BOMA INTERNATIONAL, GEMACO GROUP, LVD GROUP EN VYNCKE

GENOMINEERDEN ‘ONDERNEMING VAN HET JAAR®’ 2016

EY organiseert, in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis, voor de 22ste keer de ‘Onderneming van het Jaar®’-award. De genomineerden van 2016 zijn: Boma International (Antwerpen), Gemaco Group (Mechelen), LVD Group (Gullegem) en Vyncke (Harelbeke). De ‘Onderneming van het Jaar®’ 2016 zal op dinsdag 18 oktober bekendgemaakt worden. De genomineerden voor de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming van het Jaar’ 2016 worden bekendgemaakt op 6 september. 

Om het uitstekende werk van succesvolle Belgische bedrijven in de kijker te zetten, introduceerde EY in 1995 de ‘Onderneming van het Jaar®’-award. Deze award bekroont grote maar ook kleinere ondernemingen die uitblinken door hun innovatieve aanpak, gedurfde en internationale visie, strategie, gezonde financiële positie, geëngageerd teamwork, deugdelijk bestuur en de ambitie en volharding om verder te groeien.

 

“De ‘Onderneming van het Jaar®’ zet reeds meer dan 20 jaar groei-ondernemingen in de spotlight. Deze bedrijven verdienen dat niet alleen omdat hun cijfers bewijzen dat hun ondernemerschap vruchten afwerpt. Zij geven ook blijk van een gedurfde visie, deugdelijk bestuur, internationalisatie en geëngageerd teamwork. Zij zijn het mooiste bewijs dat ondernemen met durf en verbeelding in België nog steeds loont en inspireert. Voldoende reden om met gepaste trots een jaar lang de titel ‘Onderneming van het Jaar®’ te dragen”, zegt Rudi Braes, CEO en Voorzitter EY België.

 

De jury, onder leiding van Graaf Paul Buysse, verkiest de opvolger van DEME, de laureaat van de ‘Onderneming van het Jaar®’ 2015. Op dinsdag 18 oktober wordt de winnaar van 2016 bekendgemaakt.

 

UITNODIGING ‘ONDERNEMING VAN HET JAAR®’ 2016

Graag nodigen wij u uit op de prijsuitreiking van de ‘Onderneming van het Jaar®’ 2016 op dinsdag 18 oktober in het Auditorium 2000 op de Heizel. Het evenement start om 17u stipt.

Tijdens het event wordt ook ‘De Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming van het Jaar’ uitgereikt.

Registratie voor dit evenement is verplicht. U kan eenvoudig inschrijven via e-mail bij beatrijs.wouters@citigate.be met vermelding ‘inschrijving ‘Onderneming van het Jaar®’ 2016’ en het aantal personen + naam + medium. Inschrijven voor 10 oktober 2016.

 

Voor meer informatie kunt u steeds terecht bij:

- Christophe Ballegeer (EY) op het nummer 02/774 90 07 of 0475/98 33 10,

via e-mail: christophe.ballegeer@be.ey.com

- Beatrijs Wouters (Citigate) op het nummer 02/738 17 80,

via e-mail: beatrijs.wouters@citigate.be

Website: www.ondernemingvanhetjaar.be

Twitter: #ovhj16

 

Over ‘Onderneming van het Jaar®

EY organiseert de ‘Onderneming van het Jaar®’ sinds 1995 in het Nederlandstalige landsgedeelte, in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis, en sinds 1996 in het Franstalige landsgedeelte, in samenwerking met L’Echo en BNP Paribas Fortis. Het evenement is een onderdeel van de ‘EY World Entrepreneur of the Year®’-award, waar laureaten uit meer dan 50 landen deelnemen aan de wereldwijde editie van de verkiezing.

Selectie

Om in aanmerking te komen voor de ‘Onderneming van het Jaar®’-award, moeten de kandidaat-bedrijven voldoen aan vastgelegde selectiecriteria. Ze worden onderworpen aan een kwantitatief en kwalitatief onderzoek, alsook aan een door EY uitgevoerde screening. Een onafhankelijke jury kiest na een persoonlijke ontmoeting met de finalisten de uiteindelijke winnaar van de ‘Onderneming van het Jaar®’-award.

Jury

De jury wordt dit jaar opnieuw voorgezeten door Graaf Paul Buysse en telt vertegenwoordigers uit de bedrijfswereld en het academische leven.

Andere leden van de jury zijn: Alain Bernard (CEO DEME ‘Onderneming van het Jaar®’ 2015) – Hans Crijns (Professor en Partner Vlerick Business School) – Baron Herman Daems (Voorzitter BNP Paribas Fortis) – Frederik Delaplace (Redactiedirecteur De Tijd) – Nadia Jansen (CEO Building Group Jansen) – Hans Maertens (Gedelegeerd Bestuurder VOKA – Vlaams netwerk van ondernemingen) – Geert Noels (Hoofdeconoom en Partner Econopolis) – Michèle Sioen (CEO Sioen Industries – Voorzitter VBO).

Indrukwekkende lijst winnaars

De laureaat van dit jaar vervoegt de volgende lijst:

DEME (2015) - Katoen Natie (2014) - Willemen Groep (2013) – La Lorraine Bakery Group (2012) – Soudal (2011) – Taminco (2010) – Studio 100 (2009) – Cartamundi (2008) – Groep H. Essers (2007) – Metris (2006) – Option (2005) – Deceuninck (2004) – Miko (2003) – Omega Pharma (2002) – Resilux (2001) – Melexis (2000) – Sioen Industries (1999) – Compex (1998) – Icos Vision Systems (1997) – ECA (1996) – Real Software (1995).

 

De genomineerde bedrijven voor de ‘Onderneming van het Jaar®’ 2016

Boma International (Antwerpen)

Boma International evolueerde van een traditionele leverancier van merkproducten voor professionele schoonmakers naar een bedrijvengroep die ondernemingen aanstuurt met een passie voor ‘facility supplies’. Het bedrijf ontwikkelt en verdeelt al 40 jaar professionele schoonmaakmaterialen, -producten en –machines, en is actief in de Benelux en Frankrijk. Boma International streeft voortdurend naar verdere optimalisatie van haar aanbod en diensten om bij te dragen aan het gebruiksgemak van haar klanten, en biedt hen een compleet aanbod van 300 verschillende producten aan.

Omzet 2015: € 181 miljoen - Medewerkers: 294

Contact: Luc Bresseleers (CEO) – lbresseleers@boma.be – 03 231 33 89 – www.boma.eu

 

Gemaco Group (Mechelen)

Opgericht in 1995 door Olivier Somers, groeide Gemaco Group in 20 jaar uit van een Vlaamse aanbieder in promotiematerialen en Point Of Sale tot een wereldspeler met vestigingen in 15 landen. Gemaco Group beheert het volledige proces: van het opstellen van een marketing strategie, over productdesign en –ontwikkeling, tot logistiek en opslag. Dankzij superieure creativiteit, ondersteund door innovatieve e-commerce, logistieke, en procurement oplossingen, garandeert Gemaco Group een optimale Return on Marketing Investment voor haar internationale klantenportfolio.

Omzet 2015: € 82 miljoen - Medewerkers: 289

Contact: Olivier Somers (Executive Chairman) – olivier.somers@gemaco-group.com – 015 50 05 74 – www.gemaco-group.com    

 

LVD Group (Gullegem)

LVD Group ontwikkelt en produceert wereldwijd innovatieve machines voor plaatbewerking. Het bedrijf beoogt door een intelligente integratie van Industry 4.0 ready software, laser- en robottechnologie haar klanten oplossingen aan te bieden die de productiviteit verhogen en de procesflow optimaliseren. LVD beschikt over een wereldwijd netwerk van verkoop- en servicefilialen en productiefaciliteiten in België, de VS, China en Slovakije. LVD behoort in haar sector tot de wereldwijde top vijf en bouwt haar internationale netwerk voortdurend verder uit.

Omzet 2015: € 200 miljoen - Medewerkers: 1250

Contact: Carl Dewulf (CEO) – cdwl@lvd.be – 056 43 05 11 – www.lvdgroup.com

 

Vyncke (Harelbeke)

Vyncke bouwt industriële energie-installaties voor de omzetting van biomassa-afvalstromen in groene energie en heeft vestigingen in België, Brazilië, Duitsland, Tsjechië, India, China, Thailand, Maleisië en Singapore. 
Vyncke is een familiebedrijf van de 4de generatie, opgericht in 1912 door Louis Vyncke. Vandaag zetten Peter en Dieter Vyncke het werk van hun overgrootvader voort.

Omzet 2015: € 100 miljoen - Medewerkers: 335

Contact: Peter Vyncke (CEO) – pvy@vyncke.com – 056 73 06 51 – www.vyncke.com

 

Contacteer ons
Beatrijs Wouters Account Executive, Citigate
Beatrijs Wouters Account Executive, Citigate
Over Grayling

PR Agency: Corporate & consumer brand communications - Media relations & trainings - Reputation & crisis management
// Grayling & Citigate (former PR Force)

Grayling
Kunstlaan 46 Avenue des Arts
1000 Brussels