BREMONT EN JAGUAR ZETTEN E-TYPE-LEGENDE VERDER MET NIEUW MKII-HORLOGE

  • De uiterst lichte Jaguar E-type, die in 1963 de 12 uren van Sebring won in de GT-klasse, inspireert nieuwe Bremont MKII-horloge met witte wijzerplaat
  • Het design van het horloge omvat nieuwe wijzers en een bandje met rode stiksels als knipoog naar de rode racestrepen van nummer 23. Verder zijn er verwijzingen naar het stuurwiel van de E-type en een bandloopvlak 

In 1963 werd een legende geboren die decennia later nog steeds gevierd wordt. Er waren 18 uiterst lichte E-type-racewagens gepland, maar er werden er maar 12 geproduceerd – tot Jaguar in 2014 de laatste zes afwerkte. De auto werd onsterfelijk op een racebaan in Florida, tijdens de 12 uur van Sebring, een van de belangrijkste uithoudingsraces uit die tijd. Twee uiterst lichte E-types gaven de toon aan in de GT 4.0-klasse en nummer 23 in Old English White met felle rode en blauwe strepen reed als eerste over de streep.

De overwinning van nummer 23 wordt vandaag nog steeds gevierd. Wegens zijn befaamde racegeschiedenis heeft Bremont deze auto uitgekozen als inspiratie voor zijn nieuwe MKII-horloge. Door de lancering van Bremonts E-type-collectie heeft het Britse horlogebedrijf hulde gebracht aan de wijzerplaat- en autodesigns uit die tijd, die een voortdurende inspiratiebron vormt voor medeoprichters Nick en Giles English. Deze nieuwe variant met witte wijzerplaat van het bestaande Bremont Jaguar-gamma heeft designkenmerken die erg lijken op die van de succesvolle MKII met zwarte wijzerplaat, maar met een nieuwe interne tachymeterring, die gebruikt kan worden om snelheid te meten. De Sebring MKII heeft ook nieuwe wijzers en een 'racing' lederen bandje met rode sierstiksels, een knipoog naar de rode racestrepen die de auto sierden en de vintage geborduurde merkdetails.

Het MKII-model, dat ontworpen is om de drager ervan onmiddellijk te verplaatsen naar het gouden tijdperk van de sportwagens uit de jaren '60, is voorzien van het oude Jaguar-logo boven de zes uur-positie en van uurmarkeringen in de stijl van de cijfers op de instrumenten van de E-type. De klassieke lay-out van het horloge – met twee kleine wijzerplaatjes op drie en negen uur – wordt bereikt door gebruik te maken van de prachtig gedecoreerde BE-50AE automatische beweging, die door Bremont op unieke wijze werd gepersonaliseerd. Een subtiele 'rode lijn' op de 60-minutenwijzer verwijst naar de toerenteller van de E-type.

De 43 mm grote behuizing van gepolijst roestvrij staal is voorzien van dubbel gebold kristal, om het klassieke karakter van het horloge te onderstrepen. De behuizing wordt door Bremont volledig in het VK vervaardigd op basis van de befaamde driedelige 'Trip-Tick'-technologie, waardoor het zeven keer harder is dan een normaal stalen horloge. Ook het mechanisme, dat zichtbaar is door een saffierkristallen achterzijde, put inspiratie uit de E-type, met een automatisch opwindgewicht in de vorm van een stuurwiel. Bijkomende verwijzingen naar auto's zijn zichtbaar in de opwindkroon in de vorm van een bandprofiel, afgewerkt met het oude Jaguar-logo, dat overeenkomt met dat op de wijzerplaat.

- EINDE -

 

AANTEKENINGEN VOOR DE REDACTEURS

Jaguar Land Rover Classic is een afdeling van Special Operations. Het is de officiële bron van authentieke auto's, deskundige diensten, originele onderdelen en onvergetelijke ervaringen voor wereldwijde liefhebbers van klassieke Jaguars en Land Rovers.

Ons team van 130 hoog opgeleide ingenieurs, gediplomeerden en stagiairs bij Jaguar Land Rover Classic Works in Coventry is gespecialiseerd in het als nieuw restaureren van beide merken en het bouwen van exclusieve 'New Original' auto's, zoals de uiterst lichte Jaguar E-type en XKSS.

Bijkomende media-informatie over Jaguar Classic is beschikbaar op www.media.jaguar.com. Bijkomende media-informatie over Land Rover Classic is beschikbaar op www.media.landrover.com

Contacteer ons
Isabelle Michiels PR Manager, Jaguar Land Rover
Isabelle Michiels PR Manager, Jaguar Land Rover
Over Grayling

PR Agency: Corporate & consumer brand communications - Media relations & trainings - Reputation & crisis management
// Grayling & Citigate (former PR Force)

Grayling
Kunstlaan 46 Avenue des Arts
1000 Brussels