2017: Dit is nieuw in Kroatië!

Kroatië heeft in 2017 voor elke vakantieganger iets nieuws te bieden

De eerste voorzichtige lentezon kwam deze week al te voorschijn en dus is een nieuw vakantieseizoen is op komst. 2017 brengt ook voor Kroatië tal van nieuwigheden! We zetten ze graag even op een rijtje.

Restaurant Monte in Rovinj ontvangt de eerste Michelin-ster in Kroatië!

Heerlijke wijnen, prachtige witte truffels en top olijfolie – Kroatië’s buitengewone mediterrane keuken overtuigt fijnproevers van over de hele wereld vanwege haar grote verscheidenheid aan gerechten en de hoge kwaliteit van de ingrediënten. Nu worden de gastronomische troeven van het land officieel herkend: de prestigieuze Michelin-gids heeft het restaurant Monte in Rovinj met een Michelin-ster bekroond! Het is het allereerste restaurant in Kroatië dat deze erkenning mag ontvangen. Ontdek ook de andere Kroatische toprestaurants die zijn opgenomen in de Michelin-gids.

Proef het ´vloeibare goud` van Kroatië in het Museum van de Istrische olijfolie in Pula

Dit ongewoon klinkende museum wordt in 2017 geopend in Pula en zal één van de meest belangrijkste exportproducten van Kroatië tentoonstellen: olijfolie. Het Museum van de Istrische olijfolie, geeft bezoekers de kans om te leren over de streekspecialiteit en haar belang doorheen de geschiedenis van Kroatië en de Istrische regio. Daarnaast krijgen toeristen er ook de mogelijkheid om olijfolie te leren proeven zodat ze deze kennis kunnen meenemen van hun reis en anderen kunnen overtuigen van de smaak van het ´vloeibare goud` dat al vele jaren gekroond wordt met wereldwijde erkenning.

 ‘I Am Tribidrag’, dé conferentie voor wijnliefhebbers

Naar aanleiding van de populariteit van Zinfandel wijn en de ontdekking van de Zinfandel druif variëteit die afkomstig is van Tribidrag, een traditionele, inheemse Kroatische druif variant, wordt in 2017 de ´I Am Tribidrag` wijnconferentie gelanceerd. Van 27 tot 28 april 2017 komen 150 wijnliefhebbers van over heel de wereld samen in Split om meer te leren over de inheemse Kroatische druifvariant. 

Brodarica Beach in Šibenik krijgt een makeover

In 2017 wordt Brodarica beach, dat gelegen is in het zuiden van Šibenik, gerenoveerd! Er zal een nieuwe pittoreske promenade zijn, gelegen langs de cafés, restaurants en openbare toiletten alsook speelpleinen voor kinderen, een trainingsruimte en basketbal- en volleybalpleinen. Het strand zal onderverdeeld zijn in verschillende gedeeltes voor jonge kinderen en families. Daarnaast is er voor sportievelingen een gedeelte voorzien met activiteiten zoals jetskiën en kayaking. Het strand zal eveneens toegankelijk zijn voor mensen met een beperking om ervoor te zorgen dat iedereen kan genieten van het nieuwe strand. 

Opening van het eerste Kroatisch Gardaland themapark

In 2017 opent in Biograd na Moru aan de Kroatische kust het eerste Kroatisch themapark Gardaland zijn deuren. Het themapark wordt gebouwd door de Italiaanse amusements design specialist Bausaa die ook het design uitwerkte van themaparken in Rusland, Turkije en Saoedi-Arabië.

Het themapark zal net als de andere Gardaland themaparken 25 attracties hebben zoals een roller coaster, carrousels, waterattracties, meren en een podium voor artistieke performances. Het park is verdeeld in 3 gedeeltes: voor kinderen, families en tieners. Tieners kunnen onder andere genieten van adrenalineritten en ook elektronische games en simulatorshallen. Tijdens de middag kunnen bezoekers eten in één van de vele restaurants en cafés. De opening is ten laatste voorzien op 1 juni 2017.

Rijeka trail: een uitdaging voor échte avonturiers

Het hinterland van Rijeka biedt een doolhof aan verborgen wandelpaden, geschikt voor trail running en hiking. Dit jaar vindt de ‘Premier Edition wedstrijd’ van de Rijeka trail plaats en zijn er drie verschillende races georganiseerd per lengte: Studena – 39 km, Grobnik – 27 km en Veli Vrh – 14km. Registreren voor de wedstrijd is mogelijk tot 18 april 2017 of vroeger indien de kaap van 500 concurrenten wordt overschreden. Een echte uitdaging voor avontuurlijke vakantiegangers!

Kerstmarkt van het jaar: Zagreb is ‘European Best Christmas Market 2017’

De kerstmarkt op het centrale plein Trg bana Jelačića, die voor het jaar 2017 opnieuw door reizigers werd verkozen tot ´European Best Christmas Market`, voert je mee op een spectaculaire reis langs de fijne Kroatische kersttradities! In het midden van het plein vind je de grootste kerstboom van Kroatië, die met duizenden schitterende lichtjes en kristallen ballen voor de nodige sfeer zorgt. Lekkerbekken moeten de lokale kerstspecialiteiten, zoals krpice en štrukle proberen, aan één van de vele kraampjes. Koop enkele kleurrijke souvenirs en volkskunst – als kerstgeschenk voor vrienden of familie of gewoon om uzelf te trakteren. Het is zeker nog vroeg voor de tijd van het jaar, maar deze activiteit moet zeker op je verlanglijstje staan voor het jaar 2017!

                                                                    # # #

 

Over de Kroatische Nationale Dienst voor Toerisme

De Kroatische Nationale Dienst voor Toerisme is een toeristische organisatie met hoofdzetel in Zagreb, opgericht om de identiteit en de reputatie van de bestemming Kroatië in het buitenland te verbeteren en te promoten. In 2015 werden er in totaal 80 miljoen overnachtingen in Kroatië geboekt, 6,9% meer dan het jaar ervoor. De organisatie heeft lokale kantoren in 16 kernmarkten en is sinds 2001 ook aanwezig in België. Sinds 2010 is het aantal Belgische aankomsten in Kroatië gestegen met 58,83%.

Over Kroatië

Kroatië heeft een uitgestrekte kustlijn langs de Adriatische Zee, op slechts een steenworp afstand van Centraal-Europa. De stranden van Istrië en Kvarner liggen op slechts 1.300 kilometer van België en zijn gemakkelijk bereikbaar met de auto. Vanuit Brussel, Antwerpen of Charleroi duurt een vliegreis naar de belangrijkste Kroatische steden slechts 2 uur. Er zijn directe vluchten vanuit België naar 6 van de 7 Kroatische luchthavens. Toeristische trekpleisters in Kroatië zijn de oude vestingstad Dubrovnik, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, de verschillende eilanden van de Split-archipel, Istrië, de Plitvicemeren, Zagreb, het natuurpark Kopački rit en de stranden van Zrće in Novalja en Zlatni Rat.

Voor meer informatie over Kroatië en de Kroatische Nationale Dienst voor Toerisme kan u terecht op croatia.hr/nl.

 

Voor meer informatie, gelieve contact op te nemen met:

Indra Alex - Grayling Belgium

GSM:       + 32 475 76 84 33

E-mail:    indra.alex@grayling.com

 

Contacteer ons
Over Grayling

PR Agency: Corporate & consumer brand communications - Media relations & trainings - Reputation & crisis management
// Grayling & Citigate (former PR Force)

Grayling
Kunstlaan 46 Avenue des Arts
1000 Brussels