CROATIA FULL OF LOVE

Met een eiland in de vorm van een hart en de meest romantische zonsondergang ter wereld is Kroatië de ideale bestemming om de liefde te vieren – niet alleen op Valentijnsdag!

Of je nu verliefd bent of nog wacht op jouw soulmate – pak je koffers, vier de liefde en trakteer jezelf op een vakantie naar het betoverende Kroatië! Kroatië is niet alleen op Valentijnsdag een romanistische bestemming; het land met de meest romantische zonsondergang ter wereld is het hele jaar door een bezoek waard. Zelfs als jij en je partner toch geen match blijken te zijn is er een leuke activiteit: het museum of broken relationships!

Ga op date in de ‘city of a million hearts’

Houd je van romantische stadswandelingen? Bezoek dan de hoofdstad Zagreb, door locals ook wel de ‘city of a million hearts’ genoemd. De bovenstad biedt een prachtig uitzicht over de stad waar jij en je liefde bij weg kunnen dromen.

Mooiste zonsondergang ter wereld

Een indrukwekkend zonsondergang is een perfect ingrediënt voor romantiek. De mooiste zonsondergang ter wereld zie je volgens Alfred Hitchcock, in Zadar. Dit visuele en kleurrijke schouwspel in combinatie met de geluiden van het zee-orgel geeft je gegarandeerd een warm gevoel.

Eiland in de vorm van een hart

Er bestaat geen romantischere bestemming dan de eiland van de liefde; Galesnjak. Het is gelegen in het zuidelijke deel van het Pašmanski kanaal en heeft de vorm van een hart. Dit eiland is zeer populair voor een huwelijksaanzoek. Het eiland viel al in 1806 op bij de cartograaf van Napoleon, maar werd pas beroemd bij de introductie van Google Earth. Het eiland is makkelijke toegankelijk per boot en biedt prachtige ongerepte natuur, een heldere turquoise zee en 132 m² voor romantische wandelingen en picknick plaatsen.

Loop de Kiss Trail

De stad Dubrovnik heeft ook veel charmante plekken met een prachtig uitzicht op de Adriatische zee. Geniet van lange wandelingen op de oude stadsmuren of pak de boot naar het eiland Lokrum. Bewonder de prachtige baaien en weelderige vegetatie van dit eiland en loop de recent aangelegde Kiss Trail, een wandelpad dat langs de mooiste plekken van het eiland loopt.

In de wolken

Motovun, een plaatsje in het hart van Istrië, biedt alles voor een romantisch verblijf. Een indrukwekkend uitzicht vanuit de bergen over wijnvelden, bossen en de rivier de Mirna. Een romantisch diner inclusief zwarte en witte truffels. En met slechts 500 inwoners biedt het rust en intimiteit.

 

En indien je alleen bent op valentijnsdag...

…geef niet op! Het museum of broken relationships in de bovenstad van Zagreb heeft een tentoonstelling vol persoonlijke items uit relaties die slecht zijn afgelopen of gewoon niet meant-to-be waren. Je vindt er een bijl waarmee al het meubilair vernietigd is nadat uit kwam dat er een affaire speelde, foto’s en liefdesbrieven van mensen met gebroken harten en plukken haar die zijn afgeknipt na een turbulente relatie. Je kunt zelfs je eigen persoonlijke verhaal delen in het interactieve gedeelte van het museum, genaamd “Confessional”. Hier kun je als bezoeker ook je verhaal en/of items delen.

 

# # #

 

Over Kroatië

Kroatië heeft een uitgestrekte kustlijn langs de Adriatische Zee, op slechts een steenworp afstand van Centraal-Europa. De stranden van Istrië en Kvarner liggen op slechts 1 300 kilometer van België en zijn gemakkelijk bereikbaar met de auto. Vanuit Brussel of Charleroi duurt een vliegreis naar de belangrijkste Kroatische steden slechts 2 uur. Toeristische trekpleisters in Kroatië zijn de oude vestingstad Dubrovnik, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, de verschillende eilanden van de Split-archipel, Istrië, de Plitvicemeren, Zagreb, het natuurpark Kopački rit en de stranden van Zrće in Novalja en Zlatni Rat.

Voor meer informatie over Kroatië en de Kroatische Nationale Dienst voor Toerisme kan u terecht op www.croatia.hr.

Contacteer ons
Over Grayling

PR Agency: Corporate & consumer brand communications - Media relations & trainings - Reputation & crisis management
// Grayling & Citigate (former PR Force)

Grayling
Kunstlaan 46 Avenue des Arts
1000 Brussels