5-in-1 accuschroefboormachinesysteem voor professionals: Bosch FlexiClick nu met 12 volt

Het compactste en veelzijdigste systeem op de markt

  • „Kortste 12 volt accuschroefboormachine op de markt met vier opzetstukken

  • Maximale flexibiliteit en precies werken op moeilijk toegankelijke plaatsen

  • Comfortabele hantering: opzetstukken blijven voor het afstellen gewoon op de machine zitten 

Het beproefde FlexiClick-systeem is er nu ook met 12 volt: Bosch biedt met de GSR 12V-15 FC Professional de kortste accuschroefboormachine van zijn klasse. Hij is met vier opzetstukken – een vergrendelbare bithouder alsook boorhouder-, excenter- en haaks opzetstuk – het veelzijdigste systeem op de markt. Daarnaast is Bosch de enige fabrikant waarbij het haakse opzetstuk met elk van de drie andere opzetstukken gecombineerd en gebruikt kan worden. Zo zijn professionals, zoals meubelmakers, keuken-, meubel- en beursbouwers, die vaak op heel krappe plaatsen moeten worden, nog flexibeler. Daarnaast kunnen ze typische taken met het compacte 12 voltsysteem nog makkelijker uitvoeren dan met de krachtigere toestellen van de 14,4 of 18 voltklasse. Daartoe behoort bijvoorbeeld het losdraaien en indraaien van schroeven aan randen van kasten of boringen in nissen met beperkte ruimte. Beproefde eigenschappen zijn behouden: ook bij het 12 voltsysteem kunnen het excenter- en haaks opzetstuk direct aan het toestel afgesteld worden.

Een overzicht van het 12 volt 5-in-1-systeem FlexiClick

1. De GSR 12V-15 FC Professional is met een koplengte van slechts 132 millimeter de kortste accuschroefboormachine in zijn klasse. Dit maakt van hem de probleemoplosser voor plaatsen met weinig ruimte. Hij heeft een magnetische bithouder en kan hiermee ook zonder opzetstuk ingezet worden. Met een gewicht van slechts 800 gram is hij bijzonder licht. Maximale draaimomenten van 30 newtonmeter bij harde en 15 newtonmeter bij zachte schroeftoepassingen zorgen voor een snel resultaat.

2. De bithouder GFA 12-X Professional beschikt over een HEX-opname alsook een bitvergrendeling. Deze zorgt ervoor dat professionals bijzonder precies kunnen werken − bits en boren kunnen niet meer ongewild loskomen. Met bithouder is de GSR 12V-15 FC Professional slechts 159 millimeter lang en hiermee het kortste model op de markt.

3. Het boorhouderopzetstuk GFA 12-B Professional beschikt over een Auto-Lock-functie en neemt boren tot tien millimeter op. Inclusief boorhouderopzetstuk is de accuschroefboormachine 178 millimeter lang en maakt hij precies boren op krappe plaatsen mogelijk.

4. Met het excenteropzetstuk GFA 12-E Professional kan exact en dichtbij de rand worden geschroefd. De gebruiker komt op een afstand van twaalf millimeter van de rand. Er kunnen 16 werkposities worden ingesteld zonder dat het FlexiClick-opzetstuk van de accuschroefboormachine hoeft te worden gehaald.

5. Het hoekopzetstuk GFA 12-W Professional is met 61 millimeter het kortste hoekopzetstuk in zijn klasse. Hiermee kunnen vaklui schroeven ook op krappe plaatsen comfortabel en precies indraaien. Hij schroeft rond de hoek en kan snel en eenvoudig in 16 verschillende posities vergrendelen.

Met enkele handelingen betrouwbaar gekoppeld

Om een FlexiClick-opzetstuk met de accuschroefboormachine GSR 12V-15 FC Professional te verbinden, zijn slechts enkele handelingen nodig: het opzetstuk op de FlexiClick-interface aanbrengen en rechtsom draaien. Het klikken alsook een controle-indicatie aan het opzetstuk bevestigen de goede verbinding van beide componenten.

"Flexible Power System": volledige compatibiliteit met 10,8 en 12 volt

De accuschroefboormachine GSR 12V-15 FC Professional is een onderdeel van het "Flexible Power System" van Bosch. De "12" in de naam van het toestel staat voor de maximale accuspanning van 12 volt en vervangt de bestaande naam met 10,8 volt, de waarde van de gemiddelde accuspanning. Bestaande 10,8 voltaccu's en -laadapparaten blijven volledig compatibel. Ook de nieuwe 12 voltaccu's passen natuurlijk verder in de bestaande 10,8 volttoestellen. Het systeem omvat momenteel 27 accumachines alsook accu's met 1,5 Ah, 2,0 Ah, 2,5 h en 4,0 Ah.

FlexiClick 12 volt is vanaf januari 2017 met verschillende leveringsomvang in de vakhandel verkrijgbaar. Alle genoemde prijzen zijn vrijblijvende adviesprijzen excl. btw. Onder voorbehoud van wijzigingen.

Technische gegevens Accuschroefboormachine
GSR 12V-15 FC Professional 
Max. accuspanning 12 V
Accucapaciteit 2,0 Ah

Koplengte zonder systeemopzetstuk

(lengte x hoogte)
132 x 178 mm 
Max. draaimoment (hard/zacht) 30/15 Nm
Onbelast toerental (stand 1/stand 2) 0 – 400/0 – 1.300 min-1
Gereedschapopname  Hex 
Max. boordiameter in hout/staal 19/10 mm
Max. schroefdiameter 7 mm
Gewicht inclusief accu  0,8 kg 
Leveringsomvang en prijzen
  • als set in de L-BOXX inclusief de vier opzetstukken, twee 2,0 Ah-accu's en snellaadapparaat voor €219,95
  • als set in de L-BOXX inclusief boorhouderopzetstuk, twee 2,0 Ah-accu's en snellaadapparaat voor €169,95

 

Technische gegevens Bithouder
GFA 12-B Professional 
Lengte  27 mm
Gereedschapopname HEX
Gewicht 0,1 kg
Prijs € 19,95

 

Technische gegevens

Boorhouderopzetstuk
GFA 12-B Professional

Lengte  46 mm 
Spanbereik boorhouder  10 mm 
Gewicht 0,2 kg
Prijs € 29,95

 

Technische gegevens Excenteropzetstuk
GFA 12-E Professional 
Hoekmaat  12 mm 
Instelbare posities 16
Gewicht 0,3 kg 
Prijs € 29,95

 

Technische gegevens Haaks opzetstuk
GFA 12-W Professional
Lengte  61 mm
Instelbare posities  16
Gewicht 0,4 kg 
Prijs  € 29,95

Perscontact:

Silke Winters, Grayling
Tel: +32 (0) 2 713 07 40
E-mail: silke.winters@grayling.com

De Power Tools Divisie van de Bosch Groep is wereldwijd marktleider op het gebied van elektrisch gereedschap en accessoires voor elektrisch gereedschap. In 2014 realiseerden de medewerkers een omzet van 4,2 miljard euro, waarvan 85% buiten Duitsland. Met merken als Bosch, Skil en Dremel staat de divisie voor klantgerichtheid en technische vooruitgang. De belangrijkste succesfactoren zijn innovatie en een hoog innovatietempo. In 2014 genereerde de Power Tools Divisie 35% van de omzet met producten die minder dan twee jaar op de markt verkrijgbaar zijn. Bosch Power Tools is van plan om in 2015 zo’n 100 nieuwe producten te lanceren in de vier bedrijfssegmenten: elektrisch gereedschap, accessoires, meetgereedschap en elektrisch tuingereedschap.

De Bosch Groep is een van ‘s werelds grootste leveranciers van technologie en diensten. In het boekjaar 2014 realiseerden ongeveer 290.000 medewerkers een omzet van 48,9 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier business-sectoren: Automotive Technology, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. De Bosch Groep omvat de Robert Bosch GmbH en bijna 360 filialen en regionale ondernemingen in een 50-tal landen. Indien de verkoops- en servicepartners worden meegerekend, is Bosch aanwezig in 150 landen. Dit wereldwijde netwerk van ontwikkelings-, productie- en distributiecentra vormt de basis voor toekomstige groei. In 2014 vroeg de Bosch Groep wereldwijd ongeveer 4.600 patenten aan. De producten en diensten van de Bosch Groep worden ontwikkeld om te fascineren en om bij te dragen tot het verbeteren van de levenskwaliteit, dankzij innovatieve en nuttige oplossingen. Zo biedt het bedrijf wereldwijd technologie aan die “invented for life” is. Meer inlichtingen vindt u op www.bosch.com en www.bosch-press.com.

 

 

Contacteer ons
Silke Winters Account Executive, Grayling Belgium
Silke Winters Account Executive, Grayling Belgium
Over Grayling

PR Agency: Corporate & consumer brand communications - Media relations & trainings - Reputation & crisis management
// Grayling & Citigate (former PR Force)

Grayling
Kunstlaan 46 Avenue des Arts
1000 Brussels