL Supply Chain LSHC ook de levering van samples aan een 60-tal vertegenwoordigers in België verzorgen.

 

"Onze positie als wereldwijde leider in de gezondheidssector geeft ons een belangrijke verantwoordelijkheid ten opzichte van onze patiënten. Het is daarom van essentieel belang voor Boehringer Ingelheim om samen te werken met betrouwbare partners zoals DHL, die de professionele omgeving kennen waarin wij actief zijn", verklaart Ann Lambrechts, Purchasing Manager Boehringer Ingelheim

 

DHL en Chiesi breiden samenwerking uit

DHL Supply Chain LSHC verzorgt voor het Italiaanse farmaceutische bedrijf Chiesi, dat tot de top tien snelst groeiende farmaceutische bedrijven ter wereld behoort, reeds sinds 2010  de distributie van geneesmiddelen in België en Luxemburg. Chiesi Beide partners zijn zeer tevreden over de samenwerking en hebben dan ook besloten deze uit te breiden naar de Nederlandse markt. DHL Supply Chain LSHC zal de komende vijf jaar instaan voor de distributie van geneesmiddelen in België, Nederland en Luxemburg. Door de toevoeging van Nederland verhoogt DHL het aantal leveringen voor Chiesi op jaarbasis van 6000 naar 8000.

 

"Als bedrijf dat staat voor innovatie en ondernemingszin gaat Chiesi op zoek naar de beste oplossingen bij leveranciers die onze sterke groei kunnen ondersteunen. Om te kunnen focussen op onze missie – onze patiënten de beste therapeutische oplossingen bieden – besteden wij sinds onze oprichting in 2010 al onze logistiek uit: van de ontvangst van goederen tot het terugvorderen van schulden. Wij hebben DHL gekozen voor hun professionalisme, de kwaliteit van hun dienstverlening, hun flexibiliteit en hun snelle responstijd. Daarom hebben wij in 2016 beslist om hun contract te verlengen met vijf jaar en er bovendien ook het logistiek beheer aan toe te voegen voor Chiesi Pharmaceuticals BV in Nederland”, aldus Stéphane Piret, Finance and Administration Director, Chiesi 

 

Over DHL – Het logistieke bedrijf voor de hele wereld

DHL is het belangrijkste globale merk in de logistieke sector. Onze verschillende DHL-afdelingen bieden een ongeëvenaarde portfolio van logistieke diensten, variërend van nationale en internationale pakjesbezorging, e-commerceverzendingen en fulfilment-oplossingen, internationale expressebezorging, transport over land, via de lucht of over zee tot industrieel supply chain management. Met ongeveer 340 000 medewerkers in meer dan 220 landen en gebieden wereldwijd, verbindt DHL mensen en bedrijven op een veilige en betrouwbare manier en zorgt het zo voor globale handelsstromen. Met een unieke aanwezigheid in ontwikkelingslanden en opkomende landen, gespecialiseerde oplossingen voor groeisectoren zoals technologie, biowetenschappen en gezondheidszorg, auto-industrie, energie en retail, evenals een bewezen engagement voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, is DHL "Het logistiekbedrijf voor de wereld."

DHL maakt deel uit van Deutsche Post DHL Group. De groep genereerde in 2015 voor meer dan 59 miljard euro aan inkomsten.

Meer informatie vindt u op www.dhl.be

 

Boehringer Ingelheim

Innovatieve geneesmiddelen voor mensen en dieren, daarvoor zet het onderzoeksgerichte farmaceutische bedrijf Boehringer Ingelheim zich al meer dan 130 jaar in. Boehringer Ingelheim is een van de 20 grootste bedrijven in de farmaceutische industrie en is tot op de dag van vandaag een familiebedrijf. Elke dag creëren ongeveer 50.000 medewerkers waarde door middel van innovatie in de drie bedrijfsonderdelen: geneesmiddelen voor menselijk gebruik, diergezondheid en contractproductie van biogeneesmiddelen. In 2016 behaalde Boehringer Ingelheim een netto-omzet van rond de 15,9 miljard euro. Met meer dan drie miljard euro komen de uitgaven voor R&D overeen met 19,6 procent van de netto-omzet.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid is vanzelfsprekend voor Boehringer Ingelheim. Daarom is het bedrijf betrokken bij maatschappelijke projecten zoals het initiatief “Making More Health”. Tevens stimuleert Boehringer Ingelheim actief diversiteit onder zijn personeel en profiteert het van de verschillende ervaringen en vaardigheden van zijn medewerkers. Daarnaast ligt de focus op bescherming van het milieu en duurzaamheid bij alles wat het bedrijf doet.

Meer informatie over Boehringer Ingelheim is te vinden op www.boehringer-ingelheim.com of in het jaarverslag: http://annualreport.boehringer-ingelheim.com.

 

 

Chiesi

Chiesi legt zich toe op onderzoek en ontwikkeling (20,6% van de omzet) voor patiënten met ernstige, zeldzame en genetische aandoeningen voor wie er vandaag geen optimale of aangepaste behandeling beschikbaar is.

Bij Chiesi wordt de ondernemingsgeest van een kmo gecombineerd met de ambitie van een multinational en de sfeer van een familiebedrijf. De Chiesi werknemers zijn een voor een gepassioneerde en getalenteerde professionals. Chiesi wil niet opvallen door wat ze zeggen, maar door wat ze doen. Focus, bescheidenheid en geloofwaardigheid, dat is Chiesi’s DNA. Dit is de sleutel tot het succesverhaal, een verhaal waar Chiesi elke dag opnieuw aan verder werkt. Dat is de Chiesi spirit.

Meer informatie vindt u op www.chiesi.be

 

Contacteer ons
Over Grayling

PR Agency: Corporate & consumer brand communications - Media relations & trainings - Reputation & crisis management
// Grayling & Citigate (former PR Force)

Grayling
Kunstlaan 46 Avenue des Arts
1000 Brussels