Bosch accu's voor speciale gereedschappen van Klauke

Eén systeem voor accugereedschappen van beide merken

Bosch en Klauke, een toonaangevende aanbieder van gereedschappen voor persen, snijden en perforeren, slaan bij accumachines de handen ineen: per direct worden krachtige 18-volt-accu's van Bosch met alle accuhydraulische Klauke pers- en snijgereedschappen van de „Next Generation“ geleverd, afhankelijk van model met een looptijd van 2,0 of 5,0 Ah. De accu's maken deel uit van het „Flexible Power System“ van Bosch en zijn zodoende compatibel met alle professionele Bosch accugereedschappen en oplaadapparaten van de 18-volt-klasse. Het assortiment omvat momenteel ca. 40 machines.

Door de gemeenschappelijke samenwerking heeft de vakman nu bovendien de beschikking over meer dan 30 Klauke gereedschaptypes die op een accu van Bosch werken. Daarvan profiteren bijvoorbeeld elektriciens of sanitair- en cv-monteurs die voor hun werk zowel elektrische gereedschappen van Bosch zoals accuschroevendraaiers, accuboorhamers of accureciprozagen als speciale gereedschappen van Klauke nodig hebben. Zij kunnen nu dezelfde accu en het snellaadapparaat GAL 1880 CV Professional voor beide merken gebruiken en deze eenvoudig wisselen tussen machines van Klauke en Bosch. Het resultaat: hogere flexibiliteit en productiviteit.

Bosch accu's voor langere looptijden en meer vermogen van de gereedschappen

De Bosch accu's bieden een hogere capaciteit dan huidige accu's en zorgen voor het noodzakelijke vermogen en uithoudingsvermogen bij het persen en snijden met de Klauke gereedschappen van de „Next Generation“: afhankelijk van materiaal en toepassing worden bijvoorbeeld voor de vervaardiging van elektronische kabelverbindingen met buiskabelschoenen persverbindingen tot een persbereik van 630 mm2 met een kracht van tot wel 135 Kilo-Newton gerealiseerd. Dit soort toepassingen vereisen krachtige accu's met een lange looptijd: hier worden de 5,0 Ah-accu's van Bosch gebruikt. Nog een voordeel: dankzij het meegeleverde snellaadapparaat zijn de accu's al na 35 minuten weer voor 80 procent geladen en zodoende snel weer gereed voor gebruik.

Meer informatie over Klauke op http://www.klauke.com/de/  

###

De Power Tools Divisie van de Bosch Groep is wereldwijd marktleider op het gebied van elektrisch gereedschap en accessoires voor elektrisch gereedschap. In 2014 realiseerden de medewerkers een omzet van 4,2 miljard euro, waarvan 85% buiten Duitsland. Met merken als Bosch, Skil en Dremel staat de divisie voor klantgerichtheid en technische vooruitgang. De belangrijkste succesfactoren zijn innovatie en een hoog innovatietempo. In 2014 genereerde de Power Tools Divisie 35% van de omzet met producten die minder dan twee jaar op de markt verkrijgbaar zijn. Bosch Power Tools is van plan om in 2015 zo’n 100 nieuwe producten te lanceren in de vier bedrijfssegmenten: elektrisch gereedschap, accessoires, meetgereedschap en elektrisch tuingereedschap.

De Bosch Groep is een van ‘s werelds grootste leveranciers van technologie en diensten. In het boekjaar 2014 realiseerden ongeveer 290.000 medewerkers een omzet van 48,9 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier business-sectoren: Automotive Technology, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. De Bosch Groep omvat de Robert Bosch GmbH en bijna 360 filialen en regionale ondernemingen in een 50-tal landen. Indien de verkoops- en servicepartners worden meegerekend, is Bosch aanwezig in 150 landen. Dit wereldwijde netwerk van ontwikkelings-, productie- en distributiecentra vormt de basis voor toekomstige groei. In 2014 vroeg de Bosch Groep wereldwijd ongeveer 4.600 patenten aan. De producten en diensten van de Bosch Groep worden ontwikkeld om te fascineren en om bij te dragen tot het verbeteren van de levenskwaliteit, dankzij innovatieve en nuttige oplossingen. Zo biedt het bedrijf wereldwijd technologie aan die “invented for life” is. Meer inlichtingen vindt u op www.bosch.com en www.bosch-press.com.

 

 

Contacteer ons
Silke Winters Account Executive, Grayling Belgium
Silke Winters Account Executive, Grayling Belgium
Over Grayling

PR Agency: Corporate & consumer brand communications - Media relations & trainings - Reputation & crisis management
// Grayling & Citigate (former PR Force)

Grayling
Kunstlaan 46 Avenue des Arts
1000 Brussels