ALLES VOOR EEN ZALIGE KERST: LAND ROVER BOUWT COMPACTE KERSTHUT VOOR KERSTMAN

  • Kleine 'kersthut’ past in de koffer van de compacte Discovery Sport SUV
  • Ingenieuze structuur van nauwelijks 3,5 m2 biedt slaapplaats voor twee volwassenen
  • Bestand tegen de vriestemperaturen van Lapland met een minimale impact op het milieu
  • Getest door twaalfvoudig Everest-beklimmer Kenton Cool om de Kerstman gerust te stellen

Dankzij de ingenieurs van Land Rover behoort de koude grot van de Kerstman definitief tot het verleden. Ze creëerden een knusse hut, die men kan vervoeren voor feestelijke uitstapjes en die zelfs past in de compacte Land Rover Discovery Sport.

De uitgekiende hut biedt plaats aan twee volwassenen, die knus kunnen overnachten bij noordpooltemperaturen tot -20°C. De hut kan worden opgeplooid en past in de koffer van de uiterst populaire Land Rover Discovery Sport... en dus wellicht ook op de slee van de Kerstman.

De Land Rover-ingenieurs benutten elk deel van de veelzijdige, 1.698 liter grote kofferruimte van de Discovery Sport om de onderdelen van de houten hut te vervoeren. Zelfs het handschoenkastje, de bekerhouders en de deurvakken waren gevuld met bouten, moeren en feestelijke decoratie in kerststijl.

Twaalfvoudig Everest-beklimmer Kenton Cool testte de hut in de koudklimaatkamer van Land Rover, waarin alle Land Rovers worden blootgesteld aan extreme vriestemperaturen. Vervolgens werd ze met de Discovery Sport (niet met de slee) naar de geheime bestemming in het hart van de bevroren wildernis gebracht.

Kenton Cool verklaarde:

"Er is een groeiende trend naar natuurlijk leven en 'junglehutten' maar enkel Land Rover kon een hut zoals deze bouwen. Het design werd tot in de puntjes uitgekiend en is uitermate robuust, waardoor het perfect geschikt is voor afgelegen locaties overal ter wereld."

De Discovery Sport is intussen twee jaar verkrijgbaar en is Land Rovers populairste model, met meer dan 100.000 verkochte exemplaren in 2016 alleen. Hij werd ontwikkeld voor actieve levensstijlen en beschikt over een royale bagageruimte, innovatieve opbergoplossingen en een veelzijdige 5+2-configuratie. Bij het ontwerpen van de wagen gaf Land Rover voorrang aan hoofd-, knie- en schouderruimte om in alle versies en uitstekende interieurruimte te verzekeren dankzij de wielbasis van 2.741 millimeter.

Helen Ali, Hoofd van het Vehicle Package Team, verklaarde: “We wilden de Kerstman een echte Kersthut cadeau doen in echte Land Rover-stijl. De ruime en veelzijdige Discovery Sport was de perfecte partner voor dit project. De zetels laten zich neerklappen met een druk op de knop in de bagageruimte, die een brede en vierkante vorm heeft en tal van opbergvakken bevat zoals de ruimte onder de voorste bekerhouders.

De Land Rover-ingenieurs maakten een virtueel model van het interieur om elke millimeter aan ruimte optimaal te benutten. Vervolgens werkten ze samen met het gespecialiseerde Deense architectenbureau LUMO om de hut te bouwen met duurzame materialen. De hut is ontworpen om een minimale impact te hebben op het milieu en staat op houten poten van 212 millimeter, die precies overeenkomen met de rijhoogte van de Discovery Sport.

Het interieur deelt heel wat elementen met de Discovery-modellen, inclusief een optionele achterklepzitting op het dek. De brede, horizontale deuropening putte inspiratie uit het panoramadak over de volledige lengte van de auto en staat garant voor mooie vergezichten. Op het dak bevindt zich een zonnelader, terwijl de lichten en een warmwaterketel kunnen worden aangesloten op het 12V- stopcontact van de Discovery Sport

Muhammad Malik, Land Rover packaging engineer, heeft bijgedragen tot het design en de bouw van de hut. Hij verklaarde:

“Alles wat het Land Rover-logo draagt, moet capabel en veelzijdig zijn, met een mooi en eenvoudig design. Onze hut moest bovendien duurzaam en eenvoudig te transporteren zijn. Bij Land Rover zijn we het gewend om met vipklanten te werken, maar dit was zonder twijfel een van de meest ongewone klanten ooit.”

Land Rover zal de hut de komende jaren gebruiken om partnerschappen en evenementen te ondersteunen en hij zal ook worden voorgesteld aan het publiek via het netwerk van Land Rover Experience Centers.

EINDE

Voor meer informatie kunt u terecht op www.media.landrover.com.

De YouTube link voor de film: https://youtu.be/f8xpFyht-Xg

Aantekeningen voor de redacteurs:

Over de Discovery Sport

  • Sinds hij in 2014 werd gelanceerd is de Discovery Sport uitgegroeid tot de meest verkochte SUV van Land Rover: sinds het begin van 2016 vonden al meer dan 100.000 exemplaren een eigenaar.
  • Het veelzijdige en compacte Discovery-model beschikt over 5+2 plaatsen, verdiende vijf sterren bij EuroNCAP en beschikt over uitgebreide terreintechnologieën en het jongste InControl Touch Pro infotainmentsysteem van Land Rover. CO2-uitstoot vanaf 123 g/km, verbruik vanaf 4,9 l/100 km.
  • Eerder dit jaar sleepte de Discovery Sport een 108  ton zware trein over de spoorwegbrug
  • Nog voor zijn lancering legden prototypes van de Discovery Sport ongeveer 1,2 miljoen kilometer af in enkele van de meest uitdagende terreinen en klimaten op aarde, inclusief de koude testkamer van Land Rover zelf, waar ook deze kerststal werd getest.

Over Land Rover

Al sinds 1948 maakt Land Rover rasechte 4x4's met volwaardige terreincapaciteiten over het hele modellengamma. De Defender, Discovery, Discovery Sport, Range Rover Sport, Range Rover en Range Rover Evoque zijn elk wereldwijd de referentie in hun SUV-segment. Tachtig procent van het modellengamma wordt geëxporteerd naar meer dan 170 landen. 

 

Contacteer ons
Isabelle Michiels PR Manager, Jaguar Land Rover
Isabelle Michiels PR Manager, Jaguar Land Rover
Over Grayling

PR Agency: Corporate & consumer brand communications - Media relations & trainings - Reputation & crisis management
// Grayling & Citigate (former PR Force)

Grayling
Kunstlaan 46 Avenue des Arts
1000 Brussels