Bewonder Kroatië in de nieuwe film van Marion Hänsel: En Amont Du Fleuve

Op 30 november komt de nieuwe film van Belgisch regisseur Marion Hänsel ´En Amont Du Fleuve` uit in de bioscoop. . Het verhaal van de film speelt zich af in Kroatië waardoor kijkers naast een boeiend verhaal gedurende de film ook kunnen genieten van de prachtige natuur en landschappen van Noord-Dalmatië, zoals de canyon van Zrmanja en het Nationale Park Paklenica in de regio Zadar. 

 

De film ´En Amont Du Fleuve` vertelt het verhaal van twee vijftigers, Homer (Olivier Gourmet) en Joe (Sergi Lopez). Samen gaan ze op avontuur en varen ze met de boot stroomopwaarts naar een aantal watervallen in Kroatië. Beiden leren elkaar pas kennen de dag dat hun vader sterft waarbij ze ontdekken dat ze halfbroers zijn. Tijdens de reis leren ze ook Sean (John Lynch) kennen, een louch Iers heethoofd, die aansluit op de boottrip. ´En Amont Du Fleuve` is een psychologisch avontuur waarbij de geheimen en verwachtingen van Homer, Joe en Sean worden prijsgegeven, en waarbij de bloedband hun samenbrengt, of ze het nu willen of niet.

Bekijk de trailer nu hier. Voor meer informatie over ´En Amont Du Fleuve` kan u terecht op de website van Cinéart.

###

Over de regio Zadar

De regio Zadar, gelegen in Dalmatië, staat gekend voor haar diversiteit: haar riviera met meer dan 300 eilanden, ontelbare kleine baaien en stranden, bergen en canyons van het Nationale Park Paklenica en de Zrmanja rivier, ook wel de Beauty and the Beast genoemd omwille van het contrast tussen haar wilde stroming en de rust en het groen van de omringende natuur. Dit alles vind je op slechts een half uur van Zadar, het centrum van de regio en volgens A. Hitchcock de stad die de mooiste zonsondergang in de wereld heeft. Een stad waar moderniteit en traditie in harmonie met elkaar vervlochten zijn. Of u nu naar het eiland Pag gaat, bekend om zijn kaas en de Bora, of de Vranjsko-streek, bekend voor het Nationaal Park Velebit en het eiland Dugi Otok, u zal versteld staan van de diversiteit van het landschap, de hoge kwaliteit van de lokale gastronomie, de talloze activiteiten en natuurlijk de alomtegenwoordige zon.

Over de Kroatische Nationale Dienst voor Toerisme

De Kroatische Nationale Dienst voor Toerisme is een toeristische organisatie met hoofdzetel in Zagreb, opgericht om de identiteit en de reputatie van de bestemming Kroatië in het buitenland te verbeteren en te promoten. In 2015 werden er in totaal 80 miljoen overnachtingen in Kroatië geboekt, 6,9% meer dan het jaar ervoor. De organisatie heeft lokale kantoren in 16 kernmarkten en is sinds 2001 ook aanwezig in België. Sinds 2010 is het aantal Belgische aankomsten in Kroatië gestegen met 58,83%.

Over Kroatië

Kroatië heeft een uitgestrekte kustlijn langs de Adriatische Zee, op slechts een steenworp afstand van Centraal-Europa. De stranden van Istrië en Kvarner liggen op slechts 1 300 kilometer van België en zijn gemakkelijk bereikbaar met de auto. Vanuit Brussel of Charleroi duurt een vliegreis naar de belangrijkste Kroatische steden slechts 2 uur. Toeristische trekpleisters in Kroatië zijn de oude vestingstad Dubrovnik, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, de verschillende eilanden van de Split-archipel, Istrië, de Plitvicemeren, Zagreb, het natuurpark Kopački rit en de stranden van Zrće in Novalja en Zlatni Rat.

Voor meer informatie over Kroatië en de Kroatische Nationale Dienst voor Toerisme kan u terecht op www.croatia.hr.

Contacteer ons
Over Grayling

PR Agency: Corporate & consumer brand communications - Media relations & trainings - Reputation & crisis management
// Grayling & Citigate (former PR Force)

Grayling
Kunstlaan 46 Avenue des Arts
1000 Brussels