DAOUST IS ‘L’ENTREPRISE DE L’ANNÉE®’ 2016

REAL IMPACT ANALYTICS IS ‘L’ENTREPRISE PROMETTEUSE DE L’ANNÉE’ 2016

Het Brusselse bedrijf Daoust is verkozen tot ‘L’Entreprise de l’Année®’ 2016. Dit hr-bedrijf volgt Pairi Daiza op, de winnaar van vorig jaar. De andere genomineerde ondernemingen waren: Pranarôm – HerbalGem (Ghislenghien), Procoplast (Eupen) en Ronveaux (Ciney). De award werd overhandigd door Willy Borsus, minister van Middenstand, Zelfstandigen, KMO's, Landbouw en Maatschappelijke Integratie. Voor de 21e keer op rij al organiseerde EY in samenwerking met L'Echo en BNP Paribas Fortis deze award.

Daoust is een Belgisch familiebedrijf van de derde generatie dat werd opgericht in 1954. Het is actief in de belangrijkste domeinen van human resources (interim, rekrutering, loopbaanbegeleiding, dienstencheques). De onderneming hecht veel belang aan familiale, menselijke en sociale waarden via hun “Welcome to the Family” plan. Ook innovatie, kwaliteit en flexibiliteit nemen een belangrijke plaats in via het “We Love Solutions" plan. Daoust heeft 37 JobCenters in heel België. Het bedrijf telt 5.500 werknemers en haalde in 2015 een omzet van 158 miljoen euro. Willy Borsus, minister van Middenstand, Zelfstandigen, KMO's, Landbouw en Maatschappelijke Integratie overhandigde de prijs aan de gedelegeerd bestuurders Jean-Claude en Giles Daoust.

Dezelfde avond werd ook de winnaar van ‘L’Entreprise Prometteuse de l’Année’ 2016 bekendgemaakt. De titel ging dit jaar naar Real Impact Analytics. De Brusselse onderneming eindigde voor Citius Engineering, eRowz en The Biotech Quality Group. Sébastien Deletaille, CEO van Real Impact Analytics, ontving de prijs uit handen van Jean-Claude Marcourt, viceminister-president van de Waalse regering en minister van Economie, Industrie, Innovatie en Digitalisering.

Real Impact Analytics, dat in 2009 werd opgericht, levert businessintelligence-diensten. Het bedrijf ontwikkelt big data-applicaties voor telecombedrijven zodat deze via een efficiënte analyse van hun gegevens klanten aan zich kunnen binden. Vijf van de tien grootste operatoren in de wereld zijn al overtuigd van de toegevoegde waarde van Real Impact Analytics. De onderneming is vooral actief in opkomende landen. Naast de hoofdzetel in Brussel heeft het bedrijf ook vestigingen in Neudorf (Groothertogdom Luxemburg), Kaapstad (Zuid-Afrika), Kuala Lumpur (Maleisië) en São Paulo (Brazilië). Real Impact Analytics realiseerde in 2015 met meer dan 120 werknemers verdeeld over vier continenten een omzet van meer dan 6 miljoen euro.

Trofee met wereldwijde uitstraling

Sinds 1996 organiseert EY de ‘L’Entreprise de l’Année®’- award. Hiermee willen ze de aandacht vestigen op ondernemingen uit Franstalig België die zich onderscheiden door hun vernieuwende aanpak, internationalisatie, ondernemingsgeest, strategische visie, financiële situatie en hun volharding in alle omstandigheden.

 

“We reiken al 21 jaar de ‘L’Entreprise de l’Année®’- award uit om de schijnwerper te richten op ondernemingen die uitblinken in hun ondernemings- en innovatiedrang, strategische en competitieve instelling, openheid naar de wereld toe en, uiteraard, bedrijfsvoering. Daoust is erin geslaagd om zich te ontwikkelen in een sector met veel concurrentiedruk, zonder daarbij zijn menselijk gezicht te verliezen. Deze Belgische onderneming is een voorbeeld voor andere bedrijven en verdient daarom de titel ‘L’Entreprise de l’Année®’ 2016”, verduidelijkt Philippe Pire, partner bij EY.

 

Daoust is de opvolger van Pairi Daiza (2015), Belourthe (2014), Tilman (2013), TPF (2012), Hamon (2011), Exki (2010), Proximedia (2009), FIB Belgium (2008), Noukie’s (2007), Stûv (2006), Callataÿ & Wouters (Sopra Banking Software) (2005), Pharmadeal (Ashfield) (2004), Euroscreen (2003), I.R.I.S. Group (2002), Eurogentec (2001), EVS (2000), IBA (1999), Ariane II (Sogeti Belgium) (1998), Moorkens Projects (1997) en DB Associates (Colliers International Belgium) (1996).

 

“Daoust is actief in een heel competitieve sector met grote internationale spelers. Toch lukt het hen om generatie na generatie te groeien en floreren door zijn personeel en uitzendkrachten op de eerste plaats te zetten en heel dicht bij zijn klanten te staan. Daoust is een Belgische onderneming die rendeert, groeit, een menselijk gezicht heeft en zijn waarden naleeft. Dat zijn in een notendop de argumenten die de juryleden ertoe brachten om Daoust te verkiezen tot ‘L’Entreprise de l’Année®’ 2016”, onderstreept Laurent Levaux, voorzitter ad interim van de jury.

 

Prijs voor jonge onderneming met sterk groeipotentieel

Sinds 2013 kunnen jonge Brusselse en Waalse bedrijven met veel potentieel en in volle ontwikkeling meedingen naar de titel ‘L’Entreprise Prometteuse de l’Année’. Dit jaar waren de genomineerde ondernemingen: Citius Engineering, eRowz, Real Impact Analytics en The Biotech Quality Group. Real Impact Analytics haalde het van de overige drie en wordt zo de opvolger van OncoDNA, de winnaar van vorig jaar.

 

“De Jury 2016 stond voor de aartsmoeilijke opdracht om een laureaat te kiezen uit vier kwaliteitsondernemingen die actief zijn in uiteenlopende sectoren en totaal verschillende bedrijfsmodellen hebben. Uiteindelijk gaf de jury de meeste stemmen aan Real Impact Analytics omwille van de reikwijdte van zijn vernieuwende algoritmen en zijn gedurfde maar haalbare doelstelling om een belangrijke wereldmarkt te veroveren. De prestaties van dit jonge team en hun strategie en ambitie overtuigden de juryleden ervan dat dit bedrijf binnen een paar jaar wel eens de prijs ‘L’Entreprise de l’Année®’ in de wacht zou kunnen slepen”, verklaarde juryvoorzitter baron Pierre Rion. 

Contacteer ons
Beatrijs Wouters Account Executive, Citigate
Christophe Ballegeer Woordvoerder, EY
Beatrijs Wouters Account Executive, Citigate
Christophe Ballegeer Woordvoerder, EY
Over Grayling

PR Agency: Corporate & consumer brand communications - Media relations & trainings - Reputation & crisis management
// Grayling & Citigate (former PR Force)

Grayling
Kunstlaan 46 Avenue des Arts
1000 Brussels