Corinthia Hotels kondigt de acquisitie aan van het Grand Hotel Astoria te Brussel

Corinthia Hotels kondigt de overname aan van het Grand Hotel Astoria te Brussel. Het glorieuze beschermde monument heeft 10 jaar leeggestaan, maar zal nu terug in ere hersteld en volledig gerenoveerd worden tot een toonaangevend luxehotel in de stad Brussel en wordt daarbij omgedoopt tot het ‘Corinthia Grand Hotel Astoria’.

Het nieuwe ‘Corinthia Grand Hotel Astoria’ zal beschikken over 121 kamers en suites en zal daarenboven ook uitgerust zijn met uitgebreide banket- en eetgelegenheden en wellness faciliteiten.

Het hotel werd opgericht in 1909 in opdracht van Koning Leopold II en bevindt zich in de Koningsstraat, een toplocatie in het hartje van Brussel. Jarenlang beschouwde men het gebouw als één van ’s werelds beste en meest luxueuze hotels en kreeg het wereldbefaamde iconen over de vloer zoals de voormalige Britse eerste minister Winston Churchill, de voormalige Amerikaanse President Dwight Eisenhower en vele anderen.

Corinthia Hotels engageert zich ertoe om het pand, dat ondertussen sinds een tiental jaren leegstaat, terug in zijn oude glorie te herstellen.

Voorzitter van Corinthia, Alfred Pisani licht toe: “Onze reputatie in het omtoveren van gebouwen met een historische waarde tot luxehotels is ongeëvenaard. Ook het ‘Corinthia Grand Hotel Astoria’ zal hierin geen uitzondering zijn.”

“Ons doel is om niets minder dan het beste hotel in Brussel te worden, door gebruik te maken van dezelfde passie en aandacht voor details die we aan de dag hebben gelegd bij onze vorige hotelrenovaties in Londen, Boedapest, Sint-Petersburg en andere grootsteden. We hebben het volste vertrouwen in de stad Brussel en zijn trots op de parel die we verworven hebben in het hart van Europa.”

De gevel en de begane grond van het ‘Corinthia Grand Hotel Astoria’ zijn beschermd erfgoed, in tegenstelling tot de bovenste verdiepingen die nu volledig gestript worden voor renovatie. Naast het pand ligt ook een aangrenzend stuk grond dat gebruikt zal worden om het ‘Corinthia Grand Hotel Astoria’ uit te breiden. De werken zullen van start gaan eens de plannen zijn afgerond.

In de toekomst zitten er tal van nieuwe projecten rond luxehotels in de pijplijn, waarmee het Corinthia netwerk op toplocaties uitgebreid en versterkt zal worden. Meer informatie volgt in de komende weken.

Over Corinthia Hotels en het Corinthia Grand Hotel Astoria

Het Corinthia Grand Hotel Astoria wordt een vijf-sterren luxehotel, passend bij de centraal gelegen locatie in Brussel en de historische waarde van het beschermd monumentaal pand. Het Grand Hotel Astoria werd opgericht in 1909 en was een ontmoetingsplaats voor koningen, prominenten en wereldsterren. Het hotel werd destijds ontworpen door de bekende Belgische architect Henri Van Dievoet. Het bestaat uit een indrukwekkende gevel, ontworpen in de populaire neoclassicistische bouwstijl, die faam verwierf in Parijs door Koning Lodewijk XVI, en een majestueuze interieurvormgeving die een statige typerende stijl aan het gebouw geeft. Het hotel staat sinds 2000 geklasseerd als beschermd monument en ondanks het feit dat een groot deel van het origineel interieur verloren is gegaan, zijn er nog steeds verschillende accenten van de vroegere pracht en praal terug te vinden. Het hernieuwd hotel zal bestaan uit 121 kamers, een grote balzaal, vergaderzalen, een restaurant, een koffiebar, een lounge en een kuuroord. Het Corinthia Grand Hotel Astoria wordt een hedendaags groots hotel, dat onderdeel is van de groep Corinthia Hotels.

Corinthia Hotels is een wereldwijde groep van vijf-sterren hotels, opgericht door de Pisani familie uit Malta in 1962. In 2000 is de groep uitgegroeid tot een veelzijdige beursgenoteerde onderneming ‘International Hotel Investments (IHI). IHI is eigenaar, ontwikkelaar en beheerder van de Corinthia Hotels en het wereldwijde commerciële vastgoed. Corinthia draagt de familiewaarden hoog in het vaandel en wordt geïnspireerd door de fundamentele beginselen van de Corinthia spirit – authenticiteit, passie, oog voor detail en begrip – waarbij de focus ligt op het waarborgen van vakmanschap in de horecasector en het leveren van een eerlijke, discrete dienstverlening. Elk Corinthia hotel en resort, gelegen in een aantal van de meest opwindende steden ter wereld, is een eerbetoon aan architecturale grandeur en culturele tradities. De Corinthia portefeuille omvat het premium Conrinthia Hotel & Residences in Londen, alsook de bekroonde Corinthia Hotels in Boedapest, Malta, Sint-Petersburg, Praag, Lissabon, Khartoem en Tripoli. Corinthia maakte onlangs de acquisitie en renovatie bekend van het historische Grand Hotel Astoria in Brussel, dat in 2019 zal heropend worden als een gloednieuw Corinthia Hotel.

Voor meer informatie kan u terecht op www.corinthia.com of via Twitter @CorinthiaHotels of Instagram @corinthiahotels

Contacteer ons
Joy Delagrange Consultant, Grayling
Beatrijs Wouters Account Executive, Grayling
Fiona Harris Director of Corporate Public Relations, Corinthia Hotel London
Evelien Lemmens PR Executive, Corinthia Hotels
Joy Delagrange Consultant, Grayling
Beatrijs Wouters Account Executive, Grayling
Fiona Harris Director of Corporate Public Relations, Corinthia Hotel London
Evelien Lemmens PR Executive, Corinthia Hotels
Over Grayling

PR Agency: Corporate & consumer brand communications - Media relations & trainings - Reputation & crisis management
// Grayling & Citigate (former PR Force)

Grayling
Kunstlaan 46 Avenue des Arts
1000 Brussels