Bebat daagt Limburgse gemeenten uit voor strijd om ecologisch speelplein

Inschrijving loopt tot 31 maart 2017

Tienen – Bebat organiseert van 1 tot en met 31 mei 2017 de jaarlijkse ‘Win een speelplein voor onze gemeente’ actie. De deelnemende gemeente die de meeste gebruikte batterijen weet in te zamelen per inwoner, krijgt van Bebat een ecologisch speelplein. Bebat daagt de Limburgse gemeenten uit om samen de handen in elkaar te slaan en hun beste beentje voor te zetten ten voordele van het milieu. Het is ondertussen de 5de keer dat Bebat deze inzamelwedstrijd lanceert en zo gemeenten aanspoort om lege batterijen in te zamelen. De Limburgse gemeenten die nog kans willen maken op een ecologisch speelplein kunnen zich nog tot en met 31 maart 2017 inschrijven! 

Nieuw ecologisch speelplein in ruil voor gebruikte batterijen

De ‘Win een speelplein voor onze gemeente’ actie van Bebat is niet aan zijn proefstuk toe en daagt dit voorjaar voor deze 5de editie de provincie Limburg uit. De inzet voor de deelnemende gemeenten is niet min: een speelplein, gemaakt uitsluitend uit recycleerbare materialen, geschonken aan de winnaar. Tussen 1 en 31 mei zullen de inwoners  van Limburg dus extra hun best moeten doen om zoveel mogelijk gebruikte huishoudelijke batterijen per inwoner in te zamelen. De gebruikte batterijen kunnen terecht in één van de Bebat-inzamelpunten in de gemeente.

De gemeente die  het grootste gewicht aan huishoudelijke gebruikte batterijen per inwoner  inzamelt, zal  binnenkort de trotste eigenaar zijn van een splinternieuw speelplein . Door het totale inzamelresultaat van de gemeente te delen door het aantal inwoners van de gemeente, maken alle gemeenten evenveel kans om het milieuvriendelijke  speelplein te winnen.

Inschrijven nog tot 31 maart mogelijk

Limburgse gemeentebesturen die zich nog niet hebben ingeschreven en het milieu een handje willen helpen, kunnen zich nog tot en met 31 maart 2017 inschrijven op: http://speelpleinvooruwgemeente.be.

 “Dit najaar kunnen we opnieuw een gemeente gelukkig maken. Sinds we gestart zijn met deze inzamelwedstrijden in 2013 hebben we ondertussen al acht speelpleinen geschonken. Ook de inzamelresultaten zijn uitstekend. De provincies Vlaams-Brabant, Waals-Brabant en Brussel zamelden vorig jaar maar liefst in totaal 74.375 kilo gebruikte batterijen in. We hopen dat Limburg zich voor deze vijfde editie van hun duurzaamste kant laten zien en de inzamelresultaten evenaren of zelfs misschien overtreffen. Zo heeft niet alleen de winnende gemeente baat bij de actie, maar ook de natuur,” licht Nele Peeters, marketing manager van Bebat, toe.

Over de vzw BEBAT

Bebat vzw is een vereniging zonder winstoogmerk (vzw), opgericht in 1995 door de producenten van batterijen en zorgt er dus voor dat bedrijven kunnen voldoen aan hun wettelijke aanvaardingsplicht. Bebat vzw geeft gebruikte batterijen een nieuw leven en behoort tot de wereldtop wat betreft de inzameling van batterijen. In onze meer dan 23.500 inzamelpunten over het volledige land kunnen gebruikte batterijen gratis worden gedeponeerd. Bebat vzw staat in voor de ophaling, sortering en recyclage ervan. In 2015 zamelde Bebat een recordgewicht van ongeveer 2.758 ton batterijen in. Bovendien tonen huisvuilanalyses aan dat 100 kg huisvuil gemiddeld slechts 1 batterij bevat, waarmee Bebat een inzamelefficiëntie van 88% behaalt. 

Contacteer ons
Silke Winters Consultant, Grayling
Silke Winters Consultant, Grayling
Over Grayling

PR Agency: Corporate & consumer brand communications - Media relations & trainings - Reputation & crisis management
// Grayling & Citigate (former PR Force)

Grayling
Kunstlaan 46 Avenue des Arts
1000 Brussels