Altijd klaar voor gebruik op het circuit: Ducati superbike-teams zetten in op het Wireless Charging-systeem van Bosch

  • Technologie maakt meer efficiëntie mogelijk: accumachines altijd klaar voor gebruik

  • Met tempo en extreem veel kracht: accuslagmoeraanzetter in actie
  • „Systeemuitbreiding: Wireless Charging-accu's van Bosch met 10,8 volt

Snel gebruik in de pitboxen: de Ducati superbike-teams zetten ook dit seizoen weer in op professioneel gereedschap van Bosch. Bij de race in Misano Adriatico, de Italiaanse etappe van het WK Superbike, verscheen met de GSR 10,8-2-LI Professional een zeer compacte krachtpatser aan de start. Bij de pitstop waren ook de krachtige accuslagmoeraanzetters GDS 18 V-LI HT Professional en GDS 18 V-EC 250 Professional erbij. In combinatie met het Wireless Charging-systeem van Bosch zijn deze machines voor Fabio Morandini, sinds 14 jaar monteur bij races en sinds 3 jaar bij Ducati in het WK Superbike, een perfect team:

“Tijdens een normaal raceweekend schroef ik de koppeling er acht keer af en weer op. Ook het achterwiel wordt vijftien keer weggenomen en weer gemonteerd. Deze werkzaamheden moeten allemaal altijd in een recordtempo worden verricht. Er moet rekening worden gehouden met speciale wensen van de coureur en de circuitomstandigheden die elke dag anders zijn. Daarom heb ik betrouwbaar elektrisch gereedschap nodig dat altijd klaar is voor gebruik en mij tijdens het werk in de pitbox nooit in de steek laat. Het Wireless Charging-systeem van Bosch kan deze uitdaging uitstekend aan. Ik kan de accuschroevendraaiers in elke gebruikspauze laden en hiervoor hetzelfde laadstation voor zowel de 18 Volt- als voor de 10,8 Volt-machines gebruiken. Dat de laadstations geen contactpunten meer hebben, maakt ze bovendien zeer robuust en ongevoelig voor water, stof en vuil. Alles bij elkaar genomen is dat heel efficiënt!”

Systeemuitbreiding: Wireless Charging-accu's van Bosch met 10,8 volt

Met de nieuwe 2,5 Ah-accu GBA 10,8 V 2,5 Ah OW-B Professional, de jongste loot van het Wireless Charging-systeem van Bosch, kunnen de voordelen van inductief laden voor de eerste keer in de 10,8 volt-klasse worden gebruikt. Net als bij de 18 volt-machines laden de gereedschappen bij elk contact met het Wireless Charging-oplaadapparaat.

Dankzij deze techniek is bij de Ducati-experts de zeer compacte accuschroefboormachine GSR 10,8-2-LI Professional altijd klaar voor gebruik, wanneer bijvoorbeeld het koppelingsdeksel van een motor weggenomen of de schroeven van de antihopping-koppelingsveren los- of vastgedraaid moeten worden. Het krachtige drijfwerk met twee standen zorgt daarbij voor een optimale krachtoverdracht bij een maximaal draaimoment van 30 Newtonmeter. De nieuwe 10,8 volt-accu van het Wireless Charging-systeem gebruikt het monteursteam ook in combinatie met de acculamp GLI DeciLED Professional. Met in totaal tien LED's en twee helderheidsstanden zorgt deze voor goed zicht op elke gebruikslocatie en in elke positie. Dankzij de verschillende mechanismen voor de bevestiging en instelling van de belichtingshoek is de GLI DeciLED Professional bijzonder veelzijdig.

Met tempo en extreem veel kracht: accuslagmoeraanzetter in actie

De GDS 18 V-LI HT Professional is de sterkste accuslagmoeraanzetter op de markt, want deze beschikt met 650 Newtonmeter over het hoogste draaimoment in zijn klasse. Door zijn massief metalen drijfwerk en metalen behuizing biedt deze ook bij het zwaarste gebruik de noodzakelijke robuustheid en resistentie. Ideaal voor dagelijks gebruik is bovendien de combinatie van kracht en gering gewicht: met 3,0 kg behoort de GDS 18 V-LI HT Professional tot de lichtste „High-Torque“-slagmoeraanzetters in zijn klasse. Dankzij deze eigenschappen is hij uitstekend opgewassen tegen de taken van het monteursteam van Ducati: los- en vastdraaien van de wartelmoeren voor het wisselen van achterwiel of koppeling – alles in recordtijd. Snelheid en vermogen, vooral in serie, waarderen de monteurs ook bij de accuslagmoeraanzetter GDS 18 V-EC 250 Professional. De machine met borstelloze EC-motor biedt een 30 procent langere acculooptijd evenals een tot wel 100 procent langere levensduur in vergelijking met slagmoeraanzetters met conventionele motoren. Deze biedt bovendien met een hoog draaimoment van 250 Newtonmeter bij rechts- en linksdraaien evenals een gewicht van slechts 1,9 kilogram de beste verhouding tussen vermogen en gewicht in zijn klasse.

###

De Power Tools Divisie van de Bosch Groep is wereldwijd marktleider op het gebied van elektrisch gereedschap en accessoires voor elektrisch gereedschap. In 2014 realiseerden de medewerkers een omzet van 4,2 miljard euro, waarvan 85% buiten Duitsland. Met merken als Bosch, Skil en Dremel staat de divisie voor klantgerichtheid en technische vooruitgang. De belangrijkste succesfactoren zijn innovatie en een hoog innovatietempo. In 2014 genereerde de Power Tools Divisie 35% van de omzet met producten die minder dan twee jaar op de markt verkrijgbaar zijn. Bosch Power Tools is van plan om in 2015 zo’n 100 nieuwe producten te lanceren in de vier bedrijfssegmenten: elektrisch gereedschap, accessoires, meetgereedschap en elektrisch tuingereedschap.

De Bosch Groep is een van ‘s werelds grootste leveranciers van technologie en diensten. In het boekjaar 2014 realiseerden ongeveer 290.000 medewerkers een omzet van 48,9 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier business-sectoren: Automotive Technology, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. De Bosch Groep omvat de Robert Bosch GmbH en bijna 360 filialen en regionale ondernemingen in een 50-tal landen. Indien de verkoops- en servicepartners worden meegerekend, is Bosch aanwezig in 150 landen. Dit wereldwijde netwerk van ontwikkelings-, productie- en distributiecentra vormt de basis voor toekomstige groei. In 2014 vroeg de Bosch Groep wereldwijd ongeveer 4.600 patenten aan. De producten en diensten van de Bosch Groep worden ontwikkeld om te fascineren en om bij te dragen tot het verbeteren van de levenskwaliteit, dankzij innovatieve en nuttige oplossingen. Zo biedt het bedrijf wereldwijd technologie aan die “invented for life” is. Meer inlichtingen vindt u op www.bosch.com en www.bosch-press.com.

 

 

Contacteer ons
Silke Winters Account Executive, Grayling Belgium
Silke Winters Account Executive, Grayling Belgium
Over Grayling

PR Agency: Corporate & consumer brand communications - Media relations & trainings - Reputation & crisis management
// Grayling & Citigate (former PR Force)

Grayling
Kunstlaan 46 Avenue des Arts
1000 Brussels