Corinthia Hotels kondigt samenwerking aan met Meydan Group voor nieuw luxehotel in Dubai

Corinthia Hotels, de Maltese groep van luxueuze vijfsterrenhotels, heeft een akkoord ondertekend met de, in de VAE gevestigde, Meydan Group. Corinthia Hotels zal instaan voor de technische diensten en het management van een luxueus resort op het strand van Dubai, dat momenteel nog in opbouw is. Dit akkoord vormt, na de overname van het ‘Grand Hotel Astoria’ in Brussel, een nieuwe belangrijke mijlpaal. 

Het luxehotel en de residenties is het recentste project van Meydan Group dat van start gaat. Het kadert in een reeks van grootschalige projecten en omvat zowel stedelijke als recreatieve voorzieningen op diverse toplocaties in Dubai. Corinthia en Meydan Group gaan nu een strategische samenwerking aan waarbij Corinthia zal instaan voor de ondersteuning van het design en de uitbating van het iconische resortcomplex dat op dit ogenblik wordt opgetrokken op de site van de vroegere Meydan Beach Club.

Het hotel- en residentiecomplex zal ‘The Corinthia at Meydan Beach’ heten. Bij de opening in 2019, zal het complex bestaan uit 300 kamers en 60 appartementen met een high-end dienstverlening. Het concept bestaat uit een trapvormig platform dat weelderige, aangelegde zwembaden en tuinen omringd die uitmonden op het strand. Er zijn uitgebreide in- en outdoor faciliteiten, eetgelegenheden, een luxueus wellnesscomplex, een club en banketvoorzieningen. Aan één zijde van het platform komt een toren van 55 verdiepingen met residentiële appartementen, kamers, suites en entertainment faciliteiten. Vanuit de toren kan men genieten van spectaculaire panoramische uitzichten op Dubai, het Palm-eiland en ‘Dubai Eye’ dat momenteel aan de overkant van het water wordt ontwikkeld.

Voor architectuur en design werden de internationaal befaamde Amerikaanse designprofessionals AE7 geëngageerd, goed voor ruim 40 jaar ervaring in het Midden-Oosten.

Meydan Board Director Mohammed Al Shehhi verklaart: “We zijn erg opgetogen over het akkoord met Corinthia voor de uitbating van ons nieuwe luxehotel in opbouw op Meydan Beach. Onze kernactiviteit bestaat uit het wereldwijde management van paardenrennen, naast grootschalige vastgoedontwikkelingen voor gemengd gebruik in Dubai. Met Corinthia als onze partner in de hotelsector verruimen we onze waaier aan capaciteiten in het aanbieden van producten en diensten van topklasse. We gaan van start met ons speerpuntproject: de ontwikkeling van ons complex op het strand.”

Corinthia Voorzitter Alfred Pisani zegt: “Als groep blijven we voortdurend uitkijken naar unieke kansen en opportuniteiten om ons verder te specialiseren wat betreft luxehotels, gevestigd op toplocaties in wereldsteden. Na de overname van het ‘Grand Hotel Astoria’, een iconisch baken in Brussel, zijn we bijzonder trots op de nieuwe samenwerking met Meydan en ons eerste Corinthia Hotel in Dubai. Dankzij de energie, de visie en de kwaliteit van de middelen die Meydan aangewend heeft voor dit project, en de nieuwe samenwerking met Corinthia, bestaat er geen twijfel meer: dit wordt een nieuwe mijlpaal. Voor ons en voor Dubai.”

EINDE

Over Meydan Group
Een veelzijdige en dynamische bestemming

Meydan is het visionaire concept van Zijne Koninklijke Hoogheid sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vicepresident van de VAE en daarnaast premier en staatshoofd van Dubai. Het project is het summum van zijn visie om niet zomaar een ontmoetingsplaats voor paardenrennen te creëren, maar ook een geïntegreerde stad die duurzaam en ecologisch verantwoord is, en die Dubai in het centrum van het wereldwijd concurrentiële businessuniversum plaatst.

Meydan Group is een veelzijdige commerciële organisatie die het emiraat Dubai een toegangspoort tot de hele wereld wil geven via een waaier aan commerciële ontwikkelingen en diensten met het oog op horeca, luxe, sport, vermaak en amusement, internationale paardenrennen en andere ruiterevenementen, alsook via een reeks ultramoderne bedrijfsparken, resorts, scholen, ziekenhuizen, bedrijfstorens, shoppingcentra en allerlei andere mogelijke luxueuze projecten langs de fraaie kustlijn.

Meydan Group verenigt elegante lifestyleopportuniteiten met de absolute top van de entertainment- en sportevenementen. De portefeuille van Meydan Group omvat The Meydan Hotel, Bab Al Shams Desert Resort & Spa, The Track Meydan Golf, QUBE Sports Lounge, Meydan Tennis Academy, Emirates Equestrian Centre en het iconische architecturale juweeltje Meydan Grandstand & Racecourse, de thuisbasis van 's werelds meest prestigieuze paardenrennen, de Dubai World Cup.

Mohammed Bin Rashid Al Maktoum City omvat ongeveer 4,4 miljoen m² premium community-projecten in het hartje van Dubai. Mohammed Bin Rashid Al Maktoum City – District 11 is een familiegerichte community opgebouwd uit villa's en gebouwen voor gemengd gebruik met een breed aanbod aan aantrekkelijke voorzieningen en faciliteiten zoals Emirates Airline Housing, Meydan Villas en The Kent College of Canterbury. Meydan Heights is een premium residentiël project, speciaal ontwikkeld voor de piloten van Emirates Airline en hun gezinnen. Het bestaat uit 528 woonentiteiten in een residentiële stadswijk, met winkels, parken en openbare voorzieningen zoals een ontmoetingscentrum en moskeeën. Meydan Avenue, waar ook het iconische Grandstand & The Meydan Hotel gevestigd is, zorgt voor een nieuwe manier van leven, op basis van een inspirerende businesscultuur, door een levensstijl aan te bieden van een ongeziene kwaliteit. De centraal gelegen Meydan Free Zone biedt een toplocatie en vlotte business-integratie aan dankzij geavanceerde telecommunicatie, hightech en flexibiliteit in businessruimte.

Meer informatie over Meydan? Surf naar onze website: www.meydan.ae.

Over Corinthia Hotels

Corinthia Hotels is een wereldwijde groep van vijf-sterren hotels, opgericht door de Pisani familie uit Malta in 1962. In 2000 is de groep uitgegroeid tot een veelzijdige beursgenoteerde onderneming ‘International Hotel Investments (IHI). IHI is eigenaar, ontwikkelaar en beheerder van de Corinthia Hotels en het wereldwijde commerciële vastgoed. Corinthia draagt de familiewaarden hoog in het vaandel en wordt geïnspireerd door de fundamentele beginselen van de Corinthia spirit – authenticiteit, passie, oog voor detail en begrip – waarbij de focus ligt op het waarborgen van vakmanschap in de horecasector en het leveren van een eerlijke, discrete dienstverlening. Elk Corinthia hotel en resort, gelegen in een aantal van de meest opwindende steden ter wereld, is een eerbetoon aan architecturale grandeur en culturele tradities. De Corinthia portefeuille omvat het premium Conrinthia Hotel & Residences in Londen, alsook de bekroonde Corinthia Hotels in Boedapest, Malta, Sint-Petersburg, Praag, Lissabon, Khartoem en Tripoli. Corinthia maakte onlangs de acquisitie en renovatie bekend van het historische Grand Hotel Astoria in Brussel, dat in 2019 zal heropend worden als een gloednieuw Corinthia Hotel.

Voor meer informatie kan u terecht op www.corinthia.com of via Twitter @CorinthiaHotels of Instagram @corinthiahotels

Contacteer ons
Over Grayling

PR Agency: Corporate & consumer brand communications - Media relations & trainings - Reputation & crisis management
// Grayling & Citigate (former PR Force)

Grayling
Kunstlaan 46 Avenue des Arts
1000 Brussels