Brussels minister van Mobiliteit en Openbare Werken, Pascal Smet, bezoekt Zenithbeurs om in dialoog te gaan met senioren over Brussel

Op vrijdag 5 februari zal Brussels minister van Mobiliteit en Openbare Werken Pascal Smet de Zenithbeurs in Brussels Expo bezoeken. De Zenithbeurs wordt georganiseerd voor de actieve generatie babyboomers die volop van het leven genieten. Tijdens de beurs zal de minister om 12u deelnemen aan een interactief gesprek over ‘Connecting Generations’ en gaat daarbij het gesprek aan met de actieve senior over Brussel. Nadien plant de minister een bezoekje aan een andere stand op de Zenithbeurs: ‘Vrienden voor het leven’, met hun Villa Samson project.

Minister Pascal Smet wil tijdens zijn bezoek het gesprek aangaan met de actieve senior over Brussel. In het interactief gesprek rond ‘Connecting Generations’ zal het gaan over de nood aan levenslang leren op latere leeftijd, over het waarderen en doorgeven van de expertise en ervaring van wie levenslang geleerd heeft en aan wie levensbreed wil leren. Over de rol van grootouders (ook de eerste generatie nieuwkomers) in de (brede) school van hun kleinkinderen. Smet wil in zijn Brussel vooral ruimte geven aan ontmoeting, aan verbeelding, aan diversiteit om zoveel mogelijk Brusselaars zin te geven om in Brussel te blijven, en er oud te worden.

Minister Pascal Smet draagt ook een warm hart toe aan een goed doel dat aanwezig is op de beurs: Villa Samson. Dit is een nieuw project dat een ‘beestig’ fijn gebouw wil opstarten naast het UZ Brussel waar huisdieren en patiënten elkaar onbezorgd kunnen ontmoeten. Onderzoek toont immers aan dat een huisdier een belangrijke rol speelt in het genezingsproces.

Sinds 2016 lanceert FISA een nieuw concept van beurzen: drie beurzen over hetzelfde onderwerp ‘ontspanning’ op dezelfde plaats op hetzelfde moment met het oog op nog meer mogelijkheden en nog meer beleving voor de bezoeker. Naast de Zenithbeurs vindt ook het Vakantiesalon en de eerste Multi-Sportbeurs van België plaats in Brussels Expo.

“Ik ben zeer verheugd om vandaag aanwezig te kunnen zijn. Het is een unieke gelegenheid om interessante mensen te ontmoeten en boeiende projecten uit Brussel te steunen. Het gesprek ‘Connecting Generations’ geeft ons de kans om op een interactieve manier het debat aan te gaan met de actieve senioren over onze prachtige hoofdstad, Brussel”, zegt Brussels minister Pascal Smet. “Villa Samson is ook zo’n mooi project dat in Brussel opgestart wordt en dat de nodige aandacht verdient.”

De beurzen praktisch 2016

Het Vakantiesalon van Brussel
Waar? BRUSSELS EXPO, Paleizen 4-7

Wanneer? 4 t.e.m. 8 februari

Meer info? www.vakantiesalon.eu 

 

De Sportbeurs

Waar? BRUSSELS EXPO, Paleis 8

Wanneer? 5 t.e.m. 7 februari

Meer info? www.sportsfairbelgium.be

 

Zenith

Waar? BRUSSELS EXPO, Paleis 9

Wanneer? 4 t.e.m. 8 februari

Meer info? www.zenith.be

 

Over FISA

FISA maakt deel uit van de DEFICOM-groep, die actief is in de communicatie-, media en ontspanningssector. De groep FISA is gespecialiseerd in het organiseren van grote nationale beurzen en evenementen. Bij deze beurzen en evenementen is het FISA’s missie om haar bezoekers beleving te brengen voor de vijf zintuigen. FISA is opgestart in 2003 met de aankoop van de bouwbeurs Batibouw en heeft daarna geleidelijk aan haar portefeuille uitgebouwd met de beurzen: Cocoon, het Voedingssalon, Zenith, het Vakantiesalon en vanaf 2016 ook de Sportbeurs. Jaarlijks trekken de FISA-beurzen in totaal zo’n 2700 exposanten en 700 000 bezoekers. 

Contacteer ons
Elisabeth Rasschaert Consultant, Grayling
Joy Delagrange Account Executive, Grayling
Peter Coun Marketing Director en Nederlandstalige woordvoerder, FISA
Elisabeth Rasschaert Consultant, Grayling
Joy Delagrange Account Executive, Grayling
Peter Coun Marketing Director en Nederlandstalige woordvoerder, FISA
Over Grayling

PR Agency: Corporate & consumer brand communications - Media relations & trainings - Reputation & crisis management
// Grayling & Citigate (former PR Force)

Grayling
Kunstlaan 46 Avenue des Arts
1000 Brussels