25 april is 8ste Wereld Malaria Dag met thema: Stop malaria voor goed

  

Naar aanleiding van Wereld Malaria Dag op 25 april, wil hulporganisatie ‘Drive Against Malaria’ bewustzijn rond Afrika’s grootste bedreiging vergroten. De helft van de wereldbevolking loopt risico op besmetting met deze ernstige ziekte. Malaria eist meer slachtoffers dan AIDS in Afrika.

Meer dan 214 miljoen mensen lijden nog steeds aan malaria en elk jaar overleven meer dan 550.000 mensen de ziekte niet. Kinderen jonger dan 5 jaar en zwangere vrouwen zijn het meest kwetsbaar. Door geen of te late behandeling houden veel overlevenden er ook na genezing zware handicaps aan over.

Tegen 2040 kan de wereld malariavrij worden (bron WHO)

Door de inzet van verschillende organisaties is de impact van malaria tussen 2000 en 2015 met maar liefst 37% gedaald. Door betere diagnostiek en behandelingsmethodes kon het aantal sterfgevallen zelfs met 60% geminderd worden. Volgens de WHO heeft Drive Against Malaria alleen al, sinds haar ontstaan 6,2 miljoen levens gered. Jaarlijks behandelt de organisatie 150.000 kinderen jonger dan 5 jaar. Voormalig Nederlands Televisie conifeer Julia Samuël gaf in 2007 haar succesvolle media carrière op om zich 100% te wijden aan de bestrijding van Malaria.

 

NOOT voor de redactie: Julia Samuël één van de twee drijvende krachten achter Drive Against Malaria, is momenteel in Antwerpen. Dit weekend en volgende week is ze ter beschikking voor interviews (telefonisch of fysiek) over haar werk bij de organisatie en de malariaproblematiek in het algemeen. Bij interesse gelieve contact op te nemen met:

Guy Bultiauw: 0473 92 54 16                 of                     Indra Alex: 0475 76 84 33

 

Over Drive Against Malaria (DAM)

De Engelsman David Robertson bestrijdt sinds 1988 malaria in Afrika. In 1999 vond hij een partner in de Nederlandse tv-presentatrice Julia Samuël. Samen doorkruisen ze in Land Rovers de armste Afrikaanse landen zoals Namibië, Angola, Soedan en Tsjaad om de bevolking te beschermen tegen malaria-epidemieën. De ziekte is vaak dodelijk en eist jaarlijks 550.000 levens, voornamelijk onder Afrikaanse kinderen. Op het continent sterven elke week 10.000 kinderen onder de vijf jaar aan de ziekte, die wordt verspreid door muggen. Momenteel sterven in veel gezinnen vier tot vijf kinderen aan de ziekte.

Contacteer ons
Isabelle Michiels PR Manager, Jaguar Land Rover
Isabelle Michiels PR Manager, Jaguar Land Rover
Over Grayling

PR Agency: Corporate & consumer brand communications - Media relations & trainings - Reputation & crisis management
// Grayling & Citigate (former PR Force)

Grayling
Kunstlaan 46 Avenue des Arts
1000 Brussels